Telefoni
13.02.2011 12:24

Deli z drugimi:

Share

Dvoje jeder za mobilne telefone

Nova Broadcomova platforma, bo gostila izjemno zmoljiv dvojederni 1.1 GHz  ARM Cortex procesor.
Nova Broadcomova platforma, bo gostila izjemno zmoljiv dvojederni 1.1 GHz ARM Cortex procesor.

Podjetje Broadcom je predstavilo nov dvojedrni mobilni sistem s procesorjema ARM Cortex A9, katerih takt se ustavi pri 1.1 GHz.. Oznaka SoC-a je BCM28150 in je namenjen za uporabo v naprednih pametnih telefonih in tabličnih računalnikih.

SoC BCM28150 v sebi združuje dvojno 1.1GHz Cortexovo-A9 jedro, s podporo za 4G HSPA + modem, grafiko VideoCore IV ter podporo za dvojni LPDDR2 spomin. 4G platforma podpira EDGE, WCDMA in HSPA+ omrežja, z 8 naborom funkcij, domnevno združljivih s hitrim T-Mobile HSPA + omrežjem. SoC podpira HSDPA prenose med 14.4Mbps in 21Mbps. Grafika VideoCore IV omogoča predvajanje 1080p videa ter gladko funkcioniranje 3D iger na isti resoluciji. Sistem podpira tudi HDMI izhod in kamere ločljivosti do 20 milijonov slikovnih točk.

V sam sistem je vgrajena tudi nova Broadcom-ova PRISM (programmable interference suppression module) tehnologija, ki odpravlja motnje med različnimi radijskimi signali. Platforma BCM28150 prihaja tudi z integriranim audio stereo sistemom in bogatim naborom perifernih naprav. Vendar pa, kot je značilno za Broadcom, več informacij ne želijo izdati.

Sistem BCM28150 podpira operacijski sistem Android in ostale odprtokodne operacijske sisteme, s čemer verjetno mislijo na Linux in morda Symbian. (Kljub temu, da so se še-le pred kratkim pridružili Linux fundaciji in – končno – sprostili 80211n gonilnik za Linux, se zdi da pri Broadcomu še vedno ne znajo ali nočejo izgovarjati besede na “L”, medtem ko je dan danes težko najti nekoga, ki je pripravljen izustiti besedo na “S”. )

Predstavitev zmogljivosti procesorja je napovedana za prihajajoči Mobile World kongres, informacij o tem, kje in kdaj bi se naj pojavile prve naprave z novim procesorjem, pa za enkrat še ni moč zaslediti.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Komponentko d.o.o.

Ulica Ambrožiča Novljana 5, 1000 Ljubljana, Tel: 030 755 005
Računalniške ponudbe je v Sloveniji ogromno. Dobre računalniške ponudbe pa zelo malo. Vsak, ki se odloča za nakup računalnika, grafične kartice ali katerekoli druge računalniške ... Več

MIT INFORMATIKA d.o.o.

Sveti Duh 274, 4220 Škofja loka, Tel: 04 281 31 00
Celovite ERP rešitve za podjetja MIT informatika je vodilni partner proizvodnih, gradbenih in storitvenih podjetij. Že 30 let svetujejo in implementirajo inovativne informacijske ... Več
Zlati partner

E-športna zveza Slovenije (EŠZS)

Zvezda 19, 1000 Ljubljana,
E-šport je v preteklem desetletju doživel izjemno rast, tako glede gledanosti, raznovrstnosti in prihodkov. Povečana gledanost, k čemer so prispevale platforme za pretakanje vsebin ... Več

COMCOM d.o.o.

Lapajnetova ulica 29, 5280 Idrija, Tel: 05 372 20 20
Ukvarjajo se s: SAP svetovanjemPodatkovno analitiko in inženiringom Več