Telefoni
29.09.2014 18:17
Posodobljeno 10 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Pretiravanje z upognjenimi iPhone

Pretiravanje z upognjenimi iPhone
Pretiravanje z upognjenimi iPhone

Po spletu je zaokrožilo veliko število posnetkov, kjer so uporabniki demonstrirali upogljivost pametnih telefonov. Tematika je postala središče medijske pozornosti po tem, ko so se pojavila poročila o upognjenih pametnih telefonih iPhone 6 Plus.

Številni video posnetki o testiranju tako imenovane upogljivosti pametnih telefonov so motivirale ameriško organizacijo Consumer Reports, da še sama opravi teste. Vendar tokrat na znanstveni način v svojih laboratorijih. Organizacija je aktivna že od leta 1936 in za javnost testira najrazličnejše produkte ter nato rezultate objavlja v končnih poročilih.


Testiranje je bilo izvedeno na način, da so pametni telefon podprli na dveh točkah in sicer na zgornji ni spodnji strani naprave. Nato so s pomočjo stroja, ki je izvajal pritisk na sredini hrbtne strani pametnega telefona, merili pri kolikšni teži se telefon trajno upogne. Za boljšo primerjavo so poleg iPhone 6 Plus testirali tudi iPhone 5, iPhone 6, HTC One (M8), Samsung Galaxy Note 3 in LG G3.


Testni rezultati bodo marsikoga presenetili saj se je iPhone 6 Plus izkazal za bolj trpežnega kot iPhone 6. Slednji se je trajno upognil pri teži 32KG, iPhone 6 Plus pa šele pri 41Kg teže, ki je bila izpostavljena na središčni točki hrbtne strani telefona.


HTC One (M8), ki se je pri nekaterih video posnetkih izkazal za bolj trpežnega, se je trajno deformiral pri enaki teži kot iPhone 6 in s tem prej kot iPhone 6Plus. Med najbolj trpežnimi se je na testu izkazal Samsung Galaxy Note 3, ki je zdržal kar 68Kg. Temu sta sledila LG G3 in iPhone 5, ki sta se upognila pri 59kg.

Poročanje o upognjenih iPhone 6 Plus pametnih telefonih se je izkazalo za pretirano. Testi v laboratoriju so namreč pokazali, da je vzdržljivost primerljiva z ostalimi.



Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Apple telefoni

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Koenergija d.o.o.

Ilichova 21, 2000 Maribor, Tel: 040 730 010
Večina se zaveda, da je vključitev neke oblike industrijske avtomatizacije v njihov proizvodni obrat ali podjetje koristna. Lahko zmanjša proizvodne stroške, poveča učinkovitost, ... Več
Zlati partner

GS1 Slovenija

Dimičeva ulica 9, 1000 Ljubljana, Tel: +386 1 5898 320
GS1 Slovenija je neodvisna in nepridobitna organizacija na področju mednarodnih standardov GS1 za identifikacijo, zajem in elektronsko izmenjavo podatkov v Sloveniji. Ima preko ... Več
Diamantni partner

ADM ADRIA d.o.o.

Prvomajska ulica 17, 3000 Celje, Tel: 05 925 19 55
O nas Večina podjetij se ustanavlja zaradi poslovne ideje, prodajnega koncepta ali pa zaradi potrebe po formaliziranju opravljanja poslovnih aktivnosti. Na primeru družbe ADM-Adria, ... Več

Seyfor d.o.o.

Cesta Goriške fronte 46, 5290 Šempeter pri Gorici, Tel: 05 393 40 00
Poslovni računalniški programi za javni sektor, podjetje, zasebnike ali obrtnike Saop je leta 1987 med prvimi v Sloveniji ponudil programsko opremo in je danes eden izmed vodilnih ... Več