Telefoni
04.03.2017 11:18

Deli z drugimi:

Share

Najboljši pametni telefon na letošnjem MWC 2017 je …

Pametni mobilni telefon Xperia XZ Premium podjetja Sony si je prislužil glavno nagrado za najboljši pametni mobilni telefon na letošnjem MWC 2017.
Pametni mobilni telefon Xperia XZ Premium podjetja Sony si je prislužil glavno nagrado za najboljši pametni mobilni telefon na letošnjem MWC 2017.

Na letošnjem mednarodnem sejmu mobilne telefonije MWC 2017, ki je v Barceloni potekal od 27. februarja do 2. marca, je bilo predstavljenih ogromno novih pametnih mobilnih telefonov, ki obiskovalce niso pustili hladne. Čeprav je bilo s strani proizvajalcev mobilnih naprav predstavljenih kar nekaj zanimivih novosti, se je organizacija GSMA, ki je zadolžena za organizacijo največjega svetovnega sejma mobilne tehnologije Mobile World Congress, odločila, da bo izbrala najboljšo mobilno napravo, ki je bila razrita javnosti. V komisiji je bilo prisotnih kar 15 strokovnjakov s področja mobilne telefonije, odločitev o zmagovalcu pa ni bila preprosta, saj so proizvajalci tokrat prikazali veliko mero inovativnosti.

Glavno nagrado za najboljši pametni mobilni telefon na letošnjem MWC 2017 (GSMA Glomo Award) si je na koncu prislužil pametni mobilni telefon Xperia XZ Premium podjetja Sony, ki je bil seveda pripravljen za najbolj zahtevne uporabnike storitev mobilne telefonije. Tu namreč gre za pametni mobilni telefon, ki na enem mestu združuje vse tehnologije, ki so ključne za uporabnike v letu 2017. To z drugimi besedami povedano pomeni, da z nakupom pametnega mobilnega telefona Sony Xperia XZ Premium v nobene primeru ne moremo zgrešiti, saj ta ponuja vse, kar se od sodobne mobilne naprave lahko pričakuje.

Pametni mobilni telefon Sony Xperia XZ Premium ponuja tako unikaten in od daleč prepoznaven oblikovni slog kot tudi zmogljivo strojno opremo. Všečna naprava je namreč opremljena s 14-centimetrskim (5,5-palčnim) zaslonom ločljivosti kar 4K, ki med drugim podpira celo tehnologijo HDR (High Dynamic Range).Ta v zelo temnih in zelo svetlih območjih slike omogoča prikaz večjega števila podrobnosti in s tem pripomore k še boljši kakovosti prikaza videoposnetkov. To pomeni, da bo novost kot nalašč za predvajanje posnetkov pri ponudnikih pretočnih video vsebin, kot sta na primer Amazon Prime Video in Netflix. Poleg tega tu najdemo še zmogljiv procesor Qualcomm Snapdragon 835, sistemski pomnilnik kapacitete štirih gigabajtov in vgrajeni pomnilnik s 64 gigabajti prostora. Tega lahko po potrebi razširimo s pomnilniškimi karticami microSD, in sicer do 256 gigabajtov.

Najboljši pametni mobilni telefon letošnjega sejma mobilne telefonije MWC 2017 Sony Xperia XZ Premium bo naprodaj konec pomladi, kupci pa bodo lahko izbirali med črno in krom barvo. Kakšna bo maloprodajna cena v tem trenutku še ni znano, verjamemo pa, da bo ta vsaj glede na zmogljivo strojno opremo in prefinjeno obliko zagotovo kar precej visoka.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

NJORKA d.o.o.

Tovarniška cesta 4c, 5270 Ajdovščina, Tel: 05 901 21 22
Podjetja se srečujejo z vse več podatki, za njihovo učinkovito obravnavo pa potrebujejo številne programe in aplikacije, kar sčasoma vodi v administracijsko zmešnjavo in posledično ... Več
Zlati partner

XLAB

Pot za brdom 100, 1000 Ljubljana, Tel: 01 244 77 50
XLAB je globalno IT podjetje, osredotočeno na področja oddaljenega namizja (ISL Online), avtomatizacije in upravljanja hibridne infrastrukture (XLAB Steampunk) ter umetne inteligence, napredne ... Več

