Računalništvo, telefonija
20.09.2018 18:57

Deli z drugimi:

Share

Withings se vrača s pametnejšo in bolj športno pametno uro

Withings se vrača s pametnejšo in bolj športno pametno uro
Withings se vrača s pametnejšo in bolj športno pametno uro

Zgodovina podjetja Withings spominja na vožnjo z vratolmnim vlakom smrti. Najprej so izdali svoj prvi produkt – pametno tehtnico – skoraj 10 let nazaj, leta 2009. Withings se je hitro odločil, da bo svojo ponudbo razširil na pametne ure, merilce srčnega utripa, pametne budilke itd. Potem pa se je leta 2016 rast podjetja skorajda povsem zaustavila, ko je podjetje kupila Nokia. Ta je sicer skušala prodreti na področju naprav povezanih z zdravjem, vendar nikakor ni steklo. Nokia je po le dveh letih prodala Withings nazaj prvotnemu lastniku.

Torej, zdaj, ponovno pod vodstvom Erica Carreela, Withings živi v prvi “post-Nokia” fazi, in sicer z novo pametno uro Steel HR Sport. Na voljo za nakup je že danes, takole na prvi pogled pa izgleda povsem običajno, malce športno, vendar za $200 povsem solidno. Na eni strani svež dizajn z nekaj tradicionalnimi lastnostmi, katerih smo navajeni pri ostalih proizvajalcih.

Tako kot pri modelu Steel HR iz leta 2016 je Withings obdržal nekaj najpomembnejših lastnosti kot so 25-dnevna baterija, kar pomeni 5 dni “full-on” merjenja aktivnosti, poleg tega pa še 20 dni, ki so rezervirani za čas, kjer pametno uro Steel HR potrebujemo samo za najbolj osnovno nalogo uro, torej prikazovanje časa. Povedano z drugimi besedami, če potrebujemo uro za kakšne bolj kompleksne naloge, lahko pričakujemo manj baterije.

To kar je najbolj pomembno je, da je pametna ura Steel HR Sport močno izboljšala lastnosti spremljanja aktivnosti. Inženirji so uspeli dodati preko 30 različnh športnih načinov uporabe (med drugim kohej, smučanje, boks itd.), GPS povezljivost, ki uporabnikom pomaga pri mapiranju voženj in aktivnosti (prvič pri Withings pametni uri) in zmožnost dostopanja so fitnes aktivnosti uporabnika – VO2 maksimum, izboljšano spremljanje spanja itd. Za model Steel HR je značilna izvrstna zmožnost spremljanja utrujenosti oz. stopnje energije, kar nam pride še kako prav, ko načrtujemo dvoj dan in potencialne športne aktivnosti.

Kar se tiče najbolj tipičnih lastnosti pametnih ur je Withings poskrbel za izboljšano podporo obvestilom, s kompatibilnostjo za preko 100 različnih aplikacij. Withings je dodal vse te možnosti na majhen OLED ekran, ki nam pomaga pri štetju korakov, spremljanju srčnega utripa in še več. Nerjaveče jeklo, ki obdaja okvir ure, je primerno za vse aktivnosti tako na kopnem kot pod vodo.

Praktični testi ure sicer še niso bili izvedeni, lahko pa sklepamo iz dizajna in specifikacij, da je Withings vstopil v povsem novo fazo na področju nosljive tehnologije. Dejstvo je, da se trg pametnih ur razvija v smeri, ki jih recimo pred letom dni še ni bilo in zato je “svež” veter vedno dobrodošel. Podjetja kot sta recimo Apple in Samsung z vso silo prihajata na trg nosljive tehnologije in zato je lepo videti, da podjetje Withings skuša ponuditi nekaj, kar ruši meje med analognim in digitalnim. Kljub temu, da se je dolgo časa govorilo, tukaj mislimo predvsem na strokovno javnost, ki je trdila, da je prihodnost v celoti digitalna, o tem, kako bomo ljudje vedno bolj uporabljali digitalno tehnologijo, se v zadnjem času zdi, da se trend spet obrača v obratno smer, torej smer analognega. Withings bo z novim modelom pametne ure Steel HR poskrbel, da bo tovrstni segment na trgu nosljive tehnologije še dodatno zaostril konkurenco, hkrati pa bodo potencialni uporabniki imeli na voljo več izbire.

Pametna ura morda nekoliko izgublja na veljavi in popularnosti kot kos nosljive tehnologije, vendar bodo proizvajalci po vsej verjetnosti poskrbeli, da si bomo kupci ponovno želeli nositi pametni kos tehnologije kar direktno na zapestju.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

ELKOTEX d.o.o.

Magistrova ulica 1, 1000 Ljubljana, Tel: 01 583 79 10
Elkotex, d. o. o., je grosistično podjetje za nadaljnjo prodajo podjetjem, fizičnim in spletnim trgovinam ter trgovskim verigam. So distributer IT opreme in uporabne elektronike, ... Več
Zlati partner

ADVANT d.o.o.

Cesta na Brdo 119a, 1000 Ljubljana, Tel: 01 470 00 00
Podjetje ADVANT d.o.o. je z vami že od leta 1998. Naše osnovno poslanstvo je biti vodilni graditelj informacijsko komunikacijske infrastrukture. Aktivnosti, ki jih povezujemo ... Več

MVM SERVIS d.o.o.

Na trgu 28, 3330 Mozirje, Tel: 031 611 116
MVM SERVIS, spletne in grafične storitve, d. o. o. je podjetje, specializirano za celovito ponudbo kreativnih grafičnih rešitev na ključ. Od konkurence jih ločuje popolnoma lastna ... Več

MORDICOM d.o.o.

Šolska ulica 40, 5250 Solkan, Tel: 05 330 03 60
Skoraj nemogoče je preceniti vpliv rešitev za načrtovanje virov podjetja (ERP) v sodobnem poslovnem svetu. ERP sistemi so nadomestili nepovezane delovne tokove in nezdružljiva ... Več