Telefoni
18.07.2016 18:10
Posodobljeno 8 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Applova zaušnica Samsungu

Prvi cenovno ugodni pametni mobilni telefoni z revolucionarnim mobilnim procesorjem MediaTek MT6732 bodo naprodaj že letošnjo jesen!
Prvi cenovno ugodni pametni mobilni telefoni z revolucionarnim mobilnim procesorjem MediaTek MT6732 bodo naprodaj že letošnjo jesen!

Težko bi v poslovnem svetu našli bolj zanimivo rivalstvo kot je v tem trenutku med Applom in Samsungom. Podjetji na trgu pametnih telefonov in tabličnih računalnikov predstavljata dva največja konkurenta a hkrati sodelujeta na ostalih področjih. Tako bo podjetje Samsung najverjetneje predstavljalo glavnega dobavitelja za AMOLED zaslone pri naslednjih generacijah pametnih telefonov iPhone. Kljub temu pa vse ni tako rožnato, ko gre za dobaviteljske odnose med Samsungom in Applom na drugih področjih.

Tokratna novica se nanaša na proizvodnjo čipov za prihodnje generacije pametnih telefonov iPhone. Apple naj bise v tem primeru odločil za podjetje TMSC kot eksluzivnega dobavitelja. To pomeni hudo zaušnico za Samsung, ki je v preteklosti že dobavljal čipe za iPhone.

Uradno ni nobenih informacij, vse navedeno je tako še neuradno vendar takšna morebita odločitev podjetja Apple ne preseneča. Samsung si je veliko kritike nabral z nekvalitetnimi čipi A9 v trenutni generaciji pametnih telefonov iPhone 6S in 6S Plus. V primerjavi z istimi modeli iPhone, ki so imeli čip podjetja TMSC, so iPhoni s samsungovi čipi bili podvrženi večjemu segrevanju ohišja in tudi slabši vzdržljivosti baterije. Kupci na to, kateri čip se nahaja v telefonu, nimajo vpliva. Apple je po izbruhu afere razlike med obema čipoma priznal vendar pa hkrati zatrdil, da so razlike majhne in s tem nevredne omemb. Kljub temu pa se Apple ni mogel izogniti slabi volji končnih kupcev zato odločitev o prekinitvi sodelovanja s Samsungom ne preseneča.

TMSC iz Tajvana pa ne bo zgolj ekskluzivni dobavitelj čipov za letošnjo novo generacijo pametnih telefonov iPhone 7 ampak so si pri dobavitelju tudi zagotovili ekskluzivo za naslednje leto. Takrat naj bi Apple pripravljal večje spremembe pri pametnem telefonu iPhone saj gre za 10 obletnico obstoja telefona. Oblikovno naj bi čip A11 tako že bil definiran kar nakazuje na to, da so pri Applu več kot dobro pripravljeni za predstavitev v letu 2017.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Apple telefoni

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

SOPHOS d.o.o.

Germova ulica 9, 8000 Novo mesto, Tel: 07 393 56 00
Podjetje Sophos je sinonim za zagotavljanje IT varnosti in varovanje podatkov za podjetja. Danes njihovi izdelki varujejo več kot 240.000 podjetij in 100 milijonov uporabnikov. Zaupajo ... Več

OBLIKOVANJE.COM

Slovenska ulica 25, 9000 Murska Sobota, Tel: 02 522 14 21
Podjetje Oblikovanje.com je v slovenskem računalniškem prostoru prisotno že od samega začetka. Z več kot 20 leti izkušenj ter s strategijo kakovostnega poslovanja in storitev ... Več

HERLAH d.o.o.

Efenkova cesta 61, 3320 Velenje, Tel: 03 586 35 60
Herlah d.o.o. se ukvarja z izdelavo celovitih programskih rešitev s področja računovodstva, trgovine in proizvodnje. Več
Zlati partner

TEKSEL d.o.o.

Tržaška cesta 132, 1000 Ljubljana, Tel: 01 620 77 25
Skoraj vsak mora vsebino, namen in vrednost svojega dela sporočiti strankam, obiskovalcem ali sodelavcem. Multimedijska oprema z integriranimi avdio in video funkcijami pomaga širiti ... Več