Računalništvo, telefonija
28.10.2016 06:48

Deli z drugimi:

Share

Xiaomi Mi Mix: Telefon prihodnosti sedaj!

Pri pripravi pametnega mobilnega telefona Mi Mix so pripodjetju Xiaomi šli še dlje, saj gre za mobilno napravo, opremljeno z zaslonom, ki je praktično brez stranskih robov.
Pri pripravi pametnega mobilnega telefona Mi Mix so pripodjetju Xiaomi šli še dlje, saj gre za mobilno napravo, opremljeno z zaslonom, ki je praktično brez stranskih robov.

O različnih modelih pametnih mobilnih telefonov podjetja Xiaomi smo že večkrat pisali. Kitajski proizvajalec pametnih naprav namreč slovi po svoji ugodni ceni in kvalitetni izdelavi. Pri pripravi pametnega mobilnega telefona Mi Mix pa so šli še dlje, saj gre za mobilno napravo, opremljeno z zaslonom, ki je praktično brez stranskih robov. S tem naj bi podjetje Xiaomi prehitelo podjetje Apple, ki naj bi enak zaslon uporabilo za izdelavo pametnega mobilnega telefona iPhone 8.

Zaslon pametnega mobilnega telefona Mi Mix navdušuje tudi zaradi svoje velikosti, saj meri kar 6,4-palcev (16,3 centimetrov), ločljivosti prikaza slik pa znaša »le« 1.080 x 2.040 slikovnih točk. Ker zaslon nima robov, je naprava kljub gromozanskemu zaslonu še vedno relativno kompaktna. Edini rob najdemo na spodnji strani, kjer je vgrajena kakovostna kamera za opravljanje video klicev.

Pri pametnem mobilnem telefonu Xiaomi Mi Mix nadvse navdušuje tudi način predvajanja zvoka. V notranjosti keramičnega ohišja se namreč nahaja posebna »ročica«, ki vibrira glede na zvok, s tresenjem pa proizvajal zvok kar s pomočjo ohišja. Prav tako na prednji strani ne najdemo senzorja za izključitev zaslona med opravljanjem klica, saj to nalogo opravlja kar ultrazvočni senzor v notranjosti naprave. Zmogljiva strojna oprema pa le še dopolnjuje inovativni pametni mobilni telefon Mi Mix vrhunskega kitajskega podjetja Xiaomi.

Nad strojno opremo pametnega mobilnega telefona Xiaomi Mi Mix ne bomo razočarani, saj ponuja zmogljiv štirijedrni procesor Qualcomm Snapdragon 821, vgrajena grafična kartica Adreno 530, štiri oziroma šest gigabajtov sistemskega pomnilnika (odvisno od različice) in 128 gigabajtov oziroma 256 megabajtov vgrajenega pomnilnika (odvisno od različice). Digitalni fotoaparat bo omogočal zajemanje fotografij ločljivosti 16 milijonov točk, na sprednji pa pet milijonov točk, pod zadnjo kamero pa se bo nahajal tudi bralnik prstnih odtisov. Celoti pa naj bi bila kos nadvse zmogljiva baterija zmogljivosti 4.400 miliamper ur. Trenutno žal še ni podatka o tem, kdaj bo novost mogoče kupiti v prosti prodaji.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

DRUŠTVO DUH ČASA

Trubarjeva cesta 72, 1000 Ljubljana, Tel: 06 815 40 63
Računalniki za socialno ogrožene Smo skupina računalniških zanesenjakov, ki le stežka gleda kako cele gore še uporabnih računalnikov in računalniških delov končajo na odpadu. ... Več

MITS d.o.o.

Butari 20a, 6272 Gračišče, Tel: 040 895 342
Bodite pozorni pri izbiri pravega ponudnika programskih rešitev za gostinstvo, hotelirstvo in druge storitvene dejavnosti. Večina ponuja le generične oblike rešitev, ki ne zadostujejo ... Več

MORDICOM d.o.o.

Šolska ulica 40, 5250 Solkan, Tel: 05 330 03 60
Skoraj nemogoče je preceniti vpliv rešitev za načrtovanje virov podjetja (ERP) v sodobnem poslovnem svetu. ERP sistemi so nadomestili nepovezane delovne tokove in nezdružljiva ... Več
Zlati partner

STRIM PLUS d.o.o.

Cesta dveh cesarjev 393, 1000 Ljubljana, Tel: 05 907 52 00
Strim plus d.o.o. sestavlja dinamična ekipa, ki se ukvarja s tremi segmenti poslovanja v prehodu od papirnate sedanjosti v digitalno prihodnost. Foto: Freepik Rešitve tiskanja Tiskanje ... Več