Telefoni
06.05.2013 11:38

Deli z drugimi:

Share

Najmanjša tablica Windows pristala na Amazonu!

Acer Iconia W3 bo prvi 8,1-palčni tablični računalnik, ki bo poganjal »čistokrvni« operacijski sistem Windows 8 in celo aplikacije za osebne računalnike. Novost naj bi prodajne police trgovin ugledala predvidoma konec avgusta oziroma najkasneje v prvi polovici septembra.
Acer Iconia W3 bo prevzel lovoriko najmanjšega tabličnega računalnika opremljenega s »čistokrvnim« operacijskim sistemom Windows 8.
Acer Iconia W3 bo prevzel lovoriko najmanjšega tabličnega računalnika opremljenega s »čistokrvnim« operacijskim sistemom Windows 8.

Spleta prodajalna Amazon je pred kratkim pomotoma razkrila prvi 8-palčni tablični računalnik, ki poganja »čistokrvni« operacijski sistem Windows 8 in celo aplikacije za osebne računalnike. Tu je šlo za težko pričakovano tablico Acer Iconia W3, ki za prikazovanje slik uporablja 8,1-palčni (20,6-centimetrski) zaslon CrystalBrite ločljivosti 1.280 x 800 slikovnih točk, medtem ko je preračunavanju podatkov kos 2-jedrni Intelov procesor Atom Z2760. Da slednjemu ne bi prehitro zmanjkalo moči pa skrbi še sistemski pomnilnik kapacitete dveh gigabajtov.

Miniaturni tablični računalnik Acer Iconia W3 je kos tudi najzahtevnejšim grafičnim vsebinam, saj ima vgrajena grafična kartica na razpolago 64 megabajtov lastnega pomnilnika. Preostala strojna oprema pa obsega vgrajeni pomnilnik z 32-gigabajti prostora, brezžično povezavo Wi-Fi ter sprednjo kamero in digitalni fotoaparat ločljivosti dveh milijonov točk. Napolnjena baterija kapacitete 3.500 miliamper ur najmanjši tablici Windows 8 zagotavlja kar osem urno avtonomijo. Glavni adut novosti pa je seveda »čistokrvni« operacijski sistem Windows 8, saj bomo lahko na njem poganjali vse aplikacije, ki jih imamo nameščene na namiznem in prenosnem računalniku.

Spletna prodajalna Amazon je pomotoma objavljeni spletni oglas za pol kilograma težki miniaturni tablični računalnik Acer Iconia W3 pričakovano umaknila, saj ga računalniški gigant uradno sploh še ni predstavil. Če pa so uredniki spletne strani pravilno »vnesli« njegovo maloprodajno ceno, bo za novost potrebno odšteti preračunanih 290 evrov. To posledično pomeni, da bodo evropski trgovci za tablični računalnik Acer Iconia W3 zahtevali okoli 380 evrov. Novost naj bi prodajne police trgovin ugledala predvidoma konec avgusta oziroma najkasneje v prvi polovici septembra.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

ŠPICA INTERNATIONAL d.o.o.

Pot k sejmišču 33, 1231 Ljubljana Črnuče, Tel: 01 568 08 00
Špica International je vodilni slovenski ponudnik informacijskih sistemov in rešitev za obvladovanje časa in prostora. Realnega prostora v realnem času! Njihove rešitve vključujejo ... Več

CARPEDIEM d.o.o.

Soška cesta 17, 5250 Solkan, Tel: 05 330 00 50
Če ni na spletu, ne obstaja. To je vodilo potrošnikov, ko iščejo in se odločajo za nakup določenega izdelka ali storitev. Identiteta podjetja je neposredno povezana s spletno ... Več

Nova Vizija, informacijski inženiring in svetovanje, d.d.

Celjska cesta 9, 3310 Žalec, Tel: 03 71 21 800
Odločitev, v katero informacijsko tehnologijo bi moralo vlagati vaše podjetje in v katere ne, je težka. Po eni strani želite biti tisti, ki je odgovoren za inovacije in rast ... Več
Zlati partner

3WAY d.o.o.

Štalčeva ulica 5, 1215 Medvode, Tel: 01 361 70 14
Podjetje 3WAY se ukvarja s prodajo 3D printerjev, 3D skenerjev in programskih paketov CAD/CAM/PLM. Poleg tega nudijo tudi storitve na področju 3D tehnologij. So popolna rešitev, ... Več