Telefoni
04.11.2016 10:00
Posodobljeno 7 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

10 norih stvari, ki so jih ljudje naredili, da bi prišli do iPhona

10 norih stvari, ki so jih ljudje naredili, da bi prišli do iPhona
10 norih stvari, ki so jih ljudje naredili, da bi prišli do iPhona

Ljudje so pripravljeni za to, da bi postali del “Applovega ekosistema”, plačati visoke denarne zneske. Včasih so pripravljeni iti celo čez vse meje dobrega okusa. Na spodnjem seznamu je zbranih nekaj najbolj norih podvigov in stvari, ki so jih bili ljudje pripravljeni storiti, da bi prišli do svojega iPhona.

1. Ukrajinec, ki se je preimenoval v iPhone 7 – Olexander Turin je spremenil svoje ime v iPhone Sim (Sim pomeni sedem), da bi dobil novi iPhone 7 brezplačno, kot promocijsko darilo neke trgovine. Sprememba imena ga je stala dva dolarja, medtem ko vsi vemo koliko stane Applov pametni telefon. Turin oz. iPhone Sim ne načrtuje ponovne spremembe imena, vsaj dokler ne bo imel otrok.

2. Par, ki je prepotoval svet, da bi prvi dobil novi IPhone – Ameriški par je prepotoval vse od ZDA do Avstralije, da bi si tako zagotovil status prvih ponosnih lastnikov iPhona 6. Par je pametni telefon naročil v ZDA in kot “pick-up” destinacijo navedel Sydney v Avstraliji (12.000km stran). Drugi primer pa je primer nekega moškega s Tajske, ki je od doma priletel do Avstralije, tam sedel 18 ur na dežju in to vse zato, da bi dobil željeni iPhone 7 Plus model.

3. Moški, ki je uporabil poroko kot grancijo za pridobitev iPhona – Moški iz Savdske Arabije je leta 2014 moral dati svoj iPhone 6 kot doto za poroko z dekletom, ki ga je zaprosil. Zanimivo je to, da iPhone ni bil namenjen nevesti. Bizarna zahteva je prišla s strani nevestinega brata, ki je želel, da mu ženin podari novi iPhone 6 takoj, ko je bil model na voljo v Savdski Arabiji.

4. Deček, ki je prodal svojo ledvico – Prodajanje ledvic za iPhone je znana šala, vendar je 17-letni najstnik iz Kitajske to šalo dojel preveč resno. Leta 2012 je deček po pisanju “DailyMail-a” prodal svojo ledvico za dobrih 3.000 evrov in denar porabil za nakup iPhona in iPada. Ljudje, ki so dečka nagovorili v to potezo, pa naj bi zaslužili skoraj 30.000 evrov. Letos sta druga dva Kitajca skušala prodati svoje ledvice, da bi si kupila iPhone 6S, ki je bil tik pred izidom. Ilegalni klient, kateremu sta planirala prodati ledvico, se ni prikazal in eden od donatorjev si je nato premislil. O vsem skupaj je obvestil policijo, njegov prijatelj pa je zbežal.

5. “Najeti čakalci” – Applovi oboževalci, ki želijo dobiti zanje neprecenljivi iPhone na dan izida, po navadi stojijo v vrstah po več ur ali celo dni. Vendar zakaj zapravljati svoj čas, če imaš denar? Številni posamezniki so si skozi leta “najeli” svoje “čakalce”, jim plačali več sto dolarjev in si tako zagotovili iPhone brez dolgega in stresnega čakanja. Nekateri so pripravljeni za najboljša mesta plačati tudi preko tisoč dolarjev.

6. Par, ki je prodal svojo hčerko – Par na Kitajskem naj bi po pisanju portala Gadgets360 prodal svojo hčer za približno 7.000 evrov in si s tem denarjem kupil številne luksuzne predmete, med drugim tudi IPhone naprave. Par, ki je že imel dva otroka, je v časopisu anonimno objavil oglas, da želi prodati svojega (še nerojenega) otroka za zgoraj izpostavljeno vsoto denarja.

7. Doniranje sperme – Semenske banke so na Kitajskem leta 2015 oglaševale, da bodo svojim potencialnim donatorjem dale dovolj denarja, da si bodo lahko kupili novi iPhone 6S v zameno za donacijo semena. Šli so celo tako daleč, da so oglaševali – “you don’t have to sell a kidney” – kar je milo rečeno skrajno neprimerno.

8. Deček, ki je skušal izsušiti jezero – Nemški osnovnošolec, kateremu je njegov dragoceni iPhone padel v jezero, je skušal izpeljati “reševalno akcijo” na dokaj zanimiv način. Najprej je vprašal lokalno ribiško društvo, če bi slučajno lahko sam poiskal svoj telefon. Želel si je izposoditi potapljaško obleko, vendar je bil to strel v prazno. Ko je doživel prvo zavrnitev se je zvečer vrnil in s seboj prnesel črpalko in cevi ter skušal lastnoročno izsušiti jezero. Voda, ki jo je deček črpal iz jezera je poplavila bližnje parkirišče, kar je seveda opazila policija. Deček je ostal optimističen, saj je dejal: “Skoraj mi je uspelo!”.

9. Poskus umora matere – Ko je neka mati vzela iPhone svoji 12-letni hčerki, jo je ta skušala ubiti in to celo dvakrat. Mama je k sreči zaznala čuden vonj vode, v katero je deklica zlila razkužilo. Soočila se je s hčerko in ta je priznala, da jo je skušala ubiti, ker ji je vzela telefon. Deklica je bil pozneje poslana v dom in obtožena za poskus umora prve stopnje.

10. “Rent a girlfriend” – Moški, ki si je leta 2014 obupano želel denar za nakup iPhona 6, je prišel na idejo, da bi delil svojo punco z ostalimi. Moški je objavil plakat, na katerem je oglaševal “najem svojega dekleta”. Oglaševal je različne opcije: najem po urah, dnevih ali mesecih. Sestavni del dogovora je bil, da najemnik z dekletom ni smel spati ali biti z njo v kakršnem koli fizičnem stiku. Potencialni interesenti bi tako z dekletom lahko študirali, jedli in počeli podobne vsakdanje stvari.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Apple telefoni

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

noviSplet, ATRIBUT d.o.o.

Verovškova ulica 55, 1000 Ljubljana, Tel: 01 565 32 61
Agencija za spletne storitve noviSplet Spletna agencija noviSplet deluje od leta 2004. Izdelala je že več kot 1000 spletnih mest. Na področju izdelave spletnih strani spada med ... Več

Tiskarna Igma-Graf, Martin Škofljanec s.p.

Brege 60, 8273 Leskovec pri Krškem, Tel: 040 744 158
Kako vam lahko reklamna majica pomaga pri promociji vašega podjetja Promocije podjetja se je potrebno lotiti na pravi način, saj potencialna stranka ne sme imeti občutka vsiljivosti ... Več
Zlati partner

AUDIO BM d.o.o.

Italijanska ulica 8, 1000 Ljubljana, Tel: 059 044 055
Kot eden najpomembnejših čutov nam sposobnost sluha omogoča povezovanje in socializiranje s preostalim svetom. Najpomembneje pa je, da nas sluh poveže z ljudmi in omogoča komunikacijo ... Več

Apogej Tech, d. o. o.

Špindlerjeva 22 , 2250 Ptuj, Tel: 041 739 655
Težko je doumeti razsežnost informacijske tehnologije in njenega vpliva na poslovno in zasebno sfero. Uporablja se praktično povsod, od običajne elektronike (tablice, računalniki, ... Več