Telefoni
12.11.2017 18:00

Deli z drugimi:

Share

Ali iPhone X zares “zmrzne” ob nizkih temperaturah?

Ali iPhone X zares "zmrzne" ob nizkih temperaturah?
Ali iPhone X zares "zmrzne" ob nizkih temperaturah?

iPhone X je morda res najboljši najbolj dovršeni Applov pametni telefon do danes, vendar je ta poln majhnih napak – zadnja večja napaka je, da iPhone X preprosto zmrzne v mrzlem vremenu. Problem je na plano privrel v četrtek na platformi Reddit v r/iPhone Subreddit-u. Naslov “iPhone X screen not responsive in the cold” pravi, da naj iPhone X oz. natančneje ekran naprave bil neodziven pri nizkih temperaturah.

Primer ni osamljen, saj je kar nekaj uporabnikov poročalo o tem, da se ekran telefona preprosto preneha odzivati, ko stopijo v prostor ali okolje z nizkimi temperaturami – telefon ne registrira uporabnikovega dotika. Kaj je tisto, kar povzroča te nevšečnosti?

Svetlobni senzorji

Po poročanju nekaterih uporabnikov bi naj glavni povzročitelji problema bili svetlobni senzorji oz. sprememba v svetlobi, ko uporabnik prehaja iz notranjosti v zunanjost. Uporabnik z uporabniškim imenom Darus214 je zapisal: “Sam na telefonu nimam nobene zaščite na ekranu, torej to zagotovo ni problem. Prav tako mislim, da ni mraz tisti, ki povzroča težave, kajti zadeva se pojavi takoj, ko stopim na zrak. Mogoče bi lahko bili krivi svetlobni senzorji?”.

Mrzlo vreme

Uporabnik z uporabniškim imenom YamadaPuckah je zapisal, da je po pogovoru z Applovim svetovalcem ugotovil, da bi lahko bilo krivo mrzlo vreme. “Naprava je bila narejena tako, da deluje pri temperaturah do 0°C. Povsem normalno je, da se telefon ob zelo nizkih temperaturah upočasni in postane deloma neodziven”.

Težave s programsko opremo

Nekateri so mnenja, da programska oprema oz. natančneje nova posodobitev iOS 11.2 Beta ne deluje tako kot bi morala. Uporabnik Charblee je zapisal: “Mislil sem, da se mi to dogaja zato, ker uporabljam verzijo 11.2 beta. Še dobro, da nisem edini, ki imam s tem težave.” V Applovi trgovini so uporabniku svetovali, da naj ponovno zažene telefon in da po tem sistem deloval normalno.

Težava z enoročnim upravljanjem

Uporabnik se je pritožil, da njegov telefon ne deluje, ko z njim upravlja z eno roko. “Še vedno deluje, vendar sem prepričan, da mi vsake toliko časa enostavno ne zazna prsta na ekranu”. Tovrstna težava se je pojavila pri večih uporabnikih, ki ugotavljajo, da iPhone X bolje zaznava blazinice prsta kot zgolj robove.

Apple je na vse opisane pritožbe odgovoril in se vsekakor zaveda določenih pomanjkljivosti. Prav tako so povedali, da že delajo na odpravljanju težav. “Zavedamo se določenih pomanjkljivosti, ko ekran iPhona X postane začasno neodziven na dotik, ko hipno zamenjamo okolje. Po nekaj sekundah postane ekran spet poplnoma operabilen in odziven. Težave glede neodzivnosti bodo odpravljene ob naslednji posodobitvi programske opreme”, pravijo pri Applu.

Zgoraj opisana težava tako prihaja v nepravem času, saj je iPhone X bil oklican kot najbolj ranljiv in neodporen iPhone do zdaj. Applo se bo po lastnih trditvah lotil odprave težave takoj ob naslednji posodobitvi, za zdaj pa uporabniki svetujejo, da je edini način, da telefon izklopite in ga ponovno vklopite ter tako spravite napravo v normalno stanje.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Apple telefoni

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

INSIS d.o.o.

Erjavčeva ulica 18, 5000 Nova Gorica, Tel: 041 938 792
Podjetje Insis, d. o. o., se s spletno prodajo ukvarja že od leta 2009. Ekipa spletne trgovine PoceniPC.com vestno skrbi za svoje kupce. Najbolj so veseli vašega zadovoljstva, zato ... Več
Zlati partner

COPIA BIRO d.o.o.

Koprska ulica 106b, 1000 Ljubljana, Tel: 01 242 58 00
Podjetje Copia biro d.o.o. je bilo ustanovljeno leta 2012. Od leta 1980 do leta 2012 je delovalo kot sektor v okviru podjetja Copia d.o.o. Leta 2013 so se preselili v poslovne prostore ... Več
Zlati partner

EPSON

, ,

NUFIRA d.o.o.

Ob Suhi 4d, 2390 Ravne na Koroškem, Tel: 041 722 132
Vsako hitro rastoče podjetje se spopada z odločitvami glede najboljšega poslovnega sistema za upravljanje svojih poslovnih procesov. Pravilna integracija integriranega programskega ... Več