Telefoni
22.08.2017 06:30
Posodobljeno 7 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Trenutno najboljši telefon z Androidom?

Essential Phone je nedvomno naprava, ki zlahka opravi z vsemi pametnimi mobilni telefoni Android trenutno na trgu.
Essential Phone je nedvomno naprava, ki zlahka opravi z vsemi pametnimi mobilni telefoni Android trenutno na trgu.

Novi pametni telefon Essential Phone, o katerem se je veliko pisalo že pred časom, je končno ugledal luč sveta. Gre za enega najboljših, če ne kar za najboljši pametni telefon z Androidom, saj vsebuje praktično vse, kar uporabniki potrebujemo za predvajanje zabavnih vsebin in tudi za delo. Eden njegovih največjih adutov je nedvomno zaslon s 14,5-centimetrsko oziroma 5,7-palčno diagonalo, saj ta prekriva celotno sprednjo stran naprave, vključno z zgornjim delom, kjer se celo »ovije« okoli spletne kamere. Nov način prikaza se je uporabnikom takoj prikupil, saj se obvestila v zgornji vrstici pojavljajo z leve strani, na desni pa imamo uro in informacije o različnih povezavah.

Essential Phone je nedvomno eden trpežnejših na trgu, saj so stranice narejene iz titana, zadnja plošča pa je keramična. Ravno zaradi tega so praske na telefonu zelo malo verjetne, prav tako pa je telefon odporen na poškodbe pri padcih. Zaradi svojih materialov je sicer nekoliko težji, kar pa mu bodo zaradi ostalih pozitivnih lastnosti njegovi lastniki zelo verjetno odpustili.

Strojna oprema telefona Essential Phone prav tako ne razočara, saj bo brez težav kos tudi najzahtevnejšim nalogam. Inženirji so ga namreč opremili z zmogljivim procesorjem Qualcomm Snapdragon 835, štirimi gigabajti sistemskega pomnilnika in vgrajenim pomnilnikom s kar 128 gigabajti razpoložljivega prostora. Da novincu ne bi prehitro zmanjkalo moči, pa skrbi baterija zmogljivosti 3.040 miliamper ur. Lahko bi bila sicer nekoliko zmogljivejša, ob kar se bodo spotaknili predvsem najintenzivnejši uporabniki telefonov.

Na hrbtni strani telefona najdemo bralnik prstnih odtisov in sistem digitalnih fotoaparatov z dvema objektivoma in ločljivostjo 13 milijonov slikovnih točk, pri čemer je ena barvna, druga pa črno-bela in obljublja dobre posnetke z veliko podrobnostmi. Poleg digitalnih kamer na hrbtni strani najdemo še dva magnetna priključka, preko katerih lahko na novinca priključimo različne zunanje dodatke, vključno s 360-stopinjsko kamero. Tu pa ni več klasičnega 3,5-milimetrskega priključka za slušalke.

Na telefonu je nameščen mobilni operacijski sistem Android 7.1.1, ki razen nekaj popravkov zaradi zanimivega zaslona ni bil deležen večjih posegov. Prav zato bo telefon verjetno zelo kmalu deležen tudi najnovejšega Androida 8.0 Oreo. Essential Phone je trenutno že naprodaj pri vseh večjih ameriških ponudnikih storitev mobilne telefonije, kupiti pa ga je mogoče tudi preko spletne strani https://www.essential.com/. Cena znaša preračunanih 590 evrov, vanjo pa seveda niso vključeni razni dodatki, kot na primer prej omenjena 360-stopinjska kamera.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

AGENCIJA ODMEV

Gregorčičeva ulica 3, 1000 Ljubljana,

TMSA.PINTAR d.o.o.

Podsabotin 47, 5211 Kojsko, Tel: 041 695 667

ADVANTECH SOLUTIONS d.o.o.

Bravničarjeva ulica 13, 1000 Ljubljana, Tel: 030 703 704
S čim se ukvarja Advantech Solutions? Na kratko: Podjetje Advantech Solutions ovrednoti temeljno sestavo vašega podjetja, da bo vaša pot do uspeha optimalna. Strokovnjaki oblikujejo ... Več
Zlati partner

TELEMACH d.o.o.

Brnčičeva ulica 49a, 1231 Ljubljana Črnuče, Tel: 070 700 700
Telemach je eno glavnih telekomunikacijskih podjetij v Sloveniji in hkrati najhitreje rastoči mobilni operater v državi. Uporabnikom ponuja napredne televizijske storitve v ločljivostih ... Več