Računalništvo, telefonija
14.05.2015 11:31

Deli z drugimi:

Share

Vseslovenska raziskava o spoznavanju, osvajanju in zmenkih največjega spoznavnega portala ona-on.com

Na spletno anketo, izvedeno z 1ka.si, je v celoti odgovorilo 1480 samorespondentov, od tega 56% moških (ženske, 44%), 81% vseh anketiranih je bilo samskih. Zbiranje podatkov je potekalo od 24.4.15 do 7.5.15. Anketa se je oglaševala na izbranih slovenskih spletnih portalih, kot na primer: Siol.net, Najdi.si, Cosmopolitan.si, Playboy.si, Računalniške novice, Planet Lepote, Ona-On.com in nekaterih drugih, ter na družbenem omrežju Facebook.
Vseslovenska raziskava o spoznavanju, osvajanju in zmenkih največjega spoznavnega portala ona-on.com
Vseslovenska raziskava o spoznavanju, osvajanju in zmenkih največjega spoznavnega portala ona-on.com

Glavne ugotovitve:

  • Pri spoznavanju v živo so moški, predvsem po mnenju deklet, premalo pogumni. Strah pred zavrnitvijo, ki po nepotrebnem odvrača od pristopanja do nasprotnega spola, večina pripisuje nizki samopodobi;
  • Pravi čas za prvi klic po obetavnem srečanju, kjer fant dobi njeno številko, je naslednji dan. Vedrina, nasmejanost in kanček skrivnostnosti je zmagovit recept za prvi zmenek;
  • Okoli 14.000 parov na ona-on.com od ustanovitve do danes. Glavna prednost ona-on.com je največja izbira resnih samskih na enem mestu ~ 80% podpora verificiranim profilom (preverjena identiteta, avtentična fotka in članstvo), ki onemogoča lažne profile in neresne uporabnike.
  • V Sloveniji že okoli 20% vseh parov nastane s pomočjo spletnih zmenkov (vsak peti par, v ZDA npr. vsak deseti par). Spletni iskalci ljubezni so bolj resni v svojih namerah in precej hitreje smuknejo v zakonski stan ali resno zvezo kot pari, ki se spoznajo kako drugače.
  • Za samske ženske, ki iščejo resnega partnerja, je splet postal osrednji kanal spoznavanja, saj skoraj 30% trenutno vezanih žensk navaja, da so svoje moške našle na spletu.


Kako pogumni se vam zdi, da so moški pri pristopanju do deklet v lokalih, barih, na javnih prireditvah in podobno? (n = 2410)

Nepresenetljivo, kar 65% anketiranih navaja, da so moški premalo pogumni pri pristopanju do deklet, podrobna analiza pa pokaže, da so o tem še posebej prepričana dekleta, saj kar 76% žensk meni, da bodo morala kmalu sama pristopati (moški 59%). Rezultati sovpadajo s številnimi članki na to temo, da so slovenski moški postali nekako zadržani, ženske pa pogumnejše.

Ali veste, da je največja težava, ki marsikomu otežuje spoznavanje v živo – strah pred zavrnitvijo, oziroma košarica? Kaj menite, da je to? (n = 2203)

Dejstvo je, da moški preveč pomena pripisujejo strahu pred zavrnitvijo, ki jih po nepotrebnem odvrača od pristopanja k dekletom – pregovorno sicer tukaj pomaga alkohol 😉 Le kaj namreč pomeni ena zavrnitev, praktično nič in vredno je poskusiti, ne glede na možnosti za uspeh, je mnenje tistih, ki vendarle pogumno pristopajo. Velika večina anketirancev košarico pripisuje nizki samopodobi, oziroma vrednotenju sebe prek mnenj drugih.


