Računalništvo, telefonija
24.09.2018 14:01

Deli z drugimi:

Share

Že veste, kako popravljivi so novi telefoni iPhone?

Pametna mobilna telefona iPhone Xs in iPhone Xs Max sta si od 10 možnih točk na račun popravljivosti prislužila kar šest točk.
Pametna mobilna telefona iPhone Xs in iPhone Xs Max sta si od 10 možnih točk na račun popravljivosti prislužila kar šest točk.

Poletje Apple je nedavno z velikim medijskim »pompom« predstavilo kar tri nove pametne mobilne telefone iPhone, in sicer iPhone Xs, iPhone Xs Max in iPhone Xr. Ker je zanje treba odšteti kar precej denarja, so se zanesenjaki spletnega portala iFixit sprejeli odločitev, da pogledajo v notranjost modelov iPhone Xs in iPhone Xs Max ter ocenijo njihovo popravljivost oziroma kako lahko je popraviti nova telefona podjetja Apple v lastni režiji oziroma brez uradnih serviserjev Applovih mobilnih naprav.

Nova pametna mobilna telefona iPhone Xs in iPhone Xs Max so relativno dobro popravljiva, saj sta od 10 možnih točk na račun popravljivosti dobila kar šest točk. Novinca sta si pozitivne ocene pridobila na račun relativno enostavne zamenjave zaslona in baterije ter da je mogoče uničen zaslon zamenjati brez odstranitve biometričnega senzorja Face ID. Zanesenjaki spletnega portala iFixit so bili nekoliko manj zadovoljni nad uporabo lastniških vijakov ter nad dejstvom, da vodotesna lastnost telefona otežuje samo popravilo, saj po opravljenem popravilu v lastni režiji telefon skoraj zagotovo ne bo več vodotesen.

Zanesenjaki spletnega portala iFixit pa niso bili prav nič navdušeni nad uporabo stekla na sprednji in zadnji stranici, saj to povečuje možnost poškodbe naprave zaradi padca. V primeru poškodbe stekla pa bo treba odstraniti vse komponente telefona in zamenjati celotno ohišje, kar seveda ne bo poceni.

Najnovejši podvig zanesenjakov spletne strani iFixit si lahko ogledate na spodnjem videoposnetku oziroma s klikom na spletno povezavo http://bit.ly/2Q2lg6N. Celoten postopek razstavljanja novih Applovih pametnih mobilnih telefonov iPhone Xs in iPhone Xs Max pa je na voljo na spletni povezavi http://bit.ly/2DneHKk.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

Kingston Technology

Middlesex, TW16 7EP, Združeno kraljestvo, , Tel: +44 (0)1932 738888
Diamantni partner

Digitalno inovacijsko stičišče Slovenije

Dimičeva ulica 13, 1000 Ljubljana, Tel: 040 606 710

Mauco d.o.o.

Zalog 2, 6230 Postojna, Tel: 068 642 605
V poslovnem svetu diverzifikacija pomeni razvejanje poslovanja na druge kategorije izdelkov, panoge ali trge. Diverzifikacija je pogosto zaščitna mreža pred izpadom dela v posamezni ... Več

eTAROK, MIROSLAV CIGAN s.p.

Ulica Štefana Kovača 2, 9231 Beltinci, Tel: 041 519 443
Računalniška igra za ljubitelje taroka Življenje se je v zadnjem letu preselilo v naše domove, kjer poleg dela iščemo različne vrste razvedrila. Za ljubitelje igre s tarok ... Več