Telefoni
28.11.2013 07:41
Posodobljeno 10 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Google obtožen kršenja zasebnosti uporabnikov v kar 14 državah članicah EU

Spremembo pogojev uporabe podjetja Google, ki omogoča uporabo fotografij in komentarjev uporabnikov v oglaševalskih vsebinah, je obsodilo kar 14 držav članic Evropske unije. Novi pogoji uporabe namreč grobo posegajo v evropsko zakonodajo o varstvu osebnih podatkov.
Z zbiranjem in analizo všečkov lahko pri uporabniku Facebooka ugotovimo njegovo politično pripadnost, raso in spolno usmerjenost.
Z zbiranjem in analizo všečkov lahko pri uporabniku Facebooka ugotovimo njegovo politično pripadnost, raso in spolno usmerjenost.

Podjetje Google je v nedavno spremenjenih pogojih uporabe zapisalo, da lahko brez naše vednosti in privolitve uporablja naše osebne podatke za namene spletnega oglaševanja (http://bit.ly/G-evil). S strani podjetja Google bomo tako pričeli prejemati reklamne oglase za storitve in podjetja, ki smo jih všečkali, jim sledili, jih delili ali pa za njih napisali recenzijo. Zaradi tega ne preseneča, da je spremembo pogojev uporabe, ki omogoča uporabo fotografij in komentarjev uporabnikov v oglaševalskih vsebinah, obsodilo kar 14 držav članic Evropske unije.

Novi pogoji uporabe podjetja Google po mnenju številnih uglednih evropskih pravnih pisarn grobo kršijo evropsko zakonodajo o varstvu osebnih podatkov. Računalniški gigant namreč ni pripravil obvestila, ki bi uporabnike opozorilo, da bodo njihovi profili in komentarji uporabljeni kot del oglaševalskih vsebin. Dodatno težavo predstavlja dejstvo, da je nova možnost že privzeto vključena, uporabniki pa se morajo pošteno »namučiti«, da jo izključijo.

Zaradi novih pogojev uporabe in kršenja evropske zakonodaje o varstvu osebnih podatkov bo sodni postopek zoper podjetje Google sprožilo kar 14 držav članic Evropske unije, in sicer Avstrija, Belgija, Češka, Danska, Švedska, Norveška, Nemčija, Litva, Nizozemska, Francija, Španija, Italija, Poljska in Slovenija.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

HERLAH d.o.o.

Efenkova cesta 61, 3320 Velenje, Tel: 03 586 35 60
Herlah d.o.o. se ukvarja z izdelavo celovitih programskih rešitev s področja računovodstva, trgovine in proizvodnje. Več
Zlati partner

BROTHER CEE GmbH

Glavna cesta 46, 4202 Naklo, Tel: 030 600 474
Dejavni so v 28 državah, Brotherjevi izdelki pa so na voljo v več kot 100 državah.  Od ustanovitve korporacije leta 1934 si prizadevajo, da bi ideje prenesli v prakso z ustvarjanjem ... Več

NEXT LINE d.o.o.

Ob železnici 16, 1000 Ljubljana, Tel: 041 776 822
Next line, specializirane storitve tiska pod eno streho V podjetju Next line iz Ljubljane so se osredotočili na specializirane storitve tiska s termičnimi, sublimacijskimi in ... Več
Zlati partner

SI SPLET d.o.o.

Ukmarjeva ulica 4, 1000 Ljubljana, Tel: 01 428 94 66
O podjetju Si splet V podjetju Si splet d. o. o. od leta 2001 tržimo varnostne rešitve na področju informacijskih tehnologij. V letu 2003 smo pridobili ekskluzivno partnerstvo ... Več