Računalništvo, telefonija
31.03.2015 12:00

Deli z drugimi:

Share

Zmagovalci največjega fotografskega natečaja na svetu

Danes predstavljamo zmagovalce največjega fotografskega natečaja na svetu, Sony World Photograhy Awards, v kategorijah odprto (Open), mladi (Youth) in mobilni telefon (Mobile Phone).
Zmagovalec - Turi Calafato, Italija
Zmagovalec - Turi Calafato, Italija

Zmagovalni fotografi kategorij odprto (Open), mladi (Youth) in mobilni telefon (Mobile Phone) prihajajo iz vseh koncev sveta in pokrivajo širok razpon tem. Izbrani so bili med več kot 96.000 prijavljenimi znotraj natečaja 2015 Sony World Photography Awards.

Dosežek vsakega od 14 zmagovalcev je izjemen, ne zgolj v okvirju natečaja, v katerem so sodelovali, ampak tudi z dejstvom, da ti zmagovalci niso profesionalni fotografi, so le osebe, ki obožujejo fotografijo. Najmlajša zmagovalka je Stephanie Anjo iz Združenega kraljestva, ki ima zgolj 14 let. Zmagovalci so geografsko razpršeni od Mehike do Malezije.

Zmagovalce kategorij odprto (Open) in mladi (Youth) so izbrali strokovnjaki, ki jih je vodil Sam Barzilay, kreativni direktor United Photo Industries. Zmagovalec kategorije mobilni telefon (Mobile Phone) pa je bil izbran z glasovi ljudstva na spletni strani svetovne fotografske organizacije WPO. Kategorija mobilni telefon (Mobile Phone) je bila prvič predstavljena na 2015 Sony World Photography Awards s spoznanjem povečane dostopnosti najnovejše tehnologije kamere v mobilnih telefonih, kar nudi fotografom več možnosti in kreativno svobodo.

ODPRTA KATEGORIJA (OPEN)

Zmagovalci posameznega najboljšega posnetka znotraj desetih odprtih (Open) kategorij so:

  • Arhitektura – Armin Appel, Nemčija
  • Umetnost & Kultura – Hector Muñoz Huerta, Mehika
  • Enhanced – Antony Crossfield, Združeno Kraljestvo
  • Malo svetlobe – Nick Ng Yeow Kee, Malezija
  • Narava & divjina – Antoine Weis, Švica/ Luksemburg (združeno državljanstvo)
  • Panorama – Norman Quinn, Združeno Kraljestvo
  • Ljudje – Saleh Rozati, Iran (živeč v Avstriji)
  • Nasmeh – Wilson Lee, Hong Kong
  • Split Second – Jaime Massieu, Španija
  • Potovanje – Yasen Georgiev, Bolgarija

KATEGORIJA MLADI (YOUTH )

3 zmagovalci kategorije mladi (Youth) so fotografi, mlajši od 19 let:

  • Kultura – Beatriz Mota da Rocha, Portugalska (15 let)
  • Okolje – Yong Lin Tan, Malezija (19 let)
  • Portreti – Stephanie Anjo, Združeno Kraljestvo (14 let)

KATEGORIJA MOBILNI TELEFON (MOBILE PHONE)

Najboljši fotografi nove kategorije mobilni telefon, ki so posneli fotografijo z uporabe kamere pametnega telefona so:

  • Zmagovalec – Turi Calafato, Italija
  • 2. mesto – Janos M Schmidt, Madžarska
  • 3. mesto – Ako Salemi, Iran

Zmagovalno fotografijo je izbrala javnost preko spletne strani svetovne fotografske organizacije WPO s 6.718 glasovi. Fotografije za kategorijo mobilni telefon (Mobile Phone) je bilo mogoče oddati zgolj v obdobju štirih tednov, zbranih pa je bilo več kot 10.200 slik. V ožji izbor so strokovnjaki fotografske industrije izbrali 20 najboljših slik, nato pa je javnost imela teden dni časa, da izglasuje zmagovalce, v tem času je bilo zbranih več kot 15.200 glasov.

NAGRADE

Zmagovalci kategorij odprto (Open), mladi (Youth) in mobilni telefon (Mobile Phone) bodo prejeli najnovejšo Sony digitalno opremo in pametni telefon Xperia™, njihove slike pa bodo razstavljene v Somerset Housu v Londonu kot del razstave 2015 Sony World Photography Awards od 24. aprila do 10. maja.

Zmagovalci kategorij odprto (Open) in mladi (Youth) bodo tekmovali za naslov Open fotograf leta in Youth (mladi) fotograf leta, ki bodo razkriti na gala ceremoniji Sony World Photography Awards 23. aprila v Londonu. Skupna zmagovalca bosta izbrana izmed 13 zmagovalcev kategorij. Zmagovalci kategorij odprto (Open), mladi (Youth) in mobilni telefon (Mobile Phone) bodo poleteli v London, kjer se bodo udeležili slovesnosti, skupni zmagovalec odprte kategorije (Open) pa bo prejeli tudi denarno nagrado v višini 5000 dolarjev.

CITATI

Vodja žirije Sam Barzilay o zmagovalcih: “Sojenje na natečaju Sony World Photography Awards je bila pot z nepričakovanimi odkritji. Ducati skritih draguljev, razigrane kompozicije, prefinjeni komentarji in trenutki, ujeti v čas – vse v imenu ljubezni do fotografije in njihovo željo deliti s svetom, kar vidijo oni..”


K temu doda Astrid Merget Motsenigos, kreativna direktorica World Photography Organisation in organizatorica projekta: “Vsak dan osupnemo nad kakovostjo slik, ki jih prejmemo v kategorijah odprto (Open), mladi (Youth) in letos prvič predstavljeni nagradi mobilni telefon (Mobile Phone), ki dokazuje, da ta kakovost ni nikakor zmanjšana z uporabo tehnologijo kamere v mobilnem telefonu. Ti nadarjeni fotografi so zajeli v zgolj en posnetek trenutke odlične drame, strasti, spletke in humor, nad vsem tem pa je vsak fotograf prikazal odlično mojstrstvo in znanje. Ponosni smo, da lahko nagradimo te fotografije in zagotavljamo platformo, kjer svet lahko vidi njihova dela. Čestitke vsem zmagovalcem.”


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

Kingston Technology

Middlesex, TW16 7EP, Združeno kraljestvo, , Tel: +44 (0)1932 738888

REDOLJUB d.o.o.

Skladišče: Pot heroja Trtnika 45, 1261 Ljubljana - Dobrunje, Tel: 070 377 577
Se sprašujete, kje lahko na enem mestu dobite pisarniške potrebščine, opremo in potrošni material? Leta 1990 je podjetje Redoljub začelo z vzdrževanjem redu v slovenskih in ... Več
Zlati partner

BROTHER CEE GmbH

Glavna cesta 46, 4202 Naklo, Tel: 030 600 474
Dejavni so v 28 državah, Brotherjevi izdelki pa so na voljo v več kot 100 državah.  Od ustanovitve korporacije leta 1934 si prizadevajo, da bi ideje prenesli v prakso z ustvarjanjem ... Več
Diamantni partner

Miklavčič marketing, d.o.o.

Zgornji Brnik 130H, 4210 Brnik aerodrom, Tel: 041 414 847