Telefoni
09.03.2010 13:02
Posodobljeno 14 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Igričarski Microsoftov mobilni operacijski sistem Windows Phone 7

Novi Microsoftov mobilni operacijski sistem Windows Phone 7 se odlično obnese tudi v vlogi platforme za igranje računalniških iger.
Novi Microsoftov mobilni operacijski sistem Windows Phone 7 se odlično obnese tudi v vlogi platforme za igranje računalniških iger.

Eric Rudder

, podpredsednik Microsoftovega oddelka za tehnične strategije, je udeležencem dubajske konference TechED Middle Est predstavil mobilni operacijski sistem Windows Phone 7 v vlogi platforme za igranje računalniških iger. Možakar je namreč priljubljeno računalniško igro Indiana Jones igral na osebnem računalniku z operacijskim sistemom Windows, na igralni konzoli Xbox 360 in na mobilnem telefonu, opremljenemu z novim mobilni operacijski sistem Windows Phone 7.

Poleg tega, da lahko na različnih platformah poganjamo povsem enako različico računalniške igre, lahko z igro nadaljujemo tudi v primeru zamenjave igralne naprave. To pomeni, da v kolikor igramo neko računalniško igro na igralni konzoli Xbox 360, lahko z njo nadaljujemo kar na mobilnem telefonu Windows Phone 7.

Medtem ko je nova funkcionalnost mobilnega operacijskega sistema Windows Phone 7 navdušila predvsem mlade ljubitelje računalniških iger, so starši izrazili zaskrbljenost nad tem, da bo zaradi nje še več mladostnikov »izključenih« iz družbenega življenja. Kot da mobilna socialna omrežja niso že naredila dovolj »škode« na procesu socializacije otrok in mladostnikov.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

RETTRO d.o.o., vaš partner v razvoju IT-rešitev

Šlandrova 4b, 1000 Ljubljana, Tel: 031 313 312
Mikro podjetje Rettro d.o.o. je specializirano za razvoj različnih informacijskih sistemov z najnovejšimi tehnologijami po meri naročnika. Znanje in izkušnje Rettrovih strokovnjakov ... Več
Zlati partner

INSIS d.o.o.

Erjavčeva ulica 18, 5000 Nova Gorica, Tel: 041 938 792
Podjetje Insis, d. o. o., se s spletno prodajo ukvarja že od leta 2009. Ekipa spletne trgovine PoceniPC.com vestno skrbi za svoje kupce. Najbolj so veseli vašega zadovoljstva, zato ... Več
Zlati partner

UL FRI

Večna pot 113, 1000 Ljubljana, Tel: 01 479 81 03
Spoznali smo že, da so računalniki neverjetni stroji, za katere se zdi, da ni meja, da so sposobni narediti vse, kar si človek zamisli in tudi tisto, kar si danes večina ljudi še ... Več
Zlati partner

Kingston Technology

Middlesex, TW16 7EP, Združeno kraljestvo, , Tel: +44 (0)1932 738888