Telefoni
07.11.2017 17:00

Deli z drugimi:

Share

iPhone X razprodan v 20-ih večjih mestih v ZDA

iPhone X razprodan v 20-ih večjih mestih v ZDA
iPhone X razprodan v 20-ih večjih mestih v ZDA

Največji privrženci Appla so ta vikend ponovno prišli na svoj račun, saj je na police Applovih trgovin po vsem svetu prišel težko pričakovani, najdražji iPhone dosles, iPhone X. Kljub določenim napovedin, da za prihajajoči iPhone zanimanje ni tolikšno kot za prejšnje modele, je do nedelje iPhone X v večini večjih mest bil razprodan.

Na Applovi uradni spletni strani je bilo objavljeno, da novega iPhona, katerega začetna cena je 999 ameriških dolarjev, ni več možno kupiti v največjih mestih kot so New York, Boston, Chicago, Denver, Houston, Dallas, Minneapolis, San Antonio, Houston, Austin, Los Angeles, Phoenix, Philadelphia, San Diego, San Francisco, Salt Lake City, Washington, Albuquerque, Las Vegas, Charlotte and Raleigh, North Carolina. Le nekaj kosov je bilo še na voljo še danes, in sicer v mestih Portland, Oregon, Seattle, Scottsdale, Tucson, El Paso, Santa Monica in Northridge, California, vendar bodo kot kažejo napovedi, tudi ti iPhoni do popoldneva pošli.

Vsi tisti, ki ste iPhone X naročili preko spleta, boste na trenutno najbolj zaželeni pametni telefon na svetu čakali od 3 do 4 tedne. Po uradnih Applovih podatkih se lahko ta čakalna doba še nekoliko podaljša, kajti zanimanje za iPhone X samo še narašča. iPhone X se je začel prodajati v petek in prizori kot jih lahko vidimo na sliki, niso bili pričakovani. Tako vsaj trdijo pri Applu, ki recimo takšnega navala niso videli niti pri iPhonu 8 in iPhonu 8 Plus.

“Čakalne vrste so bile mnogo daljše kot smo jih lahko videli v prejšnjih letih in se lahko brez dvoma primerjajo z iPhonom 6, ki je bil prvi, ki je povzročil takšen naval”, razlaga Daniel Ives, analitik podjetja GBH Tech Research. Zadnjič, ko smo lahko spremljali podobne prizore, je bilo leta 2014, ob začetku pdrodaje iPhona 6. Zanimivo je tudi to, da vseeno gre za najdražji Applov telefon do zdaj in ljudje so ravno glede cene imeli velike pripombe. Kot kaže jih cena še ni tako zmotila, da ne bi mogli po več ur čakati v vrsti na svoj iPhone X.

Glede na izjave ljudi, ki so čakali v vrstah, niso kupovali samo za sebe, temveč so nekateri kupovali po dva ali tri iPhone X. Nekateri za darila, drugi spet za nadaljnjo prodajo. Na sekundarnih trgih kot sta eBay in Craigslist, so cene iPhona X dosegle tudi neverjetnih 5.000 ameriških dolarjev. Ljude so pripravljeni plčati mnogo več kot samo 1.000 evrov, namreč čakajoči v vrstah v ceno vštejejo tudi “opravljeno delo”, torej čakanje v vrsti. Kljub mnogim napovedim, da iPhone X sicer je vrhunski kos tehnologije, vendar spet ni tolikšen presežek glede na ceno, kupci trdijo, da jih niti ne zanima toliko notranjost in zmogljivost telefona, temveč pravijo, da je to, da imaš nov iPhone, velik statusni simbol.

Gene Munster, investitor in analitik podjetja Loup Ventures prav tako pravi, da so vrste bile najdaljše od leta 2014, ko je izšel iPhone 6. iPhone 6 je bil zadnji, ko je Apple predstavil novo izdajo telefona, kot je to storil z iPhonom X. “Vrste za iPhone X so prekosile prejšnje 3 izdaje iPhona, med drugim so bile za 57% daljše od vrste za iPhone 7”, je Munster zapisal v svojem blog zapisu.

Za vse tiste, ki še morda ne veste kaj so glavne novosti novega iPhona, naj povemo, da je to “edge-to-edge” OLED ekran, bogatejše in močnejše barve, možnost odklepanja s tehnologijo prepoznavanja obraza in možnost animiranih emojijev, ki temeljijo na uporabnikovih obraznih izrazih. Novi iPhoni so bili po navadi razprodani so konca nedelje, razen pri modelih 8 in 7 se ta trend ni nadaljeval. Apple že od vsega začetka spodbuja kupce, da uporabijo možnost prednaročila in jih odvrača od več urnega čakanja v vrstah.

V raznih medijih smo lahko spremljali zdaj že tradicionalne prispevke o tem, kakšna “norost” zajame ljudi, ko izide novi iPhone. Morda lahko temu rečemo “norost”, vendar se zdaj že skoraj zdi, da je to realnost. Kot kaže smo ljudje postali odvisni od tehnologije in ne samo to, postali smo odvisni od “nove tehnologije”, ki nam kot lastnikom naprav pomeni veliko več kot zgolj naprava, s katero praktično upravljamo življenje.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Apple telefoni

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

BILLY POS d.o.o.

Hudourniška pot 2, 1000 Ljubljana, Tel: 051 888 710
Billy rešitve za davčne blagajne temeljijo na tehnologiji v oblaku, kjer so podatki varno shranjeni v primeru izgube ali okvare naprave. Več
Bronasti partner

AKREDON d.o.o., Toner123.si

Moste 30, 4274 Žirovnica, Tel: 051 392 793
Spletna trgovina Toner123.si V spletni trgovini Toner123.si lahko izbirate med bogato ponudbo originalnih in kakovostnih kompatibilnih tonerjev ali kartuš za tiskalnike svetovno znanih ... Več
Zlati partner

UL FRI

Večna pot 113, 1000 Ljubljana, Tel: 01 479 81 03
Spoznali smo že, da so računalniki neverjetni stroji, za katere se zdi, da ni meja, da so sposobni narediti vse, kar si človek zamisli in tudi tisto, kar si danes večina ljudi še ... Več

MegaSbajt, Sebastjan Sumina s.p.

Pot za Stan 16, 1351 Brezovica pri Ljubljani, Tel: 041 241 455
MegaSbajt je mlado podjetje, ki je ambiciozno pristopilo k izvajanju računalniških storitev in prodaje na področju informacijske tehnologije. Na podlagi strokovno in hitro izvedenih ... Več