Računalništvo, telefonija
28.02.2019 06:00
Posodobljeno 5 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Nova številka: Vsak dom lahko postane pameten

Nova številka: Vsak dom lahko postane pameten
Nova številka: Vsak dom lahko postane pameten

Danes lahko vsak dom v večji ali manjši meri spremenite v pametni dom. Tako si olajšate marsikatero opravilo ali kaj opravite zgolj s klikom na zaslon svojega mobilnega telefona – in to z domačega fotelja ali z drugega konca sveta.


Za pametni dom potrebujete naprave, ki se lahko med seboj povežejo in – kar je še bolje – tako med seboj tudi komunicirajo. Ponavadi pa so te naprave povezane s spletom. Danes je na trgu že veliko ponudnikov, ki s svojimi napravami omogočajo prav to. Zakaj si torej ne bi olajšali življenja in dom upravljali kar preko pametnega mobilnega telefona ali asistenta, ki razume glasovne ukaze?

Ob omembi pametnega doma mnogi najprej pomislijo na finančno računico. Se pametni dom splača imeti? Zanj boste na začetku vsekakor odšteli več od običajnega doma, a boste z leti najverjetneje za stroške odšteli manj kot v prejšnjem domu. To je tudi eden izmed ciljev pametnega doma. Kot smo dejali, ta zahteva nekoliko višjo investicijo, a se nakup sčasoma povrne s prihranki energije.

V tokratni številki smo preizkusili novo iRobot Roomba i7+ s samodejnim čiščenjem koška. Robotski sesalnik iRobot Roomba i7+ zagotovo sodi v sam vrh tovrstnih sesalnikov. Poglejmo, kaj najnovejša Roomba zmore, kaj nas je navdušilo in kaj ne.

Z iRobot Roombo po naših izkušnjah ne boste sesali samo zaradi čistoče. Utegnete se namreč ujeti, da se boste zatopili v aplikacijo in se igrali z vrsto funkcij, ki jih ponuja, obenem pa očistili stanovanje. Vaš partner verjetno ne bo imel nič proti.

Najnovejši Robotski sesalnik iRobot Roomba i7 že ob hitrem pregledu specifikacij ponuja veliko. Tehnologija mapiranja prostorov, samodejno polnjenje baterije in prenovljena aplikacija iRobot Home ter boljše delovanje od predhodnikov tudi na črnih tleh … Kako pa deluje v praksi?

Več vsebin lahko preverite v sveži izdaji revije Računalniške novice, ki je že na voljo v vaši najljubši prodajalni časopisov in revij.


V tokratni številki revije Računalniške novice ne spreglejte tudi:

  • Bodo moderne nadzorne plošče v avtih kmalu prepovedane?
  • Zapestnica, ki ročno uro spremeni v pametno
  • Vrednost naših podatkov na temnem splet
  • Kaj bo krojilo prihodnost “gaminga”?

Sledite nam tudi na družbenih omrežjih:


Prijavi napako v članku


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

E-LABORAT d.o.o.

Letališka cesta 5, 1000 Ljubljana, Tel: 01 565 52 92
E-laborat, svetovalno analitična družba, d.o.o. je vodilni slovenski center za raziskave poslovnega interneta. Vsako leto analizirajo poslovno učinkovitost več kot tisoč spletnih ... Več

STUDIO DTS

Avčinova ulica 13, 1000 Ljubljana, Tel: 01 300 53 55
Veliko ljudi podcenjuje vlogo grafičnega oblikovanja pri rasti podjetja in prepoznavnosti blagovne znamke. Podjetje stežka preživi brez ustrezne komunikacije. Na tak ali drugačen ... Več
Zlati partner

SELECTIUM ADRIATICS d.o.o.

Letališka cesta 29c, 1000 Ljubljana, Tel: 01 543 88 88
Podjetje Selectium Adriatics d. o. o., ki v Sloveniji nastopa pod imenom Hewlett Packard Enterprise operated by Selectium, je lokalni zastopnik družbe Hewlett Packard Enterprise (HPE). ... Več

ARTIO PRINT & DESIGN

Cerkvenjak 13, 2236 Cerkvenjak, Tel: 031 538 000
Storitve tiska po meri sodobnega naročnika Pomislite na naslednje: iščete ponudnika za tisk letakov, brošur ali vizitk, storitev, ki jo v visoko konkurenčnem okolju potrebujemo ... Več