Telefoni
22.09.2012 10:11

Deli z drugimi:

Share

Applova univerzalna baterija

Apple verjame v uporabnost univerzalne baterije.
Apple verjame v uporabnost univerzalne baterije.

Apple letno proizvede na milijone prenosnih naprav z neodstranljivimi baterijami. Kljub temu je od ameriškega patentnega urada (Patent and Trademark Office) prejel patent za sistem polnjenja preko univerzalne baterije. Podjetje iz Cupertina je zanj sicer zaprosilo že marca leta 2010. Ta opisuje postopek in sistem za polnjenje baterij brezžičnih elektronskih naprav. Tu gre za univerzalen polnilec, s katerim lahko polnimo bogato pleto mobilnih naprav.

Kritiki so Appplovo zamisel označili kot izjemno uporabno. Z univerzalno oziroma standardno baterijo bi lahko namreč polnili bogato število mobilnih naprav, kot so pametni mobilni telefoni, tablični računalniki, prenosniki, računalniške miške, tipkovnice in še mnogo več. Če bi na primer našemu mobilniku zmanjkovalo moči, bo ga lahko napolnili kar na drugi napravi. Applova univerzalna baterija naj bi bila za nameček še »pametna«. Ker ima vsaka naprava točno določene energijske zahteve, bi se baterija temu prilagajala. To pomeni, da bi naprava vedno prejela optimalno količino električne energije na način, da ne bi »izčrpala gostitelja«.


Trenutno žal še ni znano, kdaj bo Apple (če sploh) ponudil v prodajo univerzalno baterijo oziroma polnilec. Ta pa bo po vsej verjetnosti opremljena z novim priključkom, ki ga najdemo pri novem mobilniku iPhone 5. Uporabniki mobilnih naprav si seveda želimo, da bi univerzalno baterijo dobili čim prej. S tem bi težave z njihovo avtonomijo delovanja postale del preteklosti.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Apple telefoni

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

MIKRONIS IT, Boštjan Rudl s.p.

Jezdarska ulica 3, 2000 Maribor, Tel: 02 429 27 82
Kot lastnik podjetja, še posebej manjšega, imate številne odgovornosti in vloge. Ne ostane vam veliko časa za obvladovanje tehnoloških delovnih okolij, kjer se zahteva specializirano ... Več

TMSA.PINTAR d.o.o.

Podsabotin 47, 5211 Kojsko, Tel: 041 695 667

CICERO, BEGUNJE, d.o.o.

Stegne 21c, 1000 Ljubljana, Tel: 01 507 42 92, 041 662 178

OPTIPRINT d.o.o.

Kranjčeva ulica 20, 1000 Ljubljana, Tel: 05 902 58 12
Podjetje Optiprint je leta 2009 uspešno predstavilo poslovni model nudenja cenovno dostopnega in brezskrbnega najema barvnih tiskalnikov in multifunkcijskih naprav. Uspešno poslovanje ... Več