Telefoni
30.05.2017 09:24
Posodobljeno 7 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Aplikacije, ki poenostavijo tiskanje na poti

..Telefon in tablica vam lahko precej poenostavita tiskanje, ko ste na poti..
Aplikacije, ki poenostavijo tiskanje na poti
Aplikacije, ki poenostavijo tiskanje na poti

Pametni mobilni telefoni in tablični računalniki so potomci osebnih računalnikov, zato si z njimi delijo mnogo lastnosti. Kljub temu pa nekatere stare funkcije dvignejo na višji nivo s takojšnjim dostopom do storitev in svojo priročnostjo. To se med drugim kaže na področju deljenja dokumentov, ki danes poteka enostavno in hitro, kljub temu pa se včasih vseeno pojavi potreba po tiskanju določenega dokumenta. Na srečo pa tudi za tiskanje danes ne potrebujete več osebnega računalnika, ampak lahko to brez težav opravite preko mobilne naprave. Za to potrebujete le ustrezno mobilno aplikacijo, pri čemer so seveda na voljo tako brezplačne kot plačljive. Tukaj je osem najboljših …

Printbox

Plod slovenske pameti ni le aplikacija, ampak celostna rešitev za tiskanje dokumentov na poti. Prinbox namreč ponuja mrežo samopostrežnih tiskalnih avtomatov, preko katerih lahko natisnete svoj želeni dokument. Vse, kar morate storiti, je, da se registrirate, naložite svoj dokument, vplačate kredite in natisnete. Svoje dokumente lahko v svoj Printbox račun naložite preko aplikacije, e-pošte, spletne strani Printbox, USB ključka ali Printbox računalniškega programa za operacijski sistem Windows. Printbox sicer med drugim omogoča tudi skeniranje, arhiviranje in nalaganje datotek.

Epson iPrint

Mobilna aplikacija Epson iPrint omogoča tiskanje na bogato paleto tiskalnikov podjetja Epson. Telefon ali tablico le še povežite na brezžično povezavo Wi-Fi in že imate tiskanje, skeniranje in deljenje dokumentov vedno na dosegu roke. Poleg tega je mobilna aplikacija Epson iPrint združljiva z bogato paleto programov, ki so del Microsoftovega pisarniškega paketa Office (Word, Excel, PowerPoint). Piko na i pa omogoča še shranjevanje dokumentov in tiskanje neposredno preko oblačnih storitev, kot so Dropbox, Box, Evernote in Google Drive. Program je na voljo brezplačno, za delovanje pa potrebujemo mobilno napravo za Androidom 2.1 ali novejšim.

HP Printer Control

Mobilna aplikacija za tiskanje HP Printer Control je združljiva z Applovimi telefoni iPhone, večpredstavnostnimi predvajalniki iPod Touch in tablicami iPad. Aplikacija ponuja prav vsa orodja, ki jih potrebujete za učinkovito upravljanje z dokumenti. Poleg tiskanja in skeniranja lahko preko nje nadzirate vse ključne elemente tiskalnika HP, vključno z nivojem tonerja. Aplikacija prav tako omogoča povezovanje s priljubljenimi oblačnimi storitvami, kot so iCloud, Box, Dropbox, Evernote in Google Drive ter celo s priljubljenim družbenim omrežjem Facebook.

Lexmark Mobile Printing

Mobilna aplikacija za tiskanje Lexmark Mobile Printing je prav tako združljiva z bogato paleto Applovih naprav, ki imajo nameščen operacijski sistem iOS 4.3 ali novejši. Omogoča neposredno pošiljanje dokumentov ali slik na tiskalnik, ki je povezan v poslovno ali domače omrežje. Tiskalnik lahko v aplikacijo vnesete preko naslova IP ali z vnosom imena kot naslova URL. Preko te aplikacije lahko nastavite celo število želenih kopij, enostransko ali obojestransko kopiranje ter število strani, ki jih želite v določenem trenutku natisniti.

PringtJinni Thinxtream Technologies

PringtJinni podjetja Thinxtream Technologies je mobilna aplikacija za tiskanje, ki je namenjena starejšim Applovim mobilnim napravam, saj podpira telefone iPhone, tablice iPad in večpredstavnostne naprave iPod Touch z operacijskim sistemom iOS 3.2 ali novejšim. Aplikacija je v osnovi brezplačna, vendar lahko vse funkcionalnosti uporabljate največ 30 dni, nakar je treba kupiti licenco. Aplikacija je sicer navdušila že mnoge, saj omogoča tiskanje vsebin kar neposredno s priljubljenih spletnih portalov na izbran tiskalnik, predogled dokumentov pred izvedbo tiskanja (na enak način kot osebni računalnik) ter bogato paleto drugih tiskalniških možnosti (na primer sprememba pisave), ki jih boste zlahka vzljubili.

Samsung Mobile Print

Mobilna tiskalniška aplikacija Samsung Mobile Print je na drugi strani namenjena telefonom in tablicam z Androidom 2.0.1 ali novejšim in omogoča tiskanje, skeniranje in pošiljanje faks sporočil neposredno preko mobilne naprave. Aplikacija je združljiva z večino laserskih tiskalnikov podjetja Samsung, z njo pa lahko tiskate celo vsebino, ki je na voljo na spletnih straneh ali priljubljenih družbenih omrežjih.

Brother iPrint&Scan

Aplikacija Brother iPrint&Scan je prav tako namenjena lastnikom mobilnih naprav z Androidom, ki poganjajo različico 2.1 ali novejšo. Omogoča tiskanje in skeniranje dokumentov, fotografij, spletnih strani in elektronske pošte. Aplikacija je na voljo brezplačno in podpira skorajda vse tiskalnike “vse v enem”, ki nosijo ime podjetja Brother.

PrinterShare Mobile Print

PrinterShare Mobile Print je namenjen starejšim mobilnim napravam Android, saj podpira celo različico 1.5 in seveda novejše. Omogoča tiskanje dokumentov na vsak združljiv tiskalnik, ki podpira brezžično povezavo Wi-Fi. Brezplačna različica omogoča le nekaj tiskanj, medtem ko plačljiva različica omogoča neomejen dostop do prav vseh možnosti.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

COMMA d. o. o.

Ulica heroja Šaranoviča 27, 2000 Maribor, Tel: 040 756 756
Vrhunska izvedba, korektne cene in dobre reference najprimerneje opišejo podjetje Comma d. o. o., ki že 18 let ponuja izdelavo spletnih strani in spletnih trgovin s podporo strankam ... Več
Zlati partner

FIŠ – FAKULTETA ZA INFORMACIJSKE ŠTUDIJE

Ljubljanska cesta 31a, 8000 Novo mesto, Tel: 07 373 78 84, 07 373 78 70
Sodobni študijski programi, možnost virtualne udeležbe na vseh predavanjih in vajah FIŠ je prva in edina javna fakulteta v Novem mestu, ki ponuja tako brezplačen redni ... Več
Zlati partner

MOJA ZAPOSLITEV d.o.o., Optius.com

Borovec 2, 1236 Trzin, Tel: 01 810 02 00
Optius.com - Karierni portal za nove čase Karierni portal Optius.com je zaposlitveni portal, namenjen tistim, ki iščejo zaposlitev in tistim, ki iščejo nov kader. ... Več
Zlati partner

Računalniški muzej

Celovška cesta 111, 1000 Ljubljana,
Že od leta 2004 si jemljemo za svoje osnovno poslanstvo opominjanje na informacijsko dediščino. Kot kulturna ustanova s sedežem v Ljubljani, se posvečamo zbiranju, ohranjanju ... Več