Telefoni
19.03.2018 11:30

Deli z drugimi:

Share

Kaj pričakovati od Applovega dogodka 27. marca?

Kaj pričakovati od Applovega dogodka 27. marca?
Kaj pričakovati od Applovega dogodka 27. marca?

Apple se je letos odločil za spomladanski dogodek, ki bo nekoliko odstopal od vseh dosedanjih standardnih dogodkov v Bay Area. 27. marca bo srednja šola Lane Tech College Prep High School v Chicagu gostila novinarje in ostale povabljene goste. Če gre sklepati iz vabila, bo Apple največji fokus namenil izobraževanju: “Join us to hear creative new ideas for teachers and students (Pridružite se nam in spoznajte nove ideje za učitelje in učence).


Zadnji podoben dogodek, kjer se je Apple osredotočil na izobraževanje, je bil januarja 2012 v New Yorku. Takrat je Apple presenetil z izidom digitalnih učbenikov, govora o strojni opremi ali kakršnihkoli drugih novosti pa ni bilo.


Ne glede na to se širijo govorice, da je Apple izpilil nekatere od svojih naprav in bi lahko izkoristil dogodek 27. marca za njihovo predstavitev svetu. Vse naprave, ki jih Apple ne bo pokazal zdaj, bodo verjetno morale počakati na konferenco Worldwide Developers Conference (WWDC), ki bo 4. junija v San Joseju.


Kaj pa bi vseeno lako videli na dogodku 27. marca v Chicagu?


Novi iPadi: Po dokaj zanesljivih informacijah Apple razvija novi model iPad Pro, ki bi lahko ponudil Face ID tehnologijo telefona iPhone X. Kljub temu pa novega iPada ne pričakujemo pred prvo polovico leto, če ga bomo sploh spoznali to leto. Namesto tega lahko veliko bolj realno pričakujemo izid posodobljene verzije 9,7-inčnega iPada, ki je izšel skoraj natanko pred letom dni. Naprava sicer ne spada med najbolj atraktivne, vendar je trenutno najboljše kar nam iPad ponuja, pole tega pa je kot nalašč za v izobraževalne namene. Skoraj gotovo lahko pričakujemo osvežitev procesorja, mogoče nove kamere, ali celo nove iPad dodatke.


Apple Pencil?: Pisalo iPad Pencil je odlično orodje, vendar je omejeno na pregrešno drage modele iPad Pro. Morda lahko ugibamo, da bo Apple poskrbel za pisala Pencil tudi za cenovno dostopnejše iPade, še posebej, ko je govora za nudenje storitve v izobraževalnih ustanovah. To bi nadalje lahko pomenilo tudi nov dizajn pisala Pencil, ki bo bolj učencem prijazno (omogočalo bo raznorazno likovno ustvarjanje itd.).


Iniciative kodiranja: Apple se že kar nekaj časa trudi, da bi preko iPad aplikacije Swift Playgrounds razširil Swift med otroke. Lansko leto decembra je Apple razširil svoj program Everyone Can Code na šole v Chicagu, kjer se redno učijo Swift-a in tudi to je ena od tem, katere bi se Apple lahko dotaknil na dogodku 27. marca. Mogoče bo to nova aplikacija, skupek orodij, ali pa nekaj tretjega, kar bi lahko približalo dotično kodiranje v srednje šole po državi.


Nova tipkovnica?: Če se je Apple zares odločil, da gre “all-in” na področju iPadov kot novih “računalnikov”, bo moral razmisliti, kako poskrbeti za nižjecenovne iPade, da prav tako dosežejo cilj. Na trgu obstaja kar nekaj odličnih Bluetooth tipkovnic, vendar Apple do zdaj še ni naredil svoje. Applova poizkus pametne tipkovnice, ki deluje zgolj pri iPad Pro-jih preko Smart Connector-ja je sicer zanimiv, vendar to še vedno ne odgovori vprašanja glede cenejših iPadov.


Kaj od dogodka v Chicagu ne smemo pričakovati?

Poleg tablic iPad Pro najverjetneje ne smemo pričakovati nove MacBook prenosnike. To vključuje tudi tako težko pričakovane prenosnike MacBook Air, ki so glede na govorice blizu končne verzije. Poleg tega je verjetno malce prehitro za polnilno ploščad AirPower, ki je bila naznanjena lanskega septembra, ali iPhone SE 2. Še enkrat, Applov dogodek 27. marca bo fokusiran na izobraževanje in zato ne smemo pričakovati preveč.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Apple telefoni

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

DATALAB SI d.o.o.

Hajdrihova 28c, 1000 Ljubljana, Tel: 01 252 89 00
Datalab tehnologije Podjetje Datalab Tehnologije d.d. se ukvarja z razvojem poslovne programske opreme za vodenje podjetij. S poslovnim informacijskim sistemom PANTHEON povečate učinkovitost ... Več

OD A – Ž d.o.o.

Mariborska cesta 128, 3000 Celje, Tel: 041 627 640
Zlati partner

Brown Bear Team (BBT)

Gmajna 16, 1236 Trzin, Tel: 01 5622665
POSLOVNA linija – najboljši računalniki posameznega proizvajalca Računalniki iz POSLOVNE linije so tisti, na katere se lahko zanesemo, saj gre za izdelke najvišje kakovosti ... Več
Bronasti partner

E-MISIJA d.o.o.

Ljubljanska cesta 21d, 1241 Kamnik, Tel: 01 830 35 32
V E-MISIJI d.o.o. so v tridesetih letih svojega obstoja dokazali, da sodijo v sam vrh slovenske računalniške scene. Ne samo, da za njimi stoji več kot 20.000 zadovoljnih strank, ... Več