Računalništvo, telefonija
19.09.2018 07:44

Deli z drugimi:

Share

Za novi iPhone XS naj ne bi bilo zanimanja!

Novi iPhone Xs naj ne bi bil zanimiv predvsem zaradi pomakanja inovativnosti.
Novi iPhone Xs naj ne bi bil zanimiv predvsem zaradi pomakanja inovativnosti.

Poletje Apple je nedavno zaključilo tradicionalni dogodek, kjer vsako leto predstavi nove naprave, letos pa so bile glavne zvezde tega dogodka kar trije novi pametni mobilni telefoni iPhone, in sicer iPhone Xs, iPhone Xs Max in iPhone Xr. Ker pa računalniški gigant z novinci ni upravičil pričakovanj uporabnikov, obstaja zelo velika verjetnost, da bo povpraševanje po njih precej manjše, kot je bilo sprva pričakovano. V to je prepričan tudi priznani analitik Ming-Chi Kuo iz analitskega podjetja KGI Securities, ki zdaleč najslabšo prodajo napoveduje modelu iPhone XS.

Analitik Ming-Chi Kuo je prepričan, da naj bi delež prodaje pametnega mobilnega telefona iPhone Xs do konca letošnjega leta znašal med 10 odstotki in 15 odstotki, analitiki pa so doslej zanj napovedovali delež med 15 odstotki in 20 odstotki. Precej bolj pa naj bi šla prodaja pametnih mobilnih telefonov iPhone Xs Max in iPhone Xr. Predvsem slednji naj bi do konca leta dosegel prodajo v višini med 55 odstotki in 60 odstotki, kar seveda podjetju Apple ne bo po godu, saj gre tu za najcenejši model pravkar predstavljenih novih pametnih mobilnih telefonov družine iPhone.

Kupci naj bi zanimanje kazali tudi za pametni mobilni telefon iPhone Xs Max, saj ta prinaša povsem novo zlato barvo, razpolaga z večjim zaslonom in podpira navidezno telefonsko kartico SIM. Analitik Ming-Chi Kuo ocenjuje, da naj bi podjetju Apple do konca leta uspelo z njim osvojiti med 25 odstotki in 30 odstotki svetovnega trga, skupno pa naj bi računalniškemu gigantu do konca leta uspelo prodati med 75 milijoni in 80 milijoni telefonov iPhone.

Nekoliko boljše napovedi pa se obetajo pametni ročni uri Watch Series 4, zasluge za to pa gredo predvsem večjemu zaslonu in novim možnosti, ki jih prejšnji modeli niso imeli na voljo. Zaradi tega analitik Ming-Chi Kuo ocenjuje, da naj bi trgovci do konca leta uspeli prodati okoli 18 milijonov pametnih ročnih ur Watch Series 4, kar je za 50 odstotkov več v primerjavi s prejšnjo različico.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

AGENCIJA ODMEV

Gregorčičeva ulica 3, 1000 Ljubljana,
Zlati partner

TP VISION

Ukmarjeva ulica 2, 1000 Ljubljana, Tel: 03 060 35 35
Zlati partner

MOJA ZAPOSLITEV d.o.o., Optius.com

Borovec 2, 1236 Trzin, Tel: 01 810 02 00
Optius.com - Karierni portal za nove čase Karierni portal Optius.com je zaposlitveni portal, namenjen tistim, ki iščejo zaposlitev in tistim, ki iščejo nov kader. ... Več

MAJ.universe

Čopova ulica 6, 3310 Žalec, Tel: 041 430 248
MAJ.universe je Majino vesolje MAJ.universe je Majino vesolje, ki ga želi deliti z vami. Maja Horvat je številne izkušnje v novinarstvu, odnosih z javnostjo, organizaciji ... Več