Računalništvo, telefonija
12.01.2016 12:46
Posodobljeno 8 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Zaščitite ekran svojega ljubega iPhone-a

Zaščitite ekran svojega ljubega iPhone-a
Zaščitite ekran svojega ljubega iPhone-a

Corning Gorilla Glass postaja stalnica na vseh pametnih telefonih. Nanj prisegajo vse vodilne znamke, čedalje več pa ga videvamo tudi na izdelkih manjših znamk. Četudi to steklo že samo po sebi ponuja dobro zaščito, je vseeno pametno svojo naložbo še bolje zaščititi. S čim pokrijete ekran, ki ste ga bogato plačali, je zelo pomembno.

Poglejmo si nekaj razlogov zakaj izbrati kaljeno stekleno zaščito.

Kaj je kaljeno steklo?

Kaljeno steklo pridobimo s kemično in termično obdelavo, ki poveča njegovo moč in ostale pozitivne atribute, ki jih iščemo v tem izdelku. Steklo je sprva zelo segreto in potem hitro ohlajeno z pomočjo pihalnikov. Ena stran se ohladi zelo hitro, kar povzroči kompresijo, medtem ko se druga stran napne. Ta postopek omogoča steklu da je 5 do 10 krat močnejše kot je bilo na začetku. Tehnični žargon na stran – kaljena zaščitna stekla lahko kupite za vse različne mobilne telefone. Preverite v spletnih trgovinah. Če ga iščete za svojega Iphona, poglejte tukaj. Cene so zelo konkurenčne.

Večja vzdržljivost

Ena od glavnih prednosti kaljenega stekla je njegova vzdržljivost. Večina je označena z oznako trdote 2.5D kar pomeni, da vas praskanje med telefonom in ključi v vašem žepu ne rabi skrbeti. Zelo dobro se upira praskam ostrih predmetov ter deluje kot blažilnik udarca pri občasnemu padcu telefona.. Pri večjih padcih se bo to steklo raztreščilo medtem, ko bo ekran vašega mobilnika ostal nepoškodovan.

Boljši občutek

Občutek pri upravljanju je neprimerno boljši kot pri plastični zaščitni foliji. Tudi izgleda bolje in izdrži dlje kar samo še doda pluse na njegov račun.

Lažji je za čiščenje

Prstni odtisi in ostali madeži se lažje očistijo, kot na ostalih zaščitnih izdelkih. Vse kar potrebujete je recimo rokav vaše majice ali pa recimo robček z katerim čistite svoja očala.

Zunanja vidljivost

Navadne zaščitne folije pridejo v svetleči ali mat izvedbi. V obeh primerih je zunanja vidljivost telefona zmanjšana. Tega pri kaljenem zaščitnem steklu ne boste zasledili. Prav tako steklo ne vpliva na barve, ostrino in kvaliteto slike. Torej, če radi gledate video in slike ali fotografirate z vašimi pametnimi telefoni je kaljeno steklo prav gotovo najboljša odločitev.

Glede na zapisano lahko sklepamo, da je kaljeno zaščitno steklo prva izbira v vseh pogledih, kar se tiče zaščite vašega ekrana. Pred nakupom preverite trdnost (2.5D 9-10H), prisotnost Oliophobic premaza je prednost, prav tako kot silikonski premaz, ki omogoča nemoten prenos ukazov na dotik. Ko boste enkrat preizkusili kaljeno zaščitno steklo se boste le stežka odločili za karkoli drugega.

Nagradna igra: Tokrat vam v nagradni igri ponujamo kar 10 takih stekel za Iphone 6 ter 6S in Iphone 5 ter 5S. Lastniki Apple-ovih naprav se podpišite v komentar tu ali na Facebook strani Računalniških novic in morda izžrebamo prav vas. Tudi ostali se lahko potegujete za nagrado. Prav gotovo je lepo darilo. Vsi, ki pri žrebu ne boste imeli sreče obiščite stran iMOB.si in si zagotovite svojo zaščito za odlično ceno!


P. S. V videu si poglejte pravilno namestitev zaščitnega stekla.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Diamantni partner

ADM ADRIA d.o.o.

Prvomajska ulica 17, 3000 Celje, Tel: 05 925 19 55
O nas Večina podjetij se ustanavlja zaradi poslovne ideje, prodajnega koncepta ali pa zaradi potrebe po formaliziranju opravljanja poslovnih aktivnosti. Na primeru družbe ADM-Adria, ... Več

MITS d.o.o.

Butari 20a, 6272 Gračišče, Tel: 040 895 342
Bodite pozorni pri izbiri pravega ponudnika programskih rešitev za gostinstvo, hotelirstvo in druge storitvene dejavnosti. Večina ponuja le generične oblike rešitev, ki ne zadostujejo ... Več

SINERGISE d.o.o.

Cvetkova ulica 29, 1000 Ljubljana, Tel: 01 320 61 50
Sinergise razvija geografske informacijske sisteme Slovensko podjetje Sinergise je inovativno visokotehnološko podjetje. Ukvarja se z razvojem geografskih informacijskih sistemov ... Več
Zlati partner

RITTAL d.o.o.

Letališka cesta 16, 1000 Ljubljana, Tel: 01 546 63 70
Rittal spodbuja inovacije in živi svoje vrednote To je Rittal. Globalni igralec, vodilni inovator, družinsko podjetje in zgleden delodajalec. Rittal zgodba Prihodnost Rittala se je ... Več