Računalništvo, telefonija
09.05.2016 14:40
Posodobljeno 8 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Vsi smo jih želeli, nihče pa jih ne uporablja

Uporaba različnih čustvenih simbolov precej olajša izražanje čustev na družbenem omrežju Facebook.
Uporaba različnih čustvenih simbolov precej olajša izražanje čustev na družbenem omrežju Facebook.

Ker gumb »Všeč mi je« ni bil primeren za vse objave, je podjetje Facebook konec februarja vsem svojim uporabnikom omogočilo prosto uporabo bogate palete čustvenih simbolov. Nove simbole so pri priljubljenem družbenem omrežju poimenovali kar Reactions oziroma Reakcije. Gre za novo obliko gumba »Like« oziroma »Všeč mi je«, le da imajo uporabniki zdaj več možnosti za izražanje čustev. Novi čustveni simboli se na družbenem omrežju Facebook prikazujejo pod določeno objavo, uporabnikom pa je voljo kar šest čustvenih simbolov, in sicer »Všeč mi je«, »Ljubezen«, »HaHa«, »Wow«, »Žalostno« in »Jezen«.

Prvi uporabniki novih čustvenih simbolov so bili nad noviteto podjetja Facebook navdušeni, saj so lahko z njimi dejansko izrazili tisto, kar v določenem trenutku čutijo. Navdušenje nad njimi pa je očitno kar hitro skopnelo, saj je analitično podjetje Quintly iz nemškega Kölna ugotovilo, da se novih čustvenih simbolov poslužuje le peščica uporabnikov. Pri analizi 130.000 objav na Facebooku so namreč odkrili, da so bili novi čustveni simboli uporabljeni le v 2,4 odstotkov primerov, polovico od teh pa je predstavljal čustveni simbol »Ljubezen«.


Mnogi poznavalci so prepričani, da je ključni razlog za slabo uporabo novih čustvenih simbolov predvsem ta, da je gumb ”všeč mi je” takoj dostopen. Za ostale možnosti pa se je potrebno postaviti na gumb ”všeč mi je” in nekoliko počakati, da se pokažejo še ostale možnosti.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Srebrni partner

IPM Skupina, Holding d.o.o.

Dunajska cesta 106, 1000 Ljubljana,

MIKRONIS IT, Boštjan Rudl s.p.

Jezdarska ulica 3, 2000 Maribor, Tel: 02 429 27 82
Kot lastnik podjetja, še posebej manjšega, imate številne odgovornosti in vloge. Ne ostane vam veliko časa za obvladovanje tehnoloških delovnih okolij, kjer se zahteva specializirano ... Več
Zlati partner

MOJA ZAPOSLITEV d.o.o., Optius.com

Borovec 2, 1236 Trzin, Tel: 01 810 02 00
Optius.com - Karierni portal za nove čase Karierni portal Optius.com je zaposlitveni portal, namenjen tistim, ki iščejo zaposlitev in tistim, ki iščejo nov kader. ... Več

COMCOM d.o.o.

Lapajnetova ulica 29, 5280 Idrija, Tel: 05 372 20 20
Ukvarjajo se s: SAP svetovanjemPodatkovno analitiko in inženiringom Več