Računalništvo, telefonija
17.03.2017 14:00
Posodobljeno 7 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Z dronom zadel žensko, čaka ga 30 dni zapora

Z dronom zadel žensko, čaka ga 30 dni zapora
Z dronom zadel žensko, čaka ga 30 dni zapora

Najprej opozorilo vsem upravljavcem dronov: pazite kam usmerjate svoje drone, saj se zna zgoditi, da vas lahko že manjša napaka stane nekaj dni svobode. Vsaj če sklepamo po zgodbi izpred dveh let, kjer je prišlo do neljube nesreče z dronom. Zgodba je popolnoma resnična, prihaja pa iz Seattla, kjer je 38-letni Paul Skinner nenamenoma z dronom zadel žensko, ki se je posledično onesvestila. Poleg 30-dnevne zaporne kazni, pa je moral Skinner plačati tudi globo v višini 500 ameriških dolarjev.

Skinner se ukvarja s fotografijo, v zadnjem času pa največ časa namenja fotografiranju z droni. Leta 2015 je v Seattlu potekala parada ponosa, Skinner pa je s svojim 46-centimetrskim dronom – cena drona je nekaj več kot 1.100 evrov – slikal dogajanje. V nekem trenutku je Skinner drona usmeril nad množico, dron pa je padel na glavo 25-letne ženske. Poleg poškod, ki jih je dron prizadejal nič hudega sluteči ženski, je tudi sam staknil močan udarec in tako končal svojo kariero “letečega fotografa”.

Sodnik Mestnega sodišča v Seattlu Willie Gregory je nesrečo prepoznal kot popolnoma nenamerno, Skinnerjeva kazen pa je vseeno ostala (kljub temu, da zgolj minimalna), saj je po mnenju sodnika Skinner zavestno ogrozil ljudi, ker je drona usmeril nad množico. 25-letna ženske je utrpela pretres možganov, poleg nje pa je bil lažje poškodovan tudi moški, ki je stal v neposredni bližini. Oba sta pričala proti Skinnerju, dodatna zaslišanja pa so bila zastavljena zaradi določanja denarne globe, s katero bi Skinner naj pokril stroške zdravljenja in raznih posegov.

Po pisanju časnika The Seattle TImes je Skinnerjev odvetnik Jeffrey Kradel mnenja, da je zaporna kazen prestroga za takšno nesrečo. Verjame, da sodišče želi uporabiti Skinnerjev primer kot lekcijo vsem, ki razmišljajo o podobnem početju z droni.

V zadnjem letu, ko so droni postali precej priljubljeni na različnih področjih, je zgodb o nesrečah z droni vedno več. Primer takšne je recimo strmoglavljenje drona v stanovanje na Manhattanu. Kakorkoli že, nesreča Paula Skinnerja je po vseh podatkih sploh prva, ki se je končala z zaporom in zato lahko vsem lastnikom dronov priporočimo veliko mero pazljivosti.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

SoftNET d.o.o.

Borovec 2, 1236 Trzin, Tel: 01 810 01 00
Vse telekomunikacijske storitve na enem mestu V podjetju ni nič pomembnejšega kot dobra telekomunikacijska povezanost, tako znotraj kot zunaj podjetja. Podjetje SoftNET vam s ... Več

REDOLJUB d.o.o.

Skladišče: Pot heroja Trtnika 45, 1261 Ljubljana - Dobrunje, Tel: 070 377 577
Se sprašujete, kje lahko na enem mestu dobite pisarniške potrebščine, opremo in potrošni material? Leta 1990 je podjetje Redoljub začelo z vzdrževanjem redu v slovenskih in ... Več
Zlati partner

Huawei

Ameriška ulica 8, 1000 Ljubljana, Tel: 080 9808

Nova Vizija, informacijski inženiring in svetovanje, d.d.

Celjska cesta 9, 3310 Žalec, Tel: 03 71 21 800
Odločitev, v katero informacijsko tehnologijo bi moralo vlagati vaše podjetje in v katere ne, je težka. Po eni strani želite biti tisti, ki je odgovoren za inovacije in rast ... Več