Telefoni
22.10.2019 09:32
Posodobljeno 4 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Dva operacijska sistema za novi Huawei P40?

Novi Huawei P40 bi lahko poganjal tako Android 10 kot Harmony OS!
Novi Huawei P40 bi lahko poganjal tako Android 10 kot Harmony OS!

Podjetje Huawei bi lahko kmalu spet poslovalo z ameriškimi podjetji. Trumpova administracija je pripravljena izdati posebne licence, s katerimi bi nekaterim ameriškim podjetjem omogočila prodajo neobčutljive opreme kitajskemu telekomunikacijskemu velikanu. Kljub temu so se na spletu pojavile govorice, da naj bi bil prihajajoči vrhunski pametnih mobilni telefon podjetja Huawei opremljen s kar dvema mobilnima operacijskima sistemoma, in sicer Android in Harmony OS.

To v praksi pomeni, da bo mobilni operacijski sistem Android 10 na prihajajočem pametnem mobilnem telefonu Huawei P40 še vedno privzeti sistem. Kljub temu pa naj bi imeli uporabniki kot prvič možnost preizkušati tudi operacijski sistem Harmony OS podjetja Huawei. Ta sicer podpira vse mobilne aplikacije, ki so bile pripravljene za Android, za nameček pa lahko na njem poganjamo tudi aplikacije za Linux in aplikacije, napisane v programskem jeziku HTML5. Poleg tega gre za univerzalni operacijski sistem, ki ga je mogoče uporabljati na različnih napravah in ne le telefonih.

HarmonyOS bo za nameček uporabnikom, izdelovalcem naprav in razvijalcem prinesel neverjetne nove koristi. Uporabnikom povezano in močno inteligentno izkušnjo skozi vse vidike njihovega življenja. Izdelovalcem bo sistem omogočil prednosti tehnologij omrežja pete generacije (5G), umetne inteligence in interneta stvari (IoT). V prednosti pa bodo tudi razvijalci, saj bodo lahko svoje aplikacije nudili več uporabnikom, kar naj bi pripomoglo k njegovi priljubljenosti.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

OD A – Ž d.o.o.

Mariborska cesta 128, 3000 Celje, Tel: 041 627 640
Zlati partner

Mastercard Europe SA, Podružnica v Sloveniji

Dimičeva ulica 13, 1000 Ljubljana, Tel: +386 1 589 81 26
Mastercard Europe SA, Podružnica v Sloveniji, je globalno tehnološko podjetje za plačilne rešitve. Družba je del mreže Mastercard, ki obsega več kot 210 držav in ozemelj po ... Več
Zlati partner

Kingston Technology

Middlesex, TW16 7EP, Združeno kraljestvo, , Tel: +44 (0)1932 738888

CDS COM d.o.o.

Pot k sejmišču 30, 1231 Ljubljana Črnuče, Tel: 01 580 96 50
Podjetje CDS COM d.o.o. je na slovenskem trgu prisotno že več kot 30 let. Prepoznavno je kot kvaliteten distributer in serviser strojne opreme za potrebe digitalnega tiska. Poleg ... Več