Telefoni
22.12.2012 05:41

Deli z drugimi:

Share

Kaj načrtuje Apple za prihodnje leto?

Apple naj bi bil v letu 2013 aktiven na kar petih področjih, kar naj bi ljubiteljem ogrizenega jabolka prineslo zvrhan koš uporabnih novosti. Med njimi bomo našli celo televizor in radijsko spletno storitev.
Apple za leto 2013 pripravlja zvrhan koš novosti!
Apple za leto 2013 pripravlja zvrhan koš novosti!

Podjetje Apple velja za inovatorja in postavljavca meril na področju kakovosti in novih idej in kot vse kaže tudi v naslednjem letu ne bo nič drugače. Podjetje iz Cupertina naj bi bilo namreč v letu 2013 aktivno na kar petih področjih, kar naj bi ljubiteljem ogrizenega jabolka prineslo zvrhan koš uporabnih novosti.

V naslednjem letu naj bi Apple po ocenah poznavalcev ponudil v prodajo svoj prvi televizor. Na voljo bosta modela z 42-palčno (106,7-centimetrsko) in 55-palčno (140-centimetrsko) diagonalo, za katere naj bi bilo potrebno onkraj luže odšteti preračunanih 1.200 evrov oziroma dobrih 1.500 evrov za zmogljivejši model. Glavna aduta prvega Applovega televizorja naj bi bila lep zunanji izgled in splošna medijska večnameskost – predvsem v navezi s pametnim mobilnikom iPhone.

Apple naj bi bil v naslednjem letu dejaven tudi na področju spletnega radia, saj naj bi se že dogovarjal z ameriškimi založbami glede vzpostavitve storitve radia na zahtevo. Če dogovori ne bodo obrodili želenih sadov, naj bi podjetje iz Cupertina samo postavilo omenjeno storitev, pri čemer naj bi uporabilo portal iTunes z bogato zbirko glasbe in oblačno storitev iCloud.

V naslednjem letu naj bi na svoj račun prišli tudi ljubitelji digitalne asistentke Siri. Ta naj bi dočakala njeno prvo končno različico in naj bi za nameček omogočala povezavo z drugimi aplikacijami. Ker je digitalna asistentka Siri med uporabniki zelo priljubljena, je povsem mogoče, do bo ta zašla tudi v preostale Applove izdelke (na primer prenosnike).

Ker so Applovi zemljevidi prava polomija, jih bodo programerji v naslednjem letu poskušali vsaj za silo popraviti, kaj več pa ni pričakovati. Vseeno naj bi bilo to dovolj, da naj bi podjetje iz Cupertina zaustavilo divje povpraševanje uporabnikov mobilnikov iPhone po Googlovem navigacijskem sistemu.

Leto 2013 naj bi bilo za Apple leto sprave, saj naj bi računalniški gigant sklenil vrsto izvensodnih poravna in bržkone vsaj omilil vojno s Samsungom. Prvi mož podjetja iz Cupertina Tim Cook namreč ni naklonjen tako imenovanim pravnim bojem “na nož”.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Apple telefoni

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

VideoExpert.eu – trgovina s profesionalno video opremo

Gunceljska cesta 14, 1210 Ljubljana Šentvid, Tel: 01 512 22 11
Spletna trgovina VideoExpert.eu Spletna trgovina videoexpert.eu je vodilna slovenska trgovina s profesionalno video, cinema in broadcast opremo. Njihovo vodilo je nuditi najprimernejše ... Več
Zlati partner

Brown Bear Team (BBT)

Gmajna 16, 1236 Trzin, Tel: 01 5622665
POSLOVNA linija – najboljši računalniki posameznega proizvajalca Računalniki iz POSLOVNE linije so tisti, na katere se lahko zanesemo, saj gre za izdelke najvišje kakovosti ... Več

Računalniške storitve mITch, Mitja Mihelič s.p.

Čolnarska ulica 3, 1310 Ribnica, Tel: 05 125 8575, 051 258 575
Ali vaše podjetje potrebuje oddelek za IT? Nekoč dostopne le za velike korporacije, danes so IT funkcije na voljo podjetjem vseh velikosti po zaslugi računalništva v oblaku in ... Več
Zlati partner

GROWTHCOM d.o.o.

PE Ljubljana, Šmartinska cesta 152, 1000 Ljubljana, Tel: 051 313 192
Growthcom - vaš specialist za digitalni marketing Svoje 10-letne izkušnje s področja prodaje in digitalnega marketinga je z nami delil direktor podjetja, David Fabjan. V Growthcomu ... Več