Telefoni
11.11.2011 05:56
Posodobljeno 12 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Adobe se odreka Flashu na mobilnih napravah

Tehnologija Flash nima kaj iskati na mobilnih napravah!
Tehnologija Flash nima kaj iskati na mobilnih napravah!

Apple je očitno eden in edini, ki diktira razvoj tehnologij na področju mobilnih naprav. Tokrat je namreč podjetje iz Cupertina doseglo pomembno in po vsej verjetnosti zgodovinsko zmago proti konkurenčnemu podjetju Adobe. Slednje se je namreč dokončno odreklo razvoju tehnologije Flash za vse mobilne naprave.

Končno se je torej zgodilo to, kar je Steve Jobs govoril že od vsega začetka. Tehnologija Flash nima kaj iskati na mobilnih napravah. Ta namreč za uporabnike predstavlja izjemno nevarno varnostno tveganje in brez potrebe odžira procesorsko moč prenosnim napravam. To posledično zmanjšuje njihovo avtonomijo delovanja. Adobe bo zaradi tega prenehal z razvojem in vgrajevanjem tehnologije Flash Player v nove spletne brskalnike, nove različice mobilnih operacijskih sistemov in konfiguracije mobilnih naprav.

Čeprav bodo inženirji podjetja Adobe še naprej podpirali obstoječe konfiguracije za naprave Android in BlackBerry Playbook, bodo v prihodnje vse svoje moči usmerili v tehnologijo HTML5 in pripadajoče aplikacije. To bo kakopak pisano na kožo predvsem spletnim deskarjem, saj zaradi Applovega odpora do Flasha vse več spletnih strani (predvsem tujih) temelji na osnovi tehnologije HTML5. Ker se je Adobe odrekel Flashu, ta po vsej verjetnosti nikoli ne bo na voljo za mobilne naprave, ki poganjajo mobilni operacijski sistem Windows Phone.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

ARTIO PRINT & DESIGN

Cerkvenjak 13, 2236 Cerkvenjak, Tel: 031 538 000
Storitve tiska po meri sodobnega naročnika Pomislite na naslednje: iščete ponudnika za tisk letakov, brošur ali vizitk, storitev, ki jo v visoko konkurenčnem okolju potrebujemo ... Več
Bronasti partner

Agencija POTI – Z znanjem do cilja!

Stegne 7, 1000 Ljubljana, Tel: 01 511 39 21
Agencija POTI – Z znanjem do cilja! Agencija POTI, izobraževalna, svetovalna in založniška družba, si je v več kot 20. letih delovanja, pridobila obilico znanja in izkušenj ... Več
Zlati partner

EPSON

, ,

REMIS d.o.o.

Letališka cesta 32, 1000 Ljubljana, Tel: 01 521 13 18