Kaj menite, da je najpomembnejše na prvem zmenku v živo? (n = 2064)

Vedrost in nasmejanost ter kanček skrivnostnosti je pravi recept za uspešen prvi zmenek, pomaga pa tudi, da ne zamudiš ali preveč govoriš o svojih bivših partnerjih, kar je pogosta težava na prvih zmenkih, zlasti po boleči prekinitvi prejšnje veze.

Ko moški spozna dekle in se med njima zaiskri, ter dobi njeno telefonsko številko, kdaj naj jo pokliče? (n = 2033)

“Pravilen odgovor” je torej 1-2 dni, ko naj bi bila oba že nestrpna in v pozitivnem pričakovanju, saj je zanj glasovalo 58% anketiranih. Pogledali smo ali obstajajo razlike med spoloma, in zanimivo, ženske v večji meri pričakujejo klic čim prej, moški pa so prepričani da je pametno počakati dan ali dva. Zanimivo je tudi, da mlajši anketiranci do 20 let dajejo prednost čakanju, medtem ko s starostjo narašča delež tistih, ki menijo, da je treba poklicati čim prej in ne izgubljati časa.

Ali veste, da Slovenci sodimo med narode, ki v nekoliko večji meri posegajo po spletnih zmenkih, kot pa spoznavanju ob različnih priložnostih v živo? V tem smo bolj podobni Skandinavcem kot pa denimo Špancem (n = 1984)

Le 10% anketiranih meni, da smo Slovenci “pravi žurerji”, ki se spoznavamo na zabavah, prireditvah in drugih priložnostih “v živo”, kar 90% pa se strinja, da smo bolj introvertirani, v večnem pomanjkanju časa, in zato v večji meri posegamo po spletnih zmenkih.

Kaj menite o dejstvu, da je pri parih, ki se spoznajo prek spletnih zmenkov, obdobje koruzništva pred poroko precej krajše kot pri parih, ki se spoznajo na druge načine (18 mesecev namesto 42 mesecev)? (n = 1949)

Zanimivo je, da v skladu z nekaterimi tujimi raziskavami iskalci ljubezni prek spleta hitreje padejo v poročni stan, in sicer več kot še enkrat hitreje kot pari, ki se ne spoznajo na spletu. Večina anketirancev meni, da so na spletu bolj resni iskalci, kot tudi da že vedo da si želijo poroke, in iščejo pravega. Resnost spletnih iskalcev ljubezni potrjuje tudi izkušnja ona-on.com, kjer se številni pari kmalu poročijo, za nekatere izvemo, prva javna in zato tudi “prva spletna poroka v Sloveniji” pa bo ravno v teh dneh, 22.5.15 – Sara & Žiga – več o njuni zgodbi tukaj.


Kaj menite, da so glavne prednosti uporabe spoznavnega portala ona-on.com? (n = 1906)

Med navedenimi prednostmi uporabe ona-on.com, je največ uporabnikov (46%) glasovalo za “Največja izbira samskih na enem mestu”, ki ji sledijo še ostale, kot je razvidno na zgornjem grafu. Več kot 20% anketirancev je glasovalo za odsotnost strahu pred zavrnitvijo in udobnost uporabe z domačega fotelja ter manjšo izpostavljenost videza, 17% pa jih prepoznava tudi prihranek časa in denarja.

Največji pomislek pri spletnih zmenkih je bojazen pred neresneži in lažnimi profili. Temu je ona-on.com naredil konec z verificiranimi profili, ki jih prejmejo samo uporabniki z avtentičnimi fotografijami, članstvom in preverjeno identiteto. Kaj menite o tem? (n = 1880)

Velika večina (80%) je izrazila podporo uvedbi verificiranih profilov na ona-on.com, o čemer priča tudi število dejansko verificiranih na samem portalu, ki hitro raste. Na ta način je postalo spoznavanje precej bolj varno in zanesljivo, saj imetniki verificiranih profilov predstavljajo zdravo jedro nekaj tisoč uporabnikov, ki so zagotovo resni iskalci in so prva izbira za vse ostale resne iskalce.

