Računalništvo, telefonija
20.08.2018 14:05
Posodobljeno 6 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Znanstveniki odkrili način, kako podaljšati avtonomijo telefona

Daljšo avtonomijo delovanja pametnih mobilnih telefonov je mogoče doseči tudi z namensko aplikacijo!
Daljšo avtonomijo delovanja pametnih mobilnih telefonov je mogoče doseči tudi z namensko aplikacijo!

Prekratka avtonomija delvoanja je eden največjih problemov za večino uporabnikov sodobnih pametnih mobilnih telefonov. Ti se namreč čez dan praktično ne morejo ločiti od njih, saj jih uporabljajo za zagon številnih aplikacij, gledanje videoposnetkov, brskanje po spletu in podobno. Zato ne preseneča, da se mnogim uporabnikom pametnih mobilnih telefonov baterija izprazni še pred koncem delovnega dne, kaj šele pred koncem dneva.

Ker razvoj zmogljivejših baterij za pametne mobilne telefone močno zaostaja glede na potrebe uporabnikov, so jim na pomoč priskočili znanstveniki univerze Waterloo. Tu so v okviru obsežne raziskave poskušali ugotoviti, kaj je tisto, ki mobilnim telefonom dejansko zmanjšuje avtonomijo delovanja. Rezultat obsežne raziskave pa je aplikacija za pametnem mobilne telefone Android, ki lahko uporabniku pomaga podaljšati avtonomijo delovanja naprave in to brez zmanjšanja odzivnosti ali zmogljivosti, kar pomeni, da ta proces varčevanja z energijo ne bo opazil.

Namenska aplikacija skrbi za to, da zaslon pametnega mobilnega telefona ni presvetel ter da v ozadju ne delujejo procesi, ki v tistem trenutku niso potrebni. Med študijo, ki so jo opravili znanstveniki univerze Waterloo s pomočjo 200 uporabnikov pametnih mobilnih telefonov se je pokazalo, da je njihova aplikacija avtonomijo delovanja nepogrešljivih naprav podaljšala med 10 odstotki in 25 odstotki. Čeprav se to morda sliši malo, nam bi dodatna avtonomija (kakšna ura ali celo manj) marsikdaj več kot prav prišla, ko smo na poti brez možnosti priklopa mobilne naprave na polnilec. Upajmo le, da bo ta aplikacija kmalu na voljo tudi za prenos.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

TP VISION

Ukmarjeva ulica 2, 1000 Ljubljana, Tel: 03 060 35 35
Diamantni partner

Miklavčič marketing, d.o.o.

Zgornji Brnik 130H, 4210 Brnik aerodrom, Tel: 041 414 847

ALTERNA DISTRIBUCIJA d.o.o.

Litostrojska cesta 56, 1000 Ljubljana, Tel: 01 520 28 00
S svojimi dolgoletnimi izkušnjami in poslovno zrelostjo poznana kot ena vodilnih in najtrdnejših tovrstnih družb v Sloveniji. Osnovna dejavnost družbe je distribucija računalniške ... Več

Tiskarna Igma-Graf, Martin Škofljanec s.p.

Brege 60, 8273 Leskovec pri Krškem, Tel: 040 744 158
Kako vam lahko reklamna majica pomaga pri promociji vašega podjetja Promocije podjetja se je potrebno lotiti na pravi način, saj potencialna stranka ne sme imeti občutka vsiljivosti ... Več