Telefoni
06.12.2016 09:14
Posodobljeno 7 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

8 najboljših telefonov za konec letošnjega leta

..Poglejte telefone, ki so v iztekajočem se letu najbolj prepričali..
Samsung Galaxy S7 Edge
Samsung Galaxy S7 Edge

Trg pametnih mobilnih telefonov je preplavljen z različnimi aparati, tako da le s težavo izberemo tistega, ki nam bo dolgo služil oziroma ne bo takoj za odpis. Da bi vam nekoliko olajšali odločitev, smo za vas zbrali osem pametnih mobilnih telefonov, s katerimi enostavno ne morete zgrešiti. Čeprav nekateri sodijo v višji cenovni razred, nič zato, saj pametnega mobilnega telefona ne kupujemo za pol leta ali eno, ampak za nekoliko daljše obdobje.

OnePlus 3

V drugi polovici leta je podjetje OnePlus predstavilo enega najbolj pričakovanih pametnih mobilnih telefonov letošnjega leta, ki bo zlahka prepričal tudi najzahtevnejše. Pametni mobilni telefon OnePlus 3 je namreč opremljen s šestimi gigabajti sistemskega pomnilnika, za shranjevanje podatkov pa ponuja kar 64 gigabajtov prostora. Preračunavanju najzahtevnejših podatkov pa je kos zmogljiv procesor Qualcomm Snapdragon 820. Na sta voljo še hitro polnjenje in tehnologija NFC.

  • Prednosti: Odlično razmerje med ceno in kakovostjo, vrhunska oblika.
  • Slabosti: Avtonomija delovanja zna biti precej kratka.
  • Cena: Okoli 400 evrov.

HTC 10

HTC 10 je vrhunsko izdelan telefon z inovativno obliko. Je zelo tanek, zaobljene robove pa dopolnjuje eleganten videz sprednje strani telefona, v celoti izdelane iz stekla, ki se popolnoma prilagaja kovinskemu ohišju. Poleg čudovite oblike HTC 10 odlikujejo še najnovejši procesor Qualcomm Snapdragon 820, 4-gigabajtni sistemski pomnilnik, vrhunski 5,2-palčni zaslon QHD, zmogljiva 3000 mAh baterija in polnilec Quick Charge 3.0, prek katerega se HTC 10 do polovice napolni v le 30 minutah. Pri tem seveda ne gre spregledati fotoaparata ločljivosti 12 milijonov točk.

  • Prednosti: Odlična avtonomija delovanja.
  • Slabosti: Fotoaparat bi lahko bil nekoliko boljši.
  • Cena: Okoli 670 evrov.

iPhone SE

Novi iPhone SE je, na presenečenje mnogih, deležen številnih pozitivnih kritik, čeprav prodaja Applu ne gre ravno dobro od rok. Kot glavne prednosti naprave se poudarjajo specifikacije. V tem pogledu novi iPhone SE ne zaostaja za iPhone 6S vendar s to razliko, da je zaslon neprimerljivo manjši (4-palčni) kar pomeni, da ima naprava manj slikovnih točk oziroma dela z odpiranje in zapiranjem aplikacij in ostalih podobnih dejavnosti. Poleg tega ni na voljo naprednih možnosti, kot na primer 3D Touch. Po drugi strani pa je telefon precej cenejši od večjega modela iPhone 6S.

  • Prednosti: Najcenejši iPhone, najboljši telefon s 4-palčnim zaslonom.
  • Slabosti: Ni na voljo določenih funkcij novejših telefonov iPhone.
  • Cena: Okoli 450 evrov.

Google Pixel phone

Google je pred kratkim ponudil v prodajo dva modela telefonov Pixel, in sicer 5,5-palčni Google Pixel XL in 5-palčni Google Pixel. Že uradna predstavitev je poskrbela za navdušenje pri tehnoloških navdušencih. Pametna telefona Pixel vam ponujata v tem trenutku najbolj kvalitetno kamero med vsemi pametnimi telefoni na trgu. Prav tako ponujata lastno različico operacijskega sistema Android. Integriran je Google Asisstant, Googlov asistent z umetno inteligenco, ki že na podlagi konteksta uporabe razume, kaj točno želite, da stori. Potem so tu še takojšnje posodobitve operacijskega sistema Android, ki je na voljo izključno uporabnikom Google Pixel telefonov.

  • Prednosti: Nespremenjeni Android, odličen fotoaparat, neomejeno shranjevanje fotografij v oblak.
  • Slabosti: Navzven deluje kot poceni telefon Android.
  • Cena: Okoli 710 evrov.

