Telefoni
09.10.2020 15:00
Posodobljeno 2 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

iPhone 13 (2021): Govorice, datum izida, cena, lastnosti in še več

Foto: Unsplash
Foto: Unsplash

Že res, da ne vemo veliko, vendar vseeno dovolj, da smo lahko navdušeni. Letošnja izdaja iPhona je tik pred vrati, hkrati pa se zavedamo, da Apple svoje naprave pripravlja za leta naprej. Če torej iPhone 12 ne bo zadovoljil vaših potreb, se morda splača počakati še leto dni, ko bo na sceno stopil iPhone 13 (oz. kakršnokoli bo pač ime nove naprave). Glede na zadnje govorice bo Apple sledil do zdaj uspešnemu poslovnemu modelu, pričakujemo pa lahko veliko nadrgadnjo ekrana. Tukaj je vse, kar je znanega o novem iPhonu 13 do danes.

Ime bi naj bilo podobno kot letos sestavljeno iz iPhone in številke modela, torej 13. Do zdaj smo bili navajeni, da je Apple ponudil tudi model “S”, kar pomeni, da obstaja tudi ta možnost. Po drugi strani pa smo mnenje, da si tako velika nadgradnja ekrana, kot je napovedana, zasluži celo številko in ne zgolj črko. 

Dizajn

IPhone 12 bi naj bil oblikovan v novem, kvadratnem stilu, ki je že navduševal pri modelih iPhone 4 in 5. Če do tega preskoka v resnici pride, bo to velik skok napram prejšnjim letom. Prav zato je tudi malo verjetno, da bi Apple v dveh letih tako drastično spremenil dizajn svojega glavnega produkta. Na področju dizajna nimamo prav nič oprijemljivega, vsekakor pa ne bomo presenečeni, če bo iPhone 13 precej podoben iPhonu 12. 

Velikost

Če so zadnje informacije pravilne, bodo na sceno stopile štiri različne velikosti iPhona 13 in skupaj štirje modeli: 

iPhone 12 bo izšel kot:

  • iPhone 12 Mini – 5.4-inčni ekran
  • iPhone 12 Max – 6.1-inčni ekran
  • iPhone 12 Pro – 6.1-inčni ekran
  • iPhone 12 Pro Max – 6.7-inčni ekran

Po podatkih podjetja Mizuho Securities bo Apple sledil zgornjemu modelu tudi pri iPhonu 13:

  • iPhone 13 Mini – 5.4-inčni ekran
  • iPhone 13 Max – 6.1-inčni ekran
  • iPhone 13 Pro – 6.1-inčni ekran
  • iPhone 13 Pro Max – 6.7-inčni ekran

Ekran

Če se napovedi uresničijo, bi lahko bilo leto 2021 leto, ko bomo dobili prvi 120Hz ekran tudi na iPhonu. Po zadnjih govoricah bi naj bil iPhone 13 opremljen s “ProMotion” ekranom in LTPO tehnologijo. To je enaka tehnologija, kot jo Apple že sicer uporablja v pametnih urah Apple Watch, kar bi lahko pomenilo, da bo tudi iPhone opremljen s tehnologijo “always-on” in kot že rečeno, 120Hz.
Analitik ekranov, Ross Young pravi, da bodo modeli iPhone 13 vsebovali še integrirano tehnologijo “na dotik”, med drugim ekran na dotik in ekran kot enojni panel. To bi lahko posledično stanjšalo ekran. Vsi iPhone 13 ekrani bi naj bili OLED. 

Procesor

Tudi kar se tiče procesorja za zdaj še nimamo jasnih informacij, kako bo Apple poganjal novi iPhone. Apple je do zdaj v zadnjih letih vseskozi sledil dokaj enostavnemu vzorcu, in sicer je vsako leto dodal novo “A” serijo procesorjev. Če bo torej Apple še naprej sledil zastavljeni poti, lahko po vsej verjetnosti pričakujemo novi procesor “A”, verjetno A15. 

Kamera

Ena največjih posodobitev pri iPhonu 13 bi naj bila kamera. Govorice se širijo, da naj bi vsaj iPhone 13 Pro bil opremljen s “Time-of-Flight” kamero, s trojno lečo. Istočasno govorice nakazujejo, da bi naj tudi dva nižjecenovna modela serije 13 dobila izboljšavo kamere iz telefona iPhone 12 Pro Max. Tako kot pri iPhonu 12 bi naj bile to dvojne kamere.

Baterija

Tudi o bateriji novega iPhona 13 ni znanega praktično nič, lahko pa sklepamo, kaj se bo zgodilo, če Apple ostane ne približno enaki velikosti in obliki baterije, kot se je to odločil za iPhone 12. V tem primeru lahko z veliko verjetnostjo napovemo, da bo baterija iPhona 13 podobno zmogljiva, kot bo to pri iPhonu 12. 


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Apple telefoni

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

3WAY d.o.o.

Štalčeva ulica 5, 1215 Medvode, Tel: 01 361 70 14
Podjetje 3WAY se ukvarja s prodajo 3D printerjev, 3D skenerjev in programskih paketov CAD/CAM/PLM. Poleg tega nudijo tudi storitve na področju 3D tehnologij. So popolna rešitev, ... Več

REMIS d.o.o.

Letališka cesta 32, 1000 Ljubljana, Tel: 01 521 13 18

VENUM PC

Cesta Jaka Platiše 18, 4000 Kranj, Tel: 06 999 39 83
Gaming računalniki, kot ste si jih vedno želeli Venum PC je inovativno podjetje, ki se ukvarja s servisom, odkupom in prodajo računalniške opreme. Na njihovi spletni strani ... Več

RDEČA ORANŽA d.o.o.

Titova cesta 2a, 2000 Maribor, Tel: 051 691 862
Razmišljajte kot vaši kupci Kako prepričati vaše potencialne kupce? Ste poskusili različne marketinške strategije, ki niso obrodile želenih rezultatov? S temi izzivi se zadnjih ... Več