Računalništvo, telefonija
04.12.2016 14:21
Posodobljeno 7 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Že veste, ali boste ostali brez aplikacije WhatsApp?

Storitve WhatsApp kmalu ne bo mogoče uporabljati na starejših mobilnih platformah!
Storitve WhatsApp kmalu ne bo mogoče uporabljati na starejših mobilnih platformah!

WhatsApp je med uporabniki pametnih mobilnih telefonov in tabličnih računalnikov nadvse priljubljen, saj ga skupno uporablja že več kot ena milijarda posameznikov. Uporabniki preko nje namreč dnevno opravijo kar 100 milijonov klicev oziroma v povprečju kar 1100 klicev na sekundo. To niti ne preseneča, saj lahko preko nje popolnoma brezplačno komunicira ogromno ljudi, ki morda živijo v tujini, daleč stran od svojih domačih ter ljudi, ki vsak dan potujejo med različnimi državami.

Kljub vsestranski uporabniki storitve WhatsApp, se bo število njenih uporabnikov kmalu zmanjšalo. Ta se bo namreč odrekla določenim modelom pametnih mobilnih telefonov, pri čemer bo šlo tu seveda za starejše naprave. Zaradi tega bodo najkrajšo potegnili predvsem tisti, ki iz takšnega ali drugačnega razloga že več let niso posodobili njihovega pametenga mobilnega telefona. V nadaljevanju si poglejmo seznam telefonov, ki bodo kmalu ostali brez priljubljene aplikacije.

Uporabniki telefonov iPhone

Priljubljena storitev WhatsApp bo prenehala delovati na pametnih mobilnih telefonih iPhone 3GS, in sicer konec letošnjega leta. Na ostalih mobilnih telefonih iPhone, ki še poganjajo zastareli mobilni operacijski sistem iOS 6 pa bodo ostali brez določenih možnosti priljubljene spletne storitve. To pomeni, da bodo brez podpore ostali tudi uporabniki prvih generacij Applovih tablic iPad, ki nadgradnje še niso opravili.

Android

WhatsApp bo kmalu prenegala delovati na vseh mobilnih napravah Android, ki poganjajo mobilno operacijski sistem Android 2.1 ali Android 2.2. To pomeni, da bodo brez priljubljene aplikacije ostali vsi, ki so pametni mobilni telefonov ali tablični računalnik kupili med letoma 2010 in 2011 in jih niso posodobili.

Windows Phone

Če še uporabljate telefon z mobilnim operacijskim sistemom Windows Phone 7, bo aplikacija WhatsApp kmalu prenehala delovati.

Blackberry in Nokia

Če uporabljate pametne mobilne telefone z operacijskimi sistemi BlackBerry OS, BlackBerry 10, Nokia S40 in Nokia Symbian S60 razlogov za paniko še ni. Aplikacija WhatsApp bo namreč delovala vse do junija naslednjega leta.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Diamantni partner

OptiCyber3 d.o.o.

Ulica Jožeta Jame 14, 1210 Ljubljana Šentvid, Tel: 070 420 063
OptiCyber3 poskrbi za zanesljivo zaščito vašega računalniškega sistema Kako poskrbeti za zanesljivo zaščito računalniških sistemov? Za ustrezno varnostno zaščito in kar ... Več
Zlati partner

SIDERA d.o.o.

Ulica Gradnikove brigade 11, 1000 Ljubljana, Tel: 031 777 790
O PODJETJU Sidera, ki v latinskem jeziku pomeni zvezda in je nastala v želji, da bi njena ustanoviteljica Urška Ambrož svoje dolgoletno delo v medijih združila s kreativno žilico, ... Več

NUFIRA d.o.o.

Ob Suhi 4d, 2390 Ravne na Koroškem, Tel: 041 722 132
Vsako hitro rastoče podjetje se spopada z odločitvami glede najboljšega poslovnega sistema za upravljanje svojih poslovnih procesov. Pravilna integracija integriranega programskega ... Več
Srebrni partner

VERLAG DASHOFER d.o.o.

Dunajska cesta 21, 1000 Ljubljana, Tel: 01 434 55 90
Založba Verlag Dashöfer je v Sloveniji prisotna že 15 let. V založbi svetujejo podjetjem na njihovi poslovni poti: ponujajo aktualne in preverjene informacije ter kakovostno svetovanje ... Več