Telefoni
15.12.2018 09:25

Deli z drugimi:

Share

Bo Apple s preprostim trikom odpravil prepoved prodaje telefonov iPhone?

Pri podjetju Apple so prepričani, da bo posodobitev operacijskega sistema iOS dovolj za odpravo prepoved prodaje telefonov iPhone na Kitajskem.
Pri podjetju Apple so prepričani, da bo posodobitev operacijskega sistema iOS dovolj za odpravo prepoved prodaje telefonov iPhone na Kitajskem.

Pred kratkim smo poročali o tem, da je kitajski sodni senat sprejel odločitev, da Apple s številnimi izdelki, vključno s pametnim mobilnim telefonom iPhone X, krši dva registrirana patenta podjetja Qualcomm (http://bit.ly/2Euad4s). Tu gre za patenta, ki se nanašata na raztezanje fotografij in upravljanje z mobilnimi aplikacijami. Odločitev kitajskih sodnikov glede prepovedi prodaje in uvoza doloženih mobilnih telefonov iPhone se nanaša na pametne mobilne telefone iPhone 6S, 6S Plus, 7, 7 Plus, 8, 8 Plus in X. Tu gre torej za starejše pametne mobilne telefone iPhone, ki imajo privzeto nameščen mobilni operacijski sistem iOS starejši od različice 12.

Ker bi sodna bitka s podjetjem Qualcomm na Kitajskem lahko trajala več mesecev ali celo let in ker je končni sodni izid negotov, so pri podjetju Apple sprejeli odločitev, da se bodo zadeve lotili nekoliko drugače. Ti bodo za uporabnike starejših pametnih mobilnih telefonov iPhone pripravili posodobitev mobilnega operacijskega sistema iOS z novimi funkcionalnostim. Te bodo seveda nadomestile tiste funkcionalnosti, ki domnevno kršita prej omenjena patenta podjetja Qualcomm, ki se nanašata na raztezanje fotografij in upravljanje z mobilnimi aplikacijami.

Uporabniki pametnih mobilnih telefonov iPhone 6S, 6S Plus, 7, 7 Plus, 8, 8 Plus in X bodo posodobitev mobilnega operacijskega sistema iOS še pred koncem leta. O tem, ali bo posodobitev mobilnega sistema iOS dovolj za odpravo prepovedi prodaje omenjenih pametnih mobilnih telefonov iPhone na Kitajskem, pa bo seveda odločalo kitajsko sodišče.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

ECETERA d.o.o.

Motnica 7a, 1236 Trzin, Tel: 01 600 10 10
Vas zanima, kako vzpostaviti trajno in dobičkonosno komunikacijo s ključnimi ciljnimi skupinami, ki so pomembne za uspešno poslovanje podjetja in njegovo pozitivno podobo v javnosti? ... Več

PRANA 3STIL d.o.o.

Opekarniška cesta 15a, 3000 Celje, Tel: 051 807 390
Podjetje Prana 3stil je specializirano za računalniške stortve, kot so razvoj Windows/Linux programske opreme, prodaja, servis in podobno. Več
Zlati partner

EPSON

, ,
Zlati partner

TIFT d.o.o.

Kamniška ulica 41, 1000 Ljubljana, Tel: 01 600 10 20
Poslovni sistemi se že nekaj časa soočajo s procesom postopne digitalizacije naprav za pripravo, oblikovanje in izdelavo različnih dokumentov. Digitalni Hibridni Upravljalci Dokumentov ... Več