Telefoni
06.05.2018 20:14

Deli z drugimi:

Share

10 najbolj popularnih iPhone aplikacij ta trenutek

10 najbolj popularnih iPhone aplikacij ta trenutek
10 najbolj popularnih iPhone aplikacij ta trenutek

Facebook še vedno dominira v svetu iPhone aplikacij, vendar kitajske aplikacije zelo hitro dohitevajo “Veliki F”. Najnovejše poročilo analitičnega podjetja Sensor Tower kaže, da so med najbolj popularnimi iPhone aplikacijami v prvem četrtletju letošnjega leta ravno Facebookove aplikacije WhatsApp, Messenger in Instagram. Tukaj govorimo o številu prenosov kot glavnem kriteriju.

Kljub vsemu pa je kitajska aplikacija Tik Tok tista, ki je prehitela vso konkurenco s kar 45 milijoni prenosov v zadnjih treh mesecih. Gre za aplikacijo, ki omogoča snemanje in urejanje kratkih videov, verjamemo pa, da za njo velika večina še ni nikoli slišala. Tik Tok je zgolj dodaten dokaz, da aplikacije kitajskih velikanov kot sta Baidu in Tencent počasi dohitevajo Facebook, ki že dolgo časa drži prvo mesto na trgu aplikacij na sploh.

10. Google Maps

Googlova zemljevidna aplikacija je stalna članica med top 10 aplikacijami v App Store-u. V prvih treh mesecih letošnjega leta je bila aplikacija na iPhonih prenešena 22.4 milijona krat.

9. iQiyi

Kitajski velikan Baidu je ustvaril iQiyi, “video-streaming” aplikacijo podobno YouTube-u. Po podatkih podjetja naj bi iQiyi imel 481 milijonov uporabnikov, ki naj bi na mesec preživeli kar 5.6 milijarde ur na aplikaciji.

8. QQ

QQ je aplikacija, ki je nastala izpod rok kitajskega konglomerata Tencenta. Aplikacija ponuja “Facebook Messenger” stil instantnega sporočanja z raznimi igrami, glasbo in nakupovanjem. V prvem letošnjem četrtletju bi naj bila prenešena 22.6 milijona krat.

7. WeChat

Tencentova aplikacija WeChat je bila prav tako med najpogosteje prenešenimi aplikacijami v zadnjem četrtletju, ko naj bi jo preneslo 28.9 milijona uporabnikov. Aplikacija WeChat je namenjena pošiljanju sporočil, družbenim medijem in mobilnemu plačevanju. Od marca 2018 naprej ima WeChat več kot milijardo mesečno aktivnih uporabnikov.

6. Facebook

Kljub številnim aferam, ki ga napadajo v letošnjem letu, Facebook ostaja ena najbolj priljubljenih iPhone aplikacij na svetu. 29.4 milijone prenosov v prvem četrletju je ponovno vrhunska številka, ki je zgolj dodaten dokaz o moči Facebooka.

5. Instagram

Instagram je trenutno najbolj popularna aplikacija v Facebookovi ekipi. Aplikacija je druga najbolj popularna brezplačna aplikacija v trgovini App Store, v letošnjem prvem četrtletju pa je zbrala 31 milijonov prenosov.

4. Messenger

Facebookova aplikacija Messenger je tretja najbolj popularna brezplačna aplikacija v App Store-u, ki je zbrala kar 31.3 milijona prenosov v prvem četrtletju 2018.

3. WhatsApp

WhatsApp, šifrirana sporočilna aplikacija, ki jo je Facebook kupil leta 2014, ima trenutno 1.5 milijarde mesečno aktivnih uporabnikov. V zadnjem četrtletju je aplikacija bila prenešena 33.8 milijonov krat.

2. YouTube

Googlova brezplačna video platforma YouTube je konstantno na prvem mestu, ko je govora o brazplačnih iPhone aplikacijah. V prvem četrtletju 2018 je YouTube zbral približno 35.3 milijone prenosov.

1. Tik Tok

Na Kitajskem znana pod imenom Douyin, je aplikacija, ki omogoča snemanje in urejanje kratkih videoposnetkov, dodajanje glasbe in posebnih efektov. Lastniki aplikacije Tik Tok so lansko leto kupili recimo aplikacijo Musical.ly za milijardo ameriških dolarjev. Po podatkih podjetja Sensor Tower je Tik Tok na Kitajskem v zadnjih mesecih postal pravi hit. V prvem četrtletju 2018 je aplikacija bila prenešena 45.8 milijonov krat.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Apple telefoni

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

SOREX d.o.o.

Foersterjeva ulica 10, 8000 Novo mesto, Tel: 07 337 90 10
Zlati partner

KONICA MINOLTA SLOVENIJA

Dunajska cesta 167, 1000 Ljubljana, Tel: 01 568 05 00
Konica Minolta je inovativno podjetje z “all-in-one” strategijo, ki stremi k ustvarjanju prepričljivih rešitev in storitev na področju upravljanja dokumentov ter povezanih naprednih ... Več

COMMA d. o. o.

Ulica heroja Šaranoviča 27, 2000 Maribor, Tel: 040 756 756
Vrhunska izvedba, korektne cene in dobre reference najprimerneje opišejo podjetje Comma d. o. o., ki že 18 let ponuja izdelavo spletnih strani in spletnih trgovin s podporo strankam ... Več
Zlati partner

iPROM d.o.o.

Šlandrova ulica 4b, 1231 Ljubljana Črnuče, Tel: 01 511 07 50
Digitalna odličnost, ki prepriča iPROM je hiša znanja in izkušenj, ki naročnikom poenostavlja kompleksnost trženja v digitalnem okolju. Pripravljajo, organizirajo in izvajajo ... Več