Računalništvo, telefonija
15.01.2017 08:49
Posodobljeno 7 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Windows 10 bo vedel, kdaj niste pred računalnikom

Posodobitev Creators Update bo uporabnikom operacijskega sistema Windows 10 prinesla veliko novih in uporabnih možnosti!
Posodobitev Creators Update bo uporabnikom operacijskega sistema Windows 10 prinesla veliko novih in uporabnih možnosti!

Operacijski sistem Windows 10 bo kmalu postal še bolj priljubljen, saj bo uporabnikom kmalu na voljo posebna posodobitev, ki sliši na ime Creators Update (http://bit.ly/Windows-10-CU). Določene možnosti nove posodobitve so trenutno na voljo le uporabnikom preizkuševalne skupine Windows Insider, te pa naj bi kmalu postale dostopne tudi običajnim uporabnikom. Microsoft bo nadgradnjo Creators Update uradno lansiral aprila letos, ta pa bo seveda brezplačna.

Med vsemi novimi možnostmi posodobitve bo na voljo ena, ki bo marikaterega uporabnika razveselila, nekateri pa bodo nad njo zaskrbljeni. Gre za možnost Dynamic Lock, ki bo preko spletne kamere nadzirala ali uporabnik sedi za računalnikom. Dokler bo uporabnik sedel za računalnikom, bo možnost Dynamic Lock v stanju pripravljenosti, ko pa se bo oddaljil, pa bo ta poskrbela za samodejni zaklep sistema. S tem »pristopom« ne boste nikoli pozabili zakleniti računalnika, ko se oddaljite od njega.

Možnost Dynamic Lock za samodejno zaklepanje računalniškega sistema z nameščenim operacijskim sistem Windows 10 bo na voljo s posodobitvijo številka 15002. Poleg tega bodo uporabniki z namestitvijo nadgradnje Creators Update pridobili še možnost predogleda zavihkov in možnost blokiranja vseh neznanih vsebin v Flashu v spletnem brskalniku Microsoft Edge, samodejno spreminjanje barvnega tona zaslona glede na čas dela, akcijski center za obvestila in upravljanje s ključnimi nastavitvami sistema, orodja za večjo kreativnost in izboljšano protivirusno rešitev Windows Defender, ki bo uporabnikom na voljo kot klasična namizna aplikacija.


Ta bo namreč postala univerzalna aplikacija, kar pomeni, da vas bo bolje zaščitila pred spletnimi napadi. Poleg tega bo precej bolj vgrajena z operacijskim sistemom, kar po poenostavilo njegovo uporabo. Poleg tega bo tu na voljo še izboljšan požarni zid in sistem za boljšo zaščito omrežje ter tako imenovana družinska možnost, vključno z možnostjo vklopa starševskega nadzora.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

Exclusive Networks Slovenia d.o.o.

Dunajska cesta 159, 1000 Ljubljana, Tel: 01 292 76 51
Za nemoteno poslovanje potrebujete trdo in varno omrežno infrastrukturo. Podjetja brez vzpostavljene trdne infrastrukture pogosteje trpijo zaradi slabe uporabniške izkušnje za zaposlene ... Več
Zlati partner

Kingston Technology

Middlesex, TW16 7EP, Združeno kraljestvo, , Tel: +44 (0)1932 738888

ADVANTECH SOLUTIONS d.o.o.

Bravničarjeva ulica 13, 1000 Ljubljana, Tel: 030 703 704
S čim se ukvarja Advantech Solutions? Na kratko: Podjetje Advantech Solutions ovrednoti temeljno sestavo vašega podjetja, da bo vaša pot do uspeha optimalna. Strokovnjaki oblikujejo ... Več
Zlati partner

RITTAL d.o.o.

Letališka cesta 16, 1000 Ljubljana, Tel: 01 546 63 70
Rittal spodbuja inovacije in živi svoje vrednote To je Rittal. Globalni igralec, vodilni inovator, družinsko podjetje in zgleden delodajalec. Rittal zgodba Prihodnost Rittala se je ... Več