Telefoni
15.10.2014 15:04
Posodobljeno 10 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Novi iPhone v Sloveniji uradno 31. oktobra

Mobilnika iPhone 6 in iPhone 6 Plus bosta v Sloveniji uradno na voljo 31. oktobra!
Mobilnika iPhone 6 in iPhone 6 Plus bosta v Sloveniji uradno na voljo 31. oktobra!

Kljub obsežnem medijskem poročanju o upognjenih novih modelih Applovega pametnega mobilnega telefona iPhone 6 ter trganjem lasi in dolgih brad se zdi, da nakupovalne mrzlice ni možno ustaviti. Ta se bo kmalu pričela tudi pri nas, saj bosta novinca v Sloveniji uradno na voljo že konec oktobra. Mobilnik iPhone 6 je pri nas sicer mogoče kupiti že danes (večji model iPhone 6 Plus še ni na voljo), vendar je njihova količina omejena, hkrati pa ga je po subvencionirani ceni mogoče kupiti le pri enem ponudniku storitev mobilne telefonije.

Mobilnika iPhone 6 in iPhone 6 Plus bosta v Sloveniji na voljo 31. oktobra (bit.ly/iPhone-6-prodaja), poleg Si.mobila pa ju bo tržila še družba Telekom Slovenije, ki je edini uradni prodajalec mobilnih telefonov iPhone v Sloveniji, s katerim ima Apple neposredno sklenjeno pogodbo. Nova mobilnika iPhone podjetja Apple bosta kljub visoki ceni zagotovo očarala Slovence, saj za prikazovanje slik uporabljata 4,7-palčni (11,9-centimetrski) oziroma 5,5-palčni (14-centimetrski) zaslonom Retina ločljivosti 1.920 x 1.080 slikovnih točk. Manjši mobilnik iPhone 6 v debelino meri 6,9 milimetra, medtem ko je večji iPhone 6 Plus nekoliko debelejši, saj meri 7,1 milimetra.

Inženirji podjetja Apple so pametna mobilna telefona iPhone 6 in iPhone 6 Plus opremili s procesorjem A8, ki v primerjavi s predhodnikom porabi do 17 odstotkov manj električne energije in ponuja kar za četrtino višjo zmogljivost. Za zajem kakovostnih videoposnetkov je na voljo digitalni fotoaparat ločljivosti osem milijonov slikovnih točk v navezavi z optičnim stabilizatorjem slike, visokoločljiva sprednja kamera pa prejme kar 81 odstotkov več svetlobe kot kamera mobilnika iPhone 5 in podpira hitri sprožilec. V manjši iPhone 6 vgrajena baterija ponuja do 14 ur pogovorov v mobilnem omrežju 3G oziroma 10 dni v pripravljenosti, v večji iPhone 6 Plus pa do 24 ur pogovorov oziroma do 16 dni v pripravljenosti. V pametna mobilna telefona iPhone 6 in iPhone 6 Plus je vgrajena še podpora za hitra mobilna omrežja 4G/LTE in brezstična tehnologija NFC.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Apple telefoni

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

EPSON

, ,

REMIS d.o.o.

Letališka cesta 32, 1000 Ljubljana, Tel: 01 521 13 18

SICIRUS d.o.o.

Ulica 15. maja 10b, 6000 Koper/capodistria, Tel: 041 694 668
Vsako podjetje, vsak ustvarjalec in tudi novodobni družbeni »influencer« se zaveda, da sta trženje in oglaševanje ključnega pomena za uspeh in rast. Kje in kako začeti? Področje ... Več
Zlati partner

E-LABORAT d.o.o.

Letališka cesta 5, 1000 Ljubljana, Tel: 01 565 52 92
E-laborat, svetovalno analitična družba, d.o.o. je vodilni slovenski center za raziskave poslovnega interneta. Vsako leto analizirajo poslovno učinkovitost več kot tisoč spletnih ... Več