Moto G4

Pametni mobilni telefon Moto G4 ponuja izjemno razmerje med vrednostjo in ceno. Vgrajena strojna oprema nedvomno ponuja veliko za ceno, ki jo trgovci zahtevajo zanj. Za relativno nizko maloprodajno ceno dobimo napravo, ki je opremljena s 5,5-palčnim zaslonom ločljivosti 1.920 x 1.080 slikovnih točk, osemjedrnim procesorjem Qualcomm Snapdragon 617, dvema gigabajtoma sistemskega pomnilnika in do 32 gigabajtov prostora za shranjevanje podatkov.

  • Prednosti: Vrhunska cena.
  • Slabosti: Ne preveč posrečena oblika.
  • Cena: Okoli 175 evrov.

iPhone 7

Pametni mobilni telefon iPhone 7 vsaj po zunanjosti močno spominjata na svoja predhodnika iPhone 6S. Podobnost se namreč skriva v ohišju, saj je vodotesen. To v praksi pomeni, da ne bo bojazni, če nam bo novi pregrešno drag mobilni telefon po nesreči padel v vodo ali pa ga bomo le želeli umiti pod tekočo vodo. Tu seveda nimamo več na voljo klasičnega 3,5-milimetrskega priključka in klasičnega fizičnega guba. Na najzmogljivejši model je mogoče shraniti kar 256 gigabajtov podatkov. Tako kot njegov predhodnik je ta opremljen s 4,7-palčnim zaslonom, precej boljši pa je fotoaparat.

  • Prednosti: Vodotesnost, boljši fotoaparat, vrhunsko črno ohišje.
  • Slabosti: Brez klasičnega priključka za slušalke, avtonomija delovanja ni med najboljšimi.
  • Cena: Okoli 710 evrov.

iPhone 7 Plus

Pametni mobilni telefon iPhone 7 Plus ni zgolj telefon iPhone 7 z večjim zaslonom, kot je bila to praksa s predhodnimi modeli. Opremljen je namreč z večjo količino sistemskega pomnilnika in ima za zajem fotografij na voljo kar dva digitalna fotoaparata. Zaradi tega je novost kot nalašč za vse, ki pametni mobilni telefon uporabljajo za zajem fotografij in videoposnetkov.

  • Prednosti: Vrhunski fotoaparat, precej boljša avtonomija v primerjavi z modelom iPhone 7.
  • Slabosti: Brez klasičnega priključka za slušalke, nekoliko prevelik za rokovanje.
  • Cena: Okoli 850 evrov.

Samsung Galaxy S7 Edge

Podjetje Samsung je na začetku leta uporabnike storitev mobilne telefonije prijetno presenetilo s prestavitvijo pametnega mobilnega telefonaGalaxy S7 Edge. Novost je bila s strani uporabnikov zelo dobro sprejeta, saj po strojnih specifikacijah povsem prekaša vse pametne mobilne telefone na trgu, vključno z Applovim iPhone 6S. Poleg tega je odporen proti prahu in povsem zaščiten pred vodo. Seveda ne gre spregledati odličnega fotoaparata in ukrivljenega 5,5-palčnega zaslona.

  • Prednosti: Vrhunska oblika, vodoodpornost.
  • Slabosti: Bogata paleta nepotrebne prednameščene programske opreme.
  • Cena: Okoli 755 evrov.

Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

CDS COM d.o.o.

Pot k sejmišču 30, 1231 Ljubljana Črnuče, Tel: 01 580 96 50
Podjetje CDS COM d.o.o. je na slovenskem trgu prisotno že več kot 30 let. Prepoznavno je kot kvaliteten distributer in serviser strojne opreme za potrebe digitalnega tiska. Poleg ... Več
Zlati partner

KONICA MINOLTA SLOVENIJA

Dunajska cesta 167, 1000 Ljubljana, Tel: 01 568 05 00
Konica Minolta je inovativno podjetje z “all-in-one” strategijo, ki stremi k ustvarjanju prepričljivih rešitev in storitev na področju upravljanja dokumentov ter povezanih naprednih ... Več
Zlati partner

MOJA ZAPOSLITEV d.o.o., Optius.com

Borovec 2, 1236 Trzin, Tel: 01 810 02 00
Optius.com - Karierni portal za nove čase Karierni portal Optius.com je zaposlitveni portal, namenjen tistim, ki iščejo zaposlitev in tistim, ki iščejo nov kader. ... Več

ADVANTECH SOLUTIONS d.o.o.

Bravničarjeva ulica 13, 1000 Ljubljana, Tel: 030 703 704
S čim se ukvarja Advantech Solutions? Na kratko: Podjetje Advantech Solutions ovrednoti temeljno sestavo vašega podjetja, da bo vaša pot do uspeha optimalna. Strokovnjaki oblikujejo ... Več