Telefoni
26.05.2013 10:57
Posodobljeno 11 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Cenejši iPhone in prestižni iPhone 5S že septembra?

Japonska spletna stran Makotakara zatrjuje, da naj bi množična proizvodnja cenovno ugodnega pametnega mobilnega telefona Apple iPhone stekla že v mesecu juliju. Prvi primerki cenejšega mobilnika podjetja iz Cupertina pa naj bi na prodajne police trgovin prispeli v mesecu septembru.
Ker bo cenejši iPhone na voljo z različnimi barvami ohišji, bo namenjen mlajšim uporabnikom storitev mobilne telefonije.
Ker bo cenejši iPhone na voljo z različnimi barvami ohišji, bo namenjen mlajšim uporabnikom storitev mobilne telefonije.

Mnogi uporabniki storitev mobilne telefonije so prepričani, da je Applov pametni mobilni telefon iPhone predrag za tisto, kar ponuja, zato s pozornostjo spremljajo vsako novico, ki je povezana z njegovo cenejšo različico. Najnovejše govorice o težko pričakovanem cenovno ugodnem mobilniku iPhone pa tokrat prihajajo s strani zanesenjakov japonske spletne strani Makotakara. Ti zatrjujejo, da so iz dveh virov blizu podjetja Apple pridobili informacijo, da naj bi se preizkušanje novosti pričelo že v mesecu juniju, medtem ko naj bi množična proizvodnja predvidoma stekla v juliju. Prvi primerki cenejšega Applovega mobilnika iPhone pa naj bi na prodajne police trgovin prispeli v mesecu septembru.

Zanesenjaki spletne strani Makotakara še zatrjujejo, da bo cenejši pametni mobilni telefon iPhone na voljo z različnimi barvami ohišji in bo zato namenjen predvsem mlajšim uporabnikom storitev mobilne telefonije. Novost naj bi bila na voljo v aluminijasti, beli, modri, rumeni in rdeči barvi ter naj bi razpolagala s cenejšim in debelejšim ohišjem iz polikarbonata. Cenovno ugodni mobilnik iPhone naj bi za preračunavanje podatkov uporabljal procesor A5, izdelan s pomočjo 32-nanometrske tehnologije, za prikaz slik pa bo na voljo zaslon s 3,5-palčno (8,9-centimetrsko) diagonalo. Za nakup cenejše različice pametnega mobilnega telefona Apple iPhone naj bi bilo onkraj luže potrebno odšteti od preračunanih 230 do 310 evrov, kar pomeni, da bomo evropski potrošniki morali zanj odšteti med 300 in 400 evri.

Na spletni strani Makotakara so se pojavile tudi nekatere govorice o zmogljivejšem mobilniku iPhone 5S, ki naj bi bil tako kot njegov cenovno ugodni brat na voljo v kar šestih barvnih odtenkih. Poleg tega naj bi bil opremljen še z dvema bliskavicama LED za zajem kakovostnih fotografij tudi ob zmanjšani zunanji svetlobi, kar bodo znali ceniti predvsem tisti, ki za zajem fotografij uporabljajo zgolj mobilnik.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Apple telefoni

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

4WEB d.o.o.

Brodišče 7a, 1236 Trzin, Tel: 01 512 80 55
O agenciji 4WEB Digitalna agencija 4WEB obstaja že 20 let in v tem času so ustvarili že mnogo uspešnih spletnih strani, spletnih trgovin in različnih aplikacij. Odlikujeta ... Več

BILLY POS d.o.o.

Hudourniška pot 2, 1000 Ljubljana, Tel: 051 888 710
Billy rešitve za davčne blagajne temeljijo na tehnologiji v oblaku, kjer so podatki varno shranjeni v primeru izgube ali okvare naprave. Več
Zlati partner

INFO-KOD d.o.o.

Cesta v Gorice 34a, 1000 Ljubljana, Tel: 01 256 24 99
Skupina INFO-KOD že dvajset let ponuja rešitve na področju avtomatske identifikacije, ki je podlaga za računalniško izmenjavo podatkov. INFO-KOD d.o.o. je eden izmed glavnih distributerjev ... Več

DUNA ŠPENKO d.o.o.

Valburga 50, 1216 Smlednik, Tel: 041 736 701
Špenko TV Iskanje pravega podjetja, ki ustreza vsem vašim pogojem, ni nujno težavno. Filtriranje podjetij po izkušnjah in kvalitetni ponudbi je dobro osnovno merilo. Kaj kmalu se ... Več