Računalništvo, telefonija
16.10.2020 08:00
Posodobljeno 3 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Zoom z možnostjo organizacije plačljivih spletnih dogodkov

Zoom z možnostjo organizacije plačljivih spletnih dogodkov
Zoom z možnostjo organizacije plačljivih spletnih dogodkov

Zoom predstavlja OnZoom – novi način organizacije brezplačnih in plačljivih virtualnih dogodkov. V času pandemije je Zoom postal mesto, kjer ljudje po celem svetu gostijo sestanke, konference, vodene vadbe, koncerte in še kaj bi se našlo. Nova platforma OnZoom omogoča prodajo vstopnic in priredbo javnih dogodkov. Zoom poleg tega dodaja še novo integracijo Zapp, ki omogoča črpanje podatkov iz produktivnostnih orodij, kot so Dropbox, Slack ali Asana.

Pandemija Covid-19 še vedno ne popušča in Zoom se je odločil, da svojim uporabnikom ponudi dolgo časa pričakovano lastnost – plačljive spletne dogodke. Poleg tega je poskrbel za integracijo z različnimi produktivnostnimi orodji – Slack, Dropbox in Asana, preko katerih se lahko po novem povežemo direktno v Zoom sestanek ali kak drug dogodek.

Zoom je po začetnem “bumu” sicer nekoliko izgubil na priljubljenosti, vendar še vedno drži položaj enega glavnih ponudnikov videokonferenčnih storitev. Spletna platforma za organizacijo dogodkov OnZoom originalnemu Zoomu dodaja nove lastnosti, ki olajšajo organizacijo spletnih dogodkov. Glavna novost je ta, da bo lahko organizator odslej zaračunal vstopnino na dogodek. Zahvaljujoč se integraciji s PayPalom, bo OnZoom ponudil “tržnico dogodkov”, kjer se bodo uporabniki lahko prijavili na javne dogodke – tako brezplačne, kot plačljive.

V začetku bo OnZoom na voljo samo v ZDA, pozneje pa bo novost dostopna tudi na globalni ravni. V letu 2020 naj bi bila nova platforma brezplačna oz. bi jo lahko brezplačno uporabljali tisti, ki sicer uporabljajo plačljivo verzijo Zooma. Zoom je ob predstavitvi nove lastnosti že napovedal, da bi naslednje leto lahko pobral delež prodaje vstopnic za spletne dogodke.

Tudi Facebook je v začetku leta naznanil podobno rešitev in omogočil poslovnim uporabnikom, ustvarjalcem, medijskim založnikom in še komu, da gosti plačljive dogodke znotraj aplikacij Facebook Live ali Messenger Rooms. Facebook je zatrdil, da od prodaje vstopnic ne bo pobiral svojega deleža.

Glede na to, da se celotna industrija organizacije dogodkov vedno bolj pomika vsaj v “hibridni” svet, če ne že v virtualnega, je tako poteza Zooma, kot tudi Facebooka po svoje logična. Takšne priložnosti seveda ne gre izpustiti iz rok. Kdo bo pri vpeljavi novih lastnosti bolj uspešen, bo pokazal čas, mi pa bomo še naprej spremljali, kako se bo lastnost razvijala, tako pri Facebooku, kot tudi pri Zoomu.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

SAMSUNG GmbH, podružnica v Ljubljani

Letališka cesta 29a, 1000 Ljubljana, Tel: +386 80 697 267
Samsung Electronics Co. je vodilni tehnološki gigant, ki navdihuje svet ter oblikuje prihodnost s prodornimi zamislimi in tehnologijami. Njihova poslovna filozofija, ki temelji na ... Več
Zlati partner

TIFT d.o.o.

Kamniška ulica 41, 1000 Ljubljana, Tel: 01 600 10 20
Poslovni sistemi se že nekaj časa soočajo s procesom postopne digitalizacije naprav za pripravo, oblikovanje in izdelavo različnih dokumentov. Digitalni Hibridni Upravljalci Dokumentov ... Več

REDIT d.o.o.

Vodnikova cesta 232 , 1000 Ljubljana, Tel: 040 768 404
Podjetje Redit d.o.o. je za uporabnike ključnega pomena saj s svojimi storitvami poskrbi za nemoteno delo od doma oziroma za to, da računalnik deluje tako, kot od njega pričakujemo. ... Več
Zlati partner

STRIM PLUS d.o.o.

Cesta dveh cesarjev 393, 1000 Ljubljana, Tel: 05 907 52 00
Strim plus d.o.o. sestavlja dinamična ekipa, ki se ukvarja s tremi segmenti poslovanja v prehodu od papirnate sedanjosti v digitalno prihodnost. Foto: Freepik Rešitve tiskanja Tiskanje ... Več