Računalništvo, telefonija
02.06.2018 06:20
Posodobljeno 6 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Zanimivi Xiaomi Mi 8 v kar treh različicah! Preverite, katera je prava za vas!

Novi Xiaomi Mi 8 se bo zagotovo prikupil tako manj zahtevnim kot najzahtevnejšim uporabnikom storitev mobilne telefonije!
Novi Xiaomi Mi 8 se bo zagotovo prikupil tako manj zahtevnim kot najzahtevnejšim uporabnikom storitev mobilne telefonije!

Kitajski proizvajalci pametih mobilnih telefonov z vse bolj pospešenim tempom lovijo razvita podjetja z inovativnimi izdelki, ki so pogosto boljši od izvirnikov, hkrati pa tudi precej cenejši. Med vsemi pa trenutno vodi podjetje Xiaomi, ki je nedavno predstavilo novi pametni mobilni telefon. Tu gre za pametni mobilni telefon s prodajno oznako Xiaomi Mi 8, ki je bil pripravljen za osmo obletnico ustanovitve podjetja Xiaomi ter je na voljo v kar treh različicah, in sicer »standardni« model Mi 8, Mi 8 Explorer Edition in Mi 8 Special Edition. Prva dva modela si delita večino stojnih specifikacij z izjemo nekaterih funkcij, ki so na voljo le za model Explorer. Model Mi8 Special Edition pa je opremljen s šibkejšim mobilnim procesorjem, manjšim zaslonom in manjšo količino pomnilnika, njegova cena pa je posledično precej bolj ugodna od preostali dveh modelov.

Xiaomi Mi 8

Pametni mobilni telefon Xiaomi Mi 8 je opremljen s 15,7-centimetrskim oziroma 6,21-palčnim zaslonom AMOLED podjetja Samsung, ki ponuja razmerje strani 18,7 proti 9 in ločljivost kar 2.248 x 1.080 slikovnih točk. Ta se ponaša še z odlično svetilnostjo in kontrastnim razmerjem, ki znašata 600 ANSI lumnov in 60.000 proti ena, na vrhnji strani pa najdemo značilno zarezo za spletno kamero. Strojna oprema novosti bo zlahka kos tudi najzahtevnejšim opravilom, saj vsebuje mobilni procesor Snapdragon 845, vgrajeno grafično kartico Adreno 630, šest gigabajtov sistemskega pomnilnika in vgrajeni pomnilnik s 64 gigabajti, 128 gigabajti oziroma 256 gigabajti prostora za shranjevanje podatkov. Tu ni na voljo priključka za slušalke, dovolj dolgo avtonomijo delovanja pa napravi zagotavlja baterija zmogljivosti 3.400 miliamer ur. Tu najdemo še dva digitalna fotoaparata ločljivosti 12 milijonov slikovnih točk in spletno kamero ločljivosti 20 milijonov slikovnih točk, pri čemer za kakovost zajetih fotografij in videoposnetkov skrbi kar napredna umetna inteligenca.

Xiaomi Mi 8 Explorer Edition

Različica pametnega telefona Xiaomi Mi 8 Explorer Edition je v osnovi enaka prejšnjemu modelu, le da ponuja nekaj dodanih funkcij. Ta model je na voljo le v različici z osmimi gigabajti sistemskega pomnilnika in z vgrajenim pomnilnikom kapacitete 128 gigabajtov. Poleg tega je pod zaslonom vgrajen hiter in zanesljiv bralnik prstnih odtisov, zadnji pokrov pa je prozoren, kar pomeni, da lahko vidimo del sestavnih delov pametnega mobilnega telefona.

Xiaomi Mi 8 Special Edition

Model Xiaomi Mi 8 Special Edition je tako kot že omenjeno opremljen z manjšim zaslonom, manjšo količino sistemskega pomnilnika in počasnejšim procesorjem. Zaslon je opremljen s 14,9-centimetrsko oziroma 5,88-palčno diagonalo in ločljivostjo 2.244 x 1.080 slikovnih točk, kupci pa bodo lahko izbirali med modeloma s 64 gigabajti vgrajenega pomnilnika ter sistemskim pomnilnikom kapacitete štirih gigabajtov oziroma šestih gigabajtov. Novost je opremljena še s procesorjem Snapdragon 710 in baterijo zmogljivosti 3.120 miliamper ur. Tu velja še omeniti, da modela Mi 8 in Mi 8 Explorer Edition podpirata tehnologija hitrega polnjenja baterije Quick Charge 4.0+, medtem ko je model Mi 8 Special Edition združljiv z nekoliko starejšo tehnologijo Quick Charge 3.0. Na vseh napravah pa je prednameščen mobilni operacijski sistem MIUI 10.

Koliko bo treba odšteti za nove modele telefonov Xiaomi Mi 8?

Pametni mobilni telefoni Xiaomi Mi 8 na srečo ne bodo pretirano dragi. Za model Xiaomi Mi 8 bo treba odšteti preračunanih 360 evrov (šest gigabajtov pomnilnika in 64 gigabajtov prostora) oziroma preračunanih 402 evrov (šest gigabajtov pomnilnika in 128 gigabajtov prostora) oziroma preračunanih 441 evrov (šest gigabajtov pomnilnika in 256 gigabajtov prostora). Nekoliko zmogljivejši model Mi 8 Explorer Edition bo vrednoten na okoli preračunanih 514 evrov, medtem ko bo za vstopni model Mi8 Special Edition treba odšteti okoli preračunanih 240 evrov (štiri gigabajte pomnilnika in 64 gigabajtov prostora) oziroma preračunanih 265 evrov (šest gigabajtov pomnilnika in 64 gigabajtov prostora). Vsi novinci bodo na prodaj v naslednjih nekaj tednih.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

ALTERNA DISTRIBUCIJA d.o.o.

Litostrojska cesta 56, 1000 Ljubljana, Tel: 01 520 28 00
S svojimi dolgoletnimi izkušnjami in poslovno zrelostjo poznana kot ena vodilnih in najtrdnejših tovrstnih družb v Sloveniji. Osnovna dejavnost družbe je distribucija računalniške ... Več
Zlati partner

GENIS d.o.o.

Likozarjeva 1a, 4000 Kranj, Tel: 04 251 93 00
Podjetje Genis je eden vodilni slovenskih proizvajalcev informacijskih rešitev za poenostavitev in digitalizacijo delovnih postopkov v srednjih in velikih podjetjih. Njegove ... Več

NGN MEDIA

Ulica 15. maja 10b, 6000 Koper/capodistria, Tel: 041 694 668
Ste na spletu? Če niste, ne obstajate. To je resnica digitalne dobe. Potrošniki iščejo najhitrejšo pot do izdelka ali storitve. Na vas je, da jim to omogočite, bodisi prek spletne ... Več

UV LED TISKALNIK

Brezje pri Dobrovi 74b, 1356 Dobrova, Tel: 041 735 643
Tisk Tavčar Tisk Tavčar d.o.o. je v osnovi družinsko podjetje z 20-leti grafičnih izkušenj, pa tudi strojništvo in elektronika jim nista tuja.Predstavljajo vam UV LED tiskalnik, ... Več