Telefoni
19.06.2016 11:28

Deli z drugimi:

Share

93 odstotkov naprav Android na zadnjih treh različicah

Najnovejši Android 6 Marshmallow naj bi bil nameščen na kar petini mobilnih naprav Android.
Najnovejši Android 6 Marshmallow naj bi bil nameščen na kar petini mobilnih naprav Android.

Podjetje Google vsak mesec objavlja podatke o zastopanosti mobilnega operacijskega sistema Android med uporabniki pametnih mobilnih telefonov in tabličnih računalnikov. Tokrat pa je Android pod drobnogled vzela analitska družba Apteligent, ki je delež priljubljenega sistema ocenjevala nekoliko drugače. Ta je razširjenost različic Androida namreč preverjala preko dostopa do spletnih aplikacij, pri čemer je bila vključena tudi Kitajska, ki je Google sicer ne upošteva.

Raziskava analitske hiše Apteligent je pokazala, da je najnovejši operacijski sistem Android 6 Marshmallow kar dobro zastopan, saj je nameščen na skupno kar 19,4 odstotkov pametnih mobilnih telefonov in tabličnih računalnikov. Vodili položaj je še vedno v rokah Androida 5 Lollipop, saj je ta nameščen na kar 48,2 odstotkih mobilnih naprav Android. Na tretjem mestu s 24,9 odstotki najdemo nekdaj nadvse priljubljen Android 4.4 Kitkar, sledita pa mu še operacijska sistema Jelly Bean (6,81odstotni tržni delež) in Ice Cream Sandwich (0,48 odstotni tržni delež).

Raziskava analitske hiše Apteligen se sicer močno razlikuje od Googlove. Glede na raziskavo podjetja Google naj bi namreč operacijski sistem Android Marshmallow nameščen na 7,5 odstotkih pametnih mobilnih telefonov in tabličnih računalnikih Android, Lolipop na 35,6 odstotkih in KitKat na 32,5 odstotkih.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Minevra, Matjaž Kramar s.p.

Krallova 31, 8000 Novo mesto, Tel: 041-649-387
Kaj lahko za vas naredi podjetje Minevra? Živimo v digitalni dobi, kjer prevladuje računalniška in tiskalna oprema. Iskanje sebi primerno opremo je izziv in za mnoge zamudno opravilo. ... Več

PRIMO TELEFONIJA d.o.o.

Šmartinska cesta 106, 1000 Ljubljana, Tel: 07 490 14 50
Zlati partner

ŠPICA INTERNATIONAL d.o.o.

Pot k sejmišču 33, 1231 Ljubljana Črnuče, Tel: 01 568 08 00
Špica International je vodilni slovenski ponudnik informacijskih sistemov in rešitev za obvladovanje časa in prostora. Realnega prostora v realnem času! Njihove rešitve vključujejo ... Več
Srebrni partner

IPM Skupina, Holding d.o.o.

Dunajska cesta 106, 1000 Ljubljana,