Telefoni
22.10.2018 11:20

Deli z drugimi:

Share

iPhone XR kamera: Pa poglejmo, kako dobra je v resnici?

iPhone XR kamera: Pa poglejmo, kako dobra je v resnici?
iPhone XR kamera: Pa poglejmo, kako dobra je v resnici?

iPhone XR ima samo eno kamero, medtem ko ima iPhone XS dve. Ne glede na to, poglejmo, kaj je poleg tega še drugače? Applov iPhone XR je opremljen z enako širokokotno kamero kot iPhone XS in XS Max. Dejstvo je, da je XR cenejši od preostalih modelov, in če se odločate za nakup med iPhonom XR in iPhonom XS (kamera XS Max modela ima povsem enake specifikacije in lastnosti kot navadni XS), je lahko pomembna lastnost, ki odloča, ravno kamera. Če vas zanima, ali je med temi kamerami kakšna razlika, potem berite naprej.


Najprej si morda lahko pogledamo, kaj vse je isto:

  • Tako iPhone XR kot XS imata enako 12 MP širokokotno kamero (16mm + f1.8) z optično stabilizacjo fotografij in videov;
  • sprednja 7 MP “TrueDepth” kamera (f2.2) z kinematografsko video stabilizacijo (1080p/720p);
  • video je možno posneti v resoluciji do 4K (24, 30, 60 fps) s stereo zvokom;
  • Smart HDR, Applov novi način procesiranja HDR fotografij.

VIdimo lahko, da je kar nekaj skupnih točk, ki so za kakovost snemanja in fotografiranja še kako pomembne. Oba telefona premoreta tudi močno zaledje v smislu procesorja, namreč Apple je telefone opremil z A12 Bionic čipom in novim procesorjem za fotografiranje.

Največja razlika je, da imata modela XS in XS Max dodatnih 12 MP f2.4 kamero na zadnji strani, ki se uporablja za 2-kratni optični zoom. Poleg tega je ta kamera pomemben faktor pri portretnem načinu fotografiranja, kjer telefoto leča pomaga pri ustvarjanju občutka globine. Na tak način naprava lažje določi, kje se nahaja subjekt v odnosu do ozadja.

Izpostaviti velja, da je ocena o novem iPhonu XR podana s strani strokovnjakov portala CNet, ki pa do zdaj niso nikoli povsem zgrešili.

Kaj pomeni prihod iPhona XR za Apple?

Kot smo že omenili, je iPhone XR namenjen za vse tiste, ki so bili do zdaj v dvomih, ali odšteti zajeten kupček denarja za svoj pametni telefon. S tem, ko je Apple v iPhone XR združil skorajda enake specifikacije kot pri dražjih modelih XS in XS Max, je dal jasno vedeti, da širi svoje tržišče. Mnogi se sprašujejo, ali bo to negativno vplivalo na samo dojemanje znamke v očeh splošne javnosti in kako bo Apple obdržal imidž “velikega jabolka”, o katerem sanja vsak imetnik pametnega telefona. Kakorkoli že, kmalu bomo lahko poročali o prodajnih rezultatih novega iPhona in takrat bo vidno, ali je Apple potegnil pravo potezo.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Apple telefoni

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

OD A – Ž d.o.o.

Mariborska cesta 128, 3000 Celje, Tel: 041 627 640

POINT.ER IT d.o.o.

Dolenji Boštanj 55, 8294 Boštanj, Tel: 07 814 98 00
Osredotočeni s Point.er Kako na enem mestu najti vse, kar potrebujete pri vodenju podjetja ali le v domači pisarni? Point.er it, d. o. o., je podjetje, ki ponuja celotne IT storitve, ... Več
Zlati partner

MICROSOFT d.o.o.

Ameriška ulica 8, 1000 Ljubljana, Tel: 01 584 61 11
Slovenska podružnica Microsofta je bila ustanovljena leta 1994 z željo, da bi tudi slovenskemu trgu ponudili inovativno programsko opremo. Od začetkov, ko so bili v podjetju zaposleni ... Več

ZwCAD SLOVENIA

Prečna 9b, 2000 Maribor, Tel: 02 471 12 40
ZwCAD Slovenia pod okriljem podjetja Birocom 2000 d.o.o. ponuja rešitve na področju CAD, CAD/CAM in CAE programske (in strojne) opreme. Več