Telefoni
23.01.2013 06:00

Deli z drugimi:

Share

Cenejši iPhone 5 v začetku poletja

Varnostni analitik Ming-Chi Kuo trdi, da bo Apple cenejši mobilnik iPhone 5 ponudil v prodajo že v mesecu juniju ali juliju letošnjega leta. Ta naj bi bil v osnovi enak dražjemu modelu iPhone 5S, le da bo namesto s pregrešno dragim aluminijastim ohišjem opremljen s cenenim ohišjem iz plastike.
Cenejši Applov mobilnik iPhone naj bi bil opremljen z ohišjem iz plastike, ki bo na voljo v kar šestih barvnih odtenkih.
Cenejši Applov mobilnik iPhone naj bi bil opremljen z ohišjem iz plastike, ki bo na voljo v kar šestih barvnih odtenkih.

Spletne govorice o Applovem cenejšem pametnem mobilnem telefonu iPhone ne pojenjajo, saj je ta trenutno zaradi visoke maloprodajne cene dostopen zgolj uporabnikom storitev mobilne telefonije z nekoliko debelejšimi denarnicami. Te govorice pa je pred kratkim še dodatno začinil varnostni analitik Ming-Chi Kuo, saj trdi, da bo podjetje iz Cupertina cenejši mobilnik iPhone 5 ponudilo v prodajo že v mesecu juniju ali juliju letošnjega leta. Varnostni analitik je prepričan, da bo cenejši iPhone v osnovi enak dražjemu modelu iPhone 5S, le da bo namesto s pregrešno dragim aluminijastim ohišjem opremljen s cenenim ohišjem iz plastike, ki bo na voljo v kar šestih barvnih odtenkih.

Cenejši pametni mobilni telefon iPhone 5 naj bi temeljil na osnovi procesorja A6 (enako kot zdajšnji iPhone 5) in naj bi bil opremljen s 4-palčnim (10,2-centimetrskim) zaslonom gostote 326 točk na palec. Za zajem fotografij in videoposnetkov naj bi bil na voljo digitalni fotoaparat ločljivosti osem milijonov točk, medtem ko bo za opravljanje videokonferenc na voljo spletna kamera ločljivosti 1,2 milijona točk. Dolgo avtonomijo delovanja naj mu bi zagotavljala baterija zmogljivosti 1.600 miliamper ur.

Cenejši iPhone 5 naj bi v debelino meril 8,2 milimetra in naj bi tehtal 130 gramov, za povezovanje v mobilna omrežja naj bi bila na voljo celo tehnologija 4G. Varnostni analitik Ming-Chi Kuo je prepričan, da se bo maloprodajna cena novinca gibala med preračunanimi 260 evri in 340 evri.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Apple telefoni

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

RITTAL d.o.o.

Letališka cesta 16, 1000 Ljubljana, Tel: 01 546 63 70
Rittal spodbuja inovacije in živi svoje vrednote To je Rittal. Globalni igralec, vodilni inovator, družinsko podjetje in zgleden delodajalec. Rittal zgodba Prihodnost Rittala se je ... Več
Zlati partner

TEHNOLOŠKI PARK LJUBLJANA d.o.o.

Tehnološki park 19, 1000 Ljubljana, Tel: 01 620 34 01
Tehnološki park Ljubljana (TP LJ) kot mednarodni tehnološki hub, kjer se stikajo vrhunske tehnologije, srečujejo najboljša razvojna podjetja in nastajajo nove tehnološke zgodbe. ... Več

LabelProfi d.o.o. – digitalna produkcija etiket in fleksibilne embalaže

Ozare 18a, 2380 Slovenj Gradec, Tel: 080 10 12
Podjetje LabelProfi d.o.o. je svojo poslovno pot začelo leta 1994 kot majhen studio za grafično oblikovanje in pripravo za tisk. V podjetju od same ustanovitve stremijo k uporabi ... Več

CDS COM d.o.o.

Pot k sejmišču 30, 1231 Ljubljana Črnuče, Tel: 01 580 96 50
Podjetje CDS COM d.o.o. je na slovenskem trgu prisotno že več kot 30 let. Prepoznavno je kot kvaliteten distributer in serviser strojne opreme za potrebe digitalnega tiska. Poleg ... Več