Telefoni
21.03.2018 19:22

Deli z drugimi:

Share

AirDrop je vaše najbolj podcenjeno orodje na iPhonu

AirDrop je vaše najbolj podcenjeno orodje na iPhonu
AirDrop je vaše najbolj podcenjeno orodje na iPhonu

Ne glede na vse kritike, ki letijo proti Applu in Applovim napravam – prakse posodabljanja, upočasnjevanje naprav, odstranjevanje vhoda za slušalke – je dejstvo, da je uporabniška izkušnja iPhona ena najboljših, kar jih je mobilna telefonija kdajkoli ponudila. Applove naprave vse od svojega začetka spadajo v sam vrh. Stvari preprosto povedano delajo kot celota zares kvalitetno, od asistentke Siri, iCloud-a, apliakacije iMessage itd.

Verjetno ste že vsi uporabniki iPhonov (in tudi ostali) slišali za AirDrop kajne? Gledano profesionalno je AirDrop eno najbolj uporabnih orodij, ki je za marsikoga uporabno na dnevni ravni. Še posebej je orodje prikladno za ljudi, ki kreirajo vsebine, prenašajo in nalagajo slik, videe, zapiske in vse ostalo, kar ljudje objavljajo na različnih napravah in platformah. Ne glede na način uporabe bi od AirDropa lahko vsi uporabniki imeli večjo korist kot jo imajo.

Leta 2011 je Apple prvič predstavil AirDrop na operacijskem sistemu OS X Lion. AirDrop je omogočal premikanje datotek med Mac-i z le nekaj kliki. AirDrop je na iPhone prvič prišel z operacijskim sistemom iOS 7, in sicer leta 2013. Od takrat naprej se je obdržal in še danes je prisoten na vseh napravah. Vse raziskave o uporabi iPhonov kažejo, da velik večina uporabnik “ignorira” orodje, ga ne uporablja pogosto, ali pa sploh ne pozna njegovih glavnih zmožnosti.

AirDrop je povsem objektivno gledano zelo koristna zadeva. Brez internetne povezave ali mobilnih podatkov lahko med Applovimi napravami pošiljamo dokumente, fotografije, videe in ostale stvari, le če imamo naprave relativno blizu. Če ste morda mislili da za uporabo AirDrop-a potrebujete Wi-Fi povezavo ali Bluetooth, potem je to dokaz, da ne poznate orodja.

Ena najboljših lastnosti AirDrop-a je, da velikost datotek, s katerimi upravljamo, ni omejena. Definitivno je to lastnost, katero ne moremo spregledati, še posebej, če primerjamo orodje z nekaterimi drugimi alternativami na trgu – večina jih ima omejitev velikosti datotek. Če recimo nimate AirDrop-a in želite sebi ali komurkoli drugemu poslati neko datoteko, takoj naletite na težavo. Gmail je postavil mejo pri 25MB in zato se odločite za GDrive, ki je sicer kvalitetno orodje. Kljub temu pa boste za nalaganje in potem tudi prenos potrebovali dalj časa kot bi si želeli, poleg tega pa morate paziti na kvaliteto internetne povezave (vse kar je manj od LTE ali zanesljivega Wi-Fi omrežja bo težko), kajti zna se vam zgoditi, da boste za pošiljanje večjih datotek potrebovali več ur. Verjetno boste rekli, da je brezžična povezava praktično povsod, vendar se še vedno najdejo kotički sveta, kjer ostanemo brez signala (ali pa se enostavno ne želimo povezati na javno Wi-Fi omrežje).

Seveda obstajajo Applove alternative kot sta AnySend ali Deskconnect, potem sta tu še Zapya ali Xender za Windows dokumente, vendar zakaj ne bi uporabili AirDrop, ki je že naložen na vaši napravi? Je le en klik oddaljen od vas v Control Centru in splača se ga izkoristiti.

AirDrop lahko uporabimo za pošiljanje več ur dolgih videoposnetkov in to celo, ko Wi-Fi omrežje pade. Celotni albumi fotografij? Brez problema. Verjetno bo marsikdo rekel, da to zame ne pride v poštev, ker uporabljam Android telefon. Že res, vendar je v zadnjem času veliko govora o tem, kako iPhone uporabniki ne najdejo primernega orodja za pošiljanje datotek. Še enkrat več dokaz, kolikše odstotek mobilnega telefona dejansko uporabljamo in koliko lastnosti ter orodij niti enkrat ne odpremo.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Apple telefoni

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

INSIS d.o.o.

Erjavčeva ulica 18, 5000 Nova Gorica, Tel: 041 938 792
Podjetje Insis, d. o. o., se s spletno prodajo ukvarja že od leta 2009. Ekipa spletne trgovine PoceniPC.com vestno skrbi za svoje kupce. Najbolj so veseli vašega zadovoljstva, zato ... Več

TISKARNA SILVECO

PE Stegne, Stegne 3, 1000 Ljubljana, Tel: 031 707 667
Ali iščete način za preboj komunikacijske ovire med vami in vašimi potencialnimi strankami ali partnerji? V današnji digitalni dobi je trg enostavno prenasičen s spletnimi oglasi ... Več

Komponentko d.o.o.

Ulica Ambrožiča Novljana 5, 1000 Ljubljana, Tel: 030 755 005
Računalniške ponudbe je v Sloveniji ogromno. Dobre računalniške ponudbe pa zelo malo. Vsak, ki se odloča za nakup računalnika, grafične kartice ali katerekoli druge računalniške ... Več

MegaSbajt, Sebastjan Sumina s.p.

Pot za Stan 16, 1351 Brezovica pri Ljubljani, Tel: 041 241 455
MegaSbajt je mlado podjetje, ki je ambiciozno pristopilo k izvajanju računalniških storitev in prodaje na področju informacijske tehnologije. Na podlagi strokovno in hitro izvedenih ... Več