Računalništvo, telefonija
10.10.2017 14:09
Posodobljeno 7 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Že veste, koliko zaslužijo piratske spletne strani?

Spletno oglaševanje najbolj obiskanim piratskim spletnim stranem letno prinese okoli preračunanih 94 milijonov evrov prihodkov.
Spletno oglaševanje najbolj obiskanim piratskim spletnim stranem letno prinese okoli preračunanih 94 milijonov evrov prihodkov.

Poročilo izdelano po naročilu organizacije Trustworthy Accountability Group (TAG) je končno pokazalo, koliko denarja zaslužijo lastniki najbolj obiskanih spletnih strani, ki ponujajo piratsko vsebino. Največje piratske spletne strani prek oglaševanja ne zaslužijo ravno malo, saj naj bi jim spletno oglaševanje letno prineslo okoli 94 milijonov evrov. Po drugi strani pa določene spletne strani letno izgubijo dohodek v višini od 87 do 150 milijonov evrov, ključno »krivdo« za to pa gre pripisati protipiratskim organizacijam.

Organizacija TAG deluje kot koordinator pri izvajanju programa za boj proti piratstvu med oglaševalci, katerega cilj je postopno ukiniti ta način financiranja piratskih spletnih mest. Nedavno študijo zanj pa so opravili pri podjetju Ernst in Young, kjer so pod drobnogled vzeli 672 različnih spletnih strani, ki so delile nezakonito vsebino. Stanje je v primerjavi s pred nekaj leti precej boljše, saj je protipiratskim organizacijam uspelo zapreti ali pa omejiti delovanje številnih piratskih spletnih strani in to kljub temu da so različne dosedanje raziskave pokazale, da pirati v povprečju za nakup legalnih vsebin porabijo več denarja od tistih, ki se s piratsko vsebino sploh ne ukvarjajo.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Makro Team d.o.o.

Ilaunigova ulica 5, 2230 Lenart v Slovenskih goricah, Tel: 040 410 451, 02 729 25 40
Ste mislili, da je IT podporna služba primerna le za večja podjetja? Zagotavljanje strokovne informacijske podpore bodisi na daljavo ali na fizični lokaciji ima številne prednosti, ... Več
Zlati partner

AGENCIJA ODMEV

Gregorčičeva ulica 3, 1000 Ljubljana,

SOREX d.o.o.

Foersterjeva ulica 10, 8000 Novo mesto, Tel: 07 337 90 10

Apogej Tech, d. o. o.

Špindlerjeva 22 , 2250 Ptuj, Tel: 041 739 655
Težko je doumeti razsežnost informacijske tehnologije in njenega vpliva na poslovno in zasebno sfero. Uporablja se praktično povsod, od običajne elektronike (tablice, računalniki, ... Več