Ali veste, da se dnevno z ona-on.com odjavijo 2-3 pari, okoli 1.000 letno in torej blizu 14.000 od ustanovitve ona-on.com do danes? (n = 1865)

Ogromno parov, ampak koliko se jih obdrži? Odgovor je: Ne vemo in ni mogoče izvedeti, saj gre za zasebno sfero, le redki se opogumijo in delijo svojo zgodbo. Glede na to, da pa so številni novonastali pari toliko resni, da se odjavijo s portala z navedbo “Hvala, našel sem partnerja pri vas, ne potrebujeva vas več”, s čimer si izrazita medsebojno resnost (»ne bova več na ona-on.com, ne iščeva več naprej«), je to dober znak, da je začetek zveze iskren. Vsem parom želimo veliko uspeha v partnerstvu!

Morda že pogledujete po novem partnerju? Ste že poskusili na ona-on.com, kjer se mesečno spoznava in osvaja več kot 70.000 samskih? (n = 1613)

Med vsemi samskimi anketiranci jih 21% ni nikoli preizkusilo ona-on.com, ostali pa so bodisi uporabljali v preteklosti (22%), bodisi trenutno uporabljajo (57%).

Odlično! Kaj vas je navdušilo, da preizkusite ona-on.com? (n = 859)

Med vsemi, ki trenutno uporabljajo ona-on.com jih 39% pozna vsaj en par, ki se je spoznal na ona-on.com, kar je za številne osrednja motivacija, da se včlanijo, saj vidijo svoje znance, prijatelje in podobno, ki so našli svoje življenjske partnerje na ona-on.com in na ta način tudi sami začutijo, da bi morali poizkusiti.

Čestitke, kje pa ste spoznali svojega trenutnega partnerja? (n = 248)

Med vsemi anketiranci, ki so trenutno v zvezi smo raziskovali kje so se spoznali. Kar 20% vseh se je spoznalo na spletu, kar pomeni vsak 5 par. Od standardnih lokacij splet presega le “lokal, bar, diskoteka”. V Sloveniji je tako kar še enkrat več “spletnih parov”, kot denimo v ZDA, glede na delež vseh, ki so se spoznali na spletu, kar pritrjuje tezi o tem, da Slovenci izredno radi posegamo po spletnih zmenkih. Podrobnejša analiza presenetljivo pokaže, da je precej več žensk spoznalo svoje trenutne partnerje na spletu (27%, moški pa le 9%), moški pa v glavnem v lokalih, barih in diskotekah (31%, ženske le 20%).

Če ljubezen še iščete, izkoristite popolnoma brezplačen preizkus ona-on.com, tako da pri registraciji uporabite promocijsko kodo “ujemi15”, ali kliknite tukaj in se registrirajte. (do 31.6.2015)


Prijavi napako v članku


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

MLACOM d.o.o.

Pot heroja Trtnika, 1261 Ljubljana - Dobrunje, Tel: 01 500 87 75
Tehnologija se nezadržno razvija naprej. Za vogalom je vedno novo odkritje, ki lahko spremeni tako zasebna kot poslovna okolja. Eden največjih izumov je zagotovo računalnik, ki ... Več
Zlati partner

EPSON

, ,

NAVEZA d.o.o.

Ščita 9, 1315 Velike Lašče, Tel: 01 787 30 25
Naveza d.o.o. je podjetje z več kot 15 leti izkušenj na področju računalniške podpore, digitalizacije ter izdelave in vzdrževanja spletnih strani. Vedno si prizadevajo najti rešitve, ... Več

MAJ.universe

Čopova ulica 6, 3310 Žalec, Tel: 041 430 248
MAJ.universe je Majino vesolje MAJ.universe je Majino vesolje, ki ga želi deliti z vami. Maja Horvat je številne izkušnje v novinarstvu, odnosih z javnostjo, organizaciji ... Več