Računalništvo, telefonija
08.07.2016 10:49
Posodobljeno 8 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Vas zanima na katero nosljivo tehnologijo prisegajo Will Smith, LeBron James in Andrés Iniesta?

LeBron James in Whoop
LeBron James in Whoop

LeBron James, eden najboljših košarkarjev vseh časov – 3-kratni prvak lige NBA, 3-krat MVP finala, 4-krat MVP lige, 11-krat NBA All-Star, 2-krat olimpijski prvak – prisega na Whoop. Nosljiva zapestnica prilagojena elitnim športnikom. Opremljena s senzorji, ki merijo biometrične podatke (srčni utrip, temperaturo kože itd.), hkrati pa omogoča trenerjem neposreden vpogled v igralčevo kvaliteto spanja, ki pokaže kako dobro je pripravljen posameznik za prihajajočo tekmo.

Will Smith, ameriški filmski zvezdnik, ki pa je poleg tega, da se pojavlja na filmskih platnih zelo aktiven tudi na drugih področjih, kot je recimo tehnologija. Pred kratki je podprl start-up, ki gradi aplikacijo, ki generira glasbo glede na uporabnikov srčni utrip. Aplikacija Here and Now, nastala pod odkriljem podjetja BioBeats, uporablja podatke o srčnem utripu in temperaturi kože, ki jih prejema iz nosljive zapestnice in tako pomaga uporabniku uravnavati stres.

Andres Iniesta, nogometni zvezdnik Barcelone, je pred kratki sprejel podobno odločitev kot Will Smith, saj se je odločil podpreti špansko start-up podjetje FirstV1sion, ki razvija inovativno tehnologijo nosljive kamere. Diskretno umeščena kamera v športna oblačila omogoča prvo-osebno snemanje in oddajanje slike preko tehnologije RF transmisije. FirstV1sion je že bil testiran v španski 1. nogometni ligi, prav tako pa se za dotično tehnologijo resno zanima košarkarska Evroliga.

Ashton Kutcher, televizijski in filmski igralec, bivši fotomodel in producent, je investiral v številna podjetja, od Spotify-ja, Airbnb-ja, do Muse-a. Nosljiva tehnologija, ki s pomočjo EEG senzorjev meri možgansko aktivnost in omogoča najboljšo možno meditacijo uporabnika.

Timbaland, ameriški producent, pevec, reper in avtor besedil, že kar nekaj časa podpira projekt SubPac in njihov nosljivi nizkotonec. Na prvi pogled spominja na nahrbtnik, vendar gre za izjemno uporaben zvočnik, ki omogoča, da uporabnik začuti glasbo, ali avdio del iger. Timbaland pa dodaja, da bo SubPac revolucionarno spremenil uporabniško izkušnjo tako umetnikom, kot oboževalcem.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

8000plus d.o.o.

Kajuhova ulica 64, 2310 Slovenska Bistrica, Tel: 064 248 123 (podpora), 031 782 321 (nakup)
8000plus: 1, 2, 3 – vse digitalne rešitve na enem mestu Od spletnega gostovanja, oblačnih rešitev in programiranja do urejanja dokumentacije za razpise, kibernetske varnosti, ... Več
Diamantni partner

ZAVOD DIGITALNO INOVACIJSKO STIČIŠČE (DIH SLOVENIJE)

Dimičeva ulica 13, 1000 Ljubljana, Tel: 040 606 710
DIH Slovenije omogoča digitalno transformacijo po principu vse-na-enem-mestu, v Sloveniji in širše. Osvešča in zagotavlja storitve za rast digitalnih kompetenc, izmenjavo digitalnih ... Več

tinaLILIPUT – grafično oblikovanje

Mariborska cesta 82, 2312 Orehova vas, Tel: 031 343 481
Grafično oblikovanje je pomembno orodje, ki izboljša komunikacijo z drugimi. Služi za posredovanje vaših idej na način, ki ni le učinkovit, ampak tudi eleganten. Preprosto povedano, ... Več
Zlati partner

Huawei

Ameriška ulica 8, 1000 Ljubljana, Tel: 080 9808