Telefoni
06.05.2014 07:45
Posodobljeno 10 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Neverjetna velikost Appla

Apple večji od Googla, Facebooka in Amazona skupaj.
Neverjetna velikost Appla
Neverjetna velikost Appla

Uspeh podjetja iz Cupertina ni nobena skrivnost. Prepoznavnost blagovne znamke Apple je izjemna. Ikonični iPod, iPhone in iPad so revolucionirali glasbeno, telekomunikacijsko in računalniško industrijo ter s seboj pripeljali veliko število ostalih podjetij, ki si želijo prisotnosti na teh trgih.

Kljub temu pa se malokdo zaveda, kako veliko podjetje je Apple. Zlasti v primerjavi z ostalimi, kot so Google, Facebook in Samsung. Iz tega razloga smo v nadaljevanju pripravili 5 zanimivih dejstev:

1) Prihodki Appla v prvih treh mesecih 2014 so znašali dobrih 31 milijard evrov. To je več od prihodkov podjetij Facebook, Google in Amazon v istem obdobju skupaj.

2) Apple je samo v treh mesecih zabeležil večji dobiček od Amazona v vseh 20 letih svojega obstoja skupaj.

3) Samsung je v primerjavi z Applom prodal dvakrat več pametnih telefonov v prvem trimesečju letošnjega leta, vendar je slednji pri tem dosegel dvakrat večji dobiček.

4) V zadnjih šestih mesecih so kljub visokim cenam svojih izdelkov pridobili 60 milijonov novih strank, ki še nikoli niso kupile nobenega izdelka Apple. Pri Twitterju so v enakem obdobju pridobili zgolj 23 milijonov novih uporabnikov, čeprav je storitev brezplačna.

5) Prihodki od prodaje pametnih telefonov iPhone v prvih treh mesecih letošnjega leta v višini 18,8 milijarde evrov so bili višji od vseh prihodkov podjetja Microsoft v istem obdobju (14,4 milijarde evrov).


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Apple telefoni

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

REDIT d.o.o.

Vodnikova cesta 232 , 1000 Ljubljana, Tel: 040 768 404
Podjetje Redit d.o.o. je za uporabnike ključnega pomena saj s svojimi storitvami poskrbi za nemoteno delo od doma oziroma za to, da računalnik deluje tako, kot od njega pričakujemo. ... Več

COMCOM d.o.o.

Lapajnetova ulica 29, 5280 Idrija, Tel: 05 372 20 20
Ukvarjajo se s: SAP svetovanjemPodatkovno analitiko in inženiringom Več
Zlati partner

CREAPLUS d.o.o.

Letališka cesta 33F, 1000 Ljubljana, Tel: 05 907 42 70
CREAPLUS d.o.o. je družba za zastopstva, mednarodno distribucijo in sistemsko integracijo sodobnih rešitev s področja računalniške varnosti in kriptografije ter za načrtovanje, ... Več

GRID d.o.o.

Cesta v Šmartno 49a, 1000 Ljubljana, Tel: 040 299 901