Računalništvo, telefonija
01.04.2011 12:04
Posodobljeno 13 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Varen dostop do namizja za zaposlene

Zaposleni na t. i. generatorju gesel ustvari enkratno geslo ali pa ga na zahtevo prek kratkega sporočila SMS prejme na svoj mobilni telefon.
Zaposleni na t. i. generatorju gesel ustvari enkratno geslo ali pa ga na zahtevo prek kratkega sporočila SMS prejme na svoj mobilni telefon.

Trendi dela kažejo tudi v smer večjega obsega dela od doma, oziroma na poti. Razlog gre iskati v vedno večji mobilnosti dela pa tudi v manjših stroških dela ter večji prilagodljivosti. Pa je takšno delo vedno varno? Kako zagotoviti zares varen dostop do oddaljenega namizja? Poglejmo kako si lahko pomagamo s sistemom enkratnih gesel ActivIdentity 4TRESS.

Zaposleni na t. i. generatorju gesel ustvari enkratno geslo ali pa ga na zahtevo prek kratkega sporočila SMS prejme na svoj mobilni telefon. Pridobljeno geslo vnese za dostop in če je pravilno, je dostop do virov, aplikacij ali elektronske pošte podjetja omogočen. Glavna prednost uporabe generatorjev enkratnih gesel je preprosta uporaba, saj od zaposlenega doma ne zahteva nobenega nastavljanja ali namestitve programske opreme na računalnik.

Enkratno geslo je vsakič drugačno zato si morebitni »prisluškovalci« v omrežjih s prestreženim geslom ne morejo pomagati, saj prestreženega enkratnega gesla po uspešni prijavi za prijavo ni več mogoče ponovno uporabiti. Za novo prijavo je namreč treba ustvariti oziroma pridobiti novo geslo.

Sistem enkratnih gesel je priporočljivo uporabiti povsod, kjer je potrebno zagotoviti višjo raven varnosti, predvsem pa za:

• dostop do delovnega namizja zaposlenih prek interneta (RDP, Citrix),

• dostop zaposlenih do elektronske pošte, npr. prek MS Outlook Web Access ali prek navideznih zasebnih omrežij (VPN),

• vzpostavljanje oddaljenih povezav z omrežjem podjetja prek navideznih zasebnih omrežij (VPN),

• oddaljeno prijavo na strežnik ali delovno postajo v podjetju (RDP, Citrix),

• varno prijavo v spletne elektronske storitve in aplikacije.

ActivIdentity 4TRESS

Eno najbolj razširjenih in cenovno ugodnih rešitev za sistem enkratnih gesel ponuja proizvajalec ActivIdentity. Rešitev ActivIdentity 4TRESS je sestavljena iz strežniškega oz. programskega dela (strežnik 4TRESS), ki ga je treba namestiti v podjetju, in iz naprav za ustvarjanje oz. prikazovanje enkratnih gesel (generatorji gesel v različnih oblikah ali mobilni telefoni GSM).

Za samostojno namestitev in preizkus rešitve ActivIdentity 4TRESS za zagotavljanje varnega oddaljenega dostopa s sistemom enkratnih gesel je slovenski zastopnik podjetja ActivIdentity pripravil brezplačni preizkusni paket. V paketu se poleg DVD-ja z rešitvijo Actividentity 4TRESS za namene preizkušanja nahaja tudi generator enkratnih gesel ActivIdentity Mini Token. Dodatne informacije o varnostnih rešitvah ActivIdentity in demonstracijskem DVD-ju ActivIdentity 4TRESS AAA z generatorjem enkratnih gesel najdete pri podjetju CREA plus, info@crea-sec.si, 0590 74 277. – oglasno sporočilo


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

Huawei

Ameriška ulica 8, 1000 Ljubljana, Tel: 080 9808

TRACE BS d.o.o.

Opekarniška cesta 5, 2270 Ormož, Tel: 05 905 23 81
V skupini Trace Solutions, katere del sta Trace BS Poslovne rešitve d. o. o. in Trace IS Informacijske rešitve, se ukvarjajo z razvojem, prodajo in uvajanjem istoimenske programske ... Več
Zlati partner

TEHNOLOŠKI PARK LJUBLJANA d.o.o.

Tehnološki park 19, 1000 Ljubljana, Tel: 01 620 34 01
Tehnološki park Ljubljana (TP LJ) kot mednarodni tehnološki hub, kjer se stikajo vrhunske tehnologije, srečujejo najboljša razvojna podjetja in nastajajo nove tehnološke zgodbe. ... Več

MITS d.o.o.

Butari 20a, 6272 Gračišče, Tel: 040 895 342
Bodite pozorni pri izbiri pravega ponudnika programskih rešitev za gostinstvo, hotelirstvo in druge storitvene dejavnosti. Večina ponuja le generične oblike rešitev, ki ne zadostujejo ... Več