Telefoni
17.03.2019 08:00

Deli z drugimi:

Share

Kakšna je prihodnost pametnih telefonov?

Dan danes lahko kupimo vse od zložljivih telefonov, pa takih, ki imajo dva zaslona, ki se nato združi v enega in takih, ki omogočajo kar holografski pogled na svet. Kaj nas še čaka?
Kakšni telefoni nas vse še čakajo?
Kakšni telefoni nas vse še čakajo?

Največji tekmeci na tem področju, med katere sodita Samsung in Apple vedno ubereta bolj “varni” pristop k izboljšavi in nadgradnji svojih telefonov, saj vidimo le manjše popravke in izboljšave z vsako generacijo, ki sedaj že tradicionalno izide vsako leto. Medtem pa manjši prozivajalci, kot so One Plus, Vivo,… pa radi bolj eksperimentirajo z novimi tehnologijami.

Tako je LG javnosti predstavil odklepanje telefona s pomočjo VR tehnologije. Tu ne gre za virtualno realnost/resničnost, vendar za prepoznavanje žil v roki samega uporabnika, katera razporeditev je unikatna pri vsakem posamezniku. Prav tako telefon omogoča opravljanje kar s premiki rok, brez fizičnega dotika zaslona.

Nato je tukaj telefon proizvajalca Nubia, ki je kar praktično “podaljšek” pametne ure na roki, saj naj bi bil po njihovih besedah pametni telefon in ne pametna ura. “Telefon” je opremljen z večjim zaslonom, ki dejansko spominja na znanstveno fantastiko izpred parih let, kot tudi z sprednjo kamero (zadnje iz tehničnih razlogov nima, saj jo je nemogoče implementirati, če ima uporabnik “telefon” vedno na roki).

Najbolj zanimiv pametni telefon pa je seveda pametni telefon podjetja Energizer, katero je vse prej znano kot proizvajalec baterij, ne kot pametnih telefonov. Kljub temu so na tržišče prišli z svojim pametnim telefonom, ki ima vgrajeno kar 18,000 mAh baterijo, kar je prej podobno kot prenosni bateriji (power banku), kot pametnemu telefonu.

Kot fotoaparat je pa tukaj še Nokia z telefonom, ki ima vgrajenih kar 5 različnih kamer. Po besedah proizvajalca naj bi fotografija bila do 10x svetlejša od navadnih telefonov. Na tej točki je potrebno razmisliti ali kupujemo pametni telefon ali pametni fotoaparat. Pri zajemu fotografij namreč deluje vseh 5 kamer, da naredijo nekakšno “super” fotografijo kot rezultat.

Nenazadnje so pa še tukaj zložljivi telefoni podjetja Samsung in Huawei, ki se odprejo bolj ali manj kot knjiga, kjer se dva zaslona združita v enega. Seveda je tudi cena trenutno primerna temu, saj je za tak telefon potrebno odšteti okrog 1500€.


Prijavi napako v članku


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

PRANA 3STIL d.o.o.

Opekarniška cesta 15a, 3000 Celje, Tel: 051 807 390
Podjetje Prana 3stil je specializirano za računalniške stortve, kot so razvoj Windows/Linux programske opreme, prodaja, servis in podobno. Več
Zlati partner

INSIS d.o.o.

Erjavčeva ulica 18, 5000 Nova Gorica, Tel: 041 938 792
Podjetje Insis, d. o. o., se s spletno prodajo ukvarja že od leta 2009. Ekipa spletne trgovine PoceniPC.com vestno skrbi za svoje kupce. Najbolj so veseli vašega zadovoljstva, zato ... Več
Zlati partner

Kaspersky

, ,
Kaspersky je globalno priznano podjetje, specializirano za raziskovanje, razvoj in ponudbo visoko zmogljivih varnostnih rešitev za informacijsko varnost in zaščito pred spletnimi ... Več

4WEB d.o.o.

Brodišče 7a, 1236 Trzin, Tel: 01 512 80 55
O agenciji 4WEB Digitalna agencija 4WEB obstaja že 20 let in v tem času so ustvarili že mnogo uspešnih spletnih strani, spletnih trgovin in različnih aplikacij. Odlikujeta ... Več