Računalništvo, telefonija
21.08.2018 08:51

Deli z drugimi:

Share

Že veste kaj prinaša novi Gmail za Android?

Novi Gmail za Android prinaša varnostno možnost zaupnega načina (confidential mode) pošiljanja elektronskih sporočil.
Novi Gmail za Android prinaša varnostno možnost zaupnega načina (confidential mode) pošiljanja elektronskih sporočil.

Pred kratkim so se na spletu pojavile govorice, da bo priljubljeni elektronski poštni predal Gmail za mobilne naprave Android deležen popolne prenove. To se je pred kratkim tudi zgodilo, pri čemer je bil Gmail deležen tako »rahle« prenove uporabniškega vmesnika, kot novih možnosti in funkcij, ki bodo uporabnikom precej olajšale vsakdanje delo. Med njimi pa najbolj izstopa možnost, ki bo povečala varnost informacij v elektronskih sporočilih.

Možnost imenovana »Confidential Mode« namreč pošiljateljem omogoča, da prejemniku onemogočijo posredovanje, kopiranje, prenašanje ali tiskanje določenih elektronskih sporočil. Varnostna možnost oziroma varnostni način »Confidential Mode« je v prvi vrsti seveda namenjen poslovnim uporabnikom, zagotovo pa bo prišel prav tudi drugim. Uporabnikom mobilnih naprav Android je namreč med drugim sedaj omogočeno, da lahko elektronska sporočila zaklenejo z varnostno kodo, ki je generirana preko kratkih sporočil SMS ter lahko celo določijo časovno veljavnost elektronskih sporočil.

Uporabniki mobilnih naprav Android lahko možnost »Confidential Mode« vključijo tako, da v zgornjem desnem kotu pritisnejo na tri pikice, ki jim odprejo več možnosti. Tam izberejo zaupni način ter določimo želene nastavitve. Poznavalci so prepričani, da bo varnostna možnost »Confidential Mode« kmalu na voljo tudi za Applove pametne mobilne telefone in tablilčne računalnike.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

EPSON

, ,
Diamantni partner

Digitalno inovacijsko stičišče Slovenije

Dimičeva ulica 13, 1000 Ljubljana, Tel: 040 606 710

COMMA d. o. o.

Ulica heroja Šaranoviča 27, 2000 Maribor, Tel: 040 756 756
Vrhunska izvedba, korektne cene in dobre reference najprimerneje opišejo podjetje Comma d. o. o., ki že 18 let ponuja izdelavo spletnih strani in spletnih trgovin s podporo strankam ... Več

COMCOM d.o.o.

Lapajnetova ulica 29, 5280 Idrija, Tel: 05 372 20 20
Ukvarjajo se s: SAP svetovanjemPodatkovno analitiko in inženiringom Več