Računalništvo, telefonija
27.03.2013 11:32
Posodobljeno 11 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Z aplikacijo Optimus Battery Saver do večje avtonomije

Našo pozornost je tokrat pritegnila mobilna aplikacija Optimus Battery Saver za naprave Android, saj povsem samodejno upravlja z največjimi porabniki električne energije. Med njimi najbolj izstopajo osvetlitev zaslona, brezžična povezava Wi-Fi in mobilna omrežja za prenos podatkov.
Z uporabo aplikacija Optimus Battery Saver se bo avtonomija naše mobilne naprave Android opazno povečala!
Z uporabo aplikacija Optimus Battery Saver se bo avtonomija naše mobilne naprave Android opazno povečala!

Na spletnem portalu Google Play najdemo številne aplikacije, s katerimi lahko bolj ali manj podaljšamo avtonomijo delovanja mobilnih naprav Android. Našo pozornost pa je pritegnila mobilna aplikacija Optimus Battery Saver, saj je namenjena uporabnikom pametnih mobilnih telefonov in tabličnih računalnikov Android brez upravljavskih pravic in samodejno upravlja z največjimi porabniki električne energije. Med njimi najbolj izstopajo osvetlitev zaslona, brezžična povezava Wi-Fi in mobilna omrežja za prenos podatkov.

Aplikacija Optimus Battery Saver je na voljo za prenos bodisi s klikom na spletno povezavo http://goo.gl/DsXdd bodisi s skeniranjem QR kode. Pri njeni uporabi boste zagotovo nadvse navdušeni na številnimi »profili«, ki so bili pripravljeni za različne priložnosti. Profil »General« vam bo omogočil izklop brezžične povezave Wi-Fi in mobilnega omrežja za prenos podatkov vsakič, ko boste »izključili« zaslon. Ob ponovni vključitvi se bodo brezžična omrežja kakopak ponovno aktivirala. Aplikacija nam lahko samodejno vključuje brezžične povezave tudi ob izključenem zaslonu, s čimer nam omogoči sinhronizacijo podatkov ali aplikacij in prenos elektronske pošte. Ker brezžične povezave niso vedno aktivne, se avtonomija mobilne naprave podaljša.

Programska oprema Optimus Battery Saver nam samodejno izključi nepotrebne funkcije mobilnika vsakič, ko se baterija izprazni do določenega nivoja. Ker lahko profile za upravljanje s pametnim mobilnim telefonom in tabličnim računalnikom povežemo s časom, bo izjemno uporabna aplikacija neprestano skrbela, da se bo avtonomija naše mobilne naprava kar se le da podaljšala.

Uporabna aplikacije Optimus Battery Saver ni zapletena, bomo pa za njeno prilagoditev našim zahtevam in potrebam potrebovali nekaj časa. Če pa se vam bo kje vseeno zataknilo, lahko seveda računate na uporabnike Foruma Računalniških novic (http://goo.gl/bBIpG), ki vam bodo z veseljem priskočili na pomoč.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Računalniške storitve mITch, Mitja Mihelič s.p.

Čolnarska ulica 3, 1310 Ribnica, Tel: 05 125 8575, 051 258 575
Ali vaše podjetje potrebuje oddelek za IT? Nekoč dostopne le za velike korporacije, danes so IT funkcije na voljo podjetjem vseh velikosti po zaslugi računalništva v oblaku in ... Več

NAVEZA d.o.o.

Ščita 9, 1315 Velike Lašče, Tel: 01 787 30 25
Naveza d.o.o. je podjetje z več kot 15 leti izkušenj na področju računalniške podpore, digitalizacije ter izdelave in vzdrževanja spletnih strani. Vedno si prizadevajo najti rešitve, ... Več

OBLIKOVANJE.COM

Slovenska ulica 25, 9000 Murska Sobota, Tel: 02 522 14 21
Podjetje Oblikovanje.com je v slovenskem računalniškem prostoru prisotno že od samega začetka. Z več kot 20 leti izkušenj ter s strategijo kakovostnega poslovanja in storitev ... Več

CICERO, BEGUNJE, d.o.o.

Stegne 21c, 1000 Ljubljana, Tel: 01 507 42 92, 041 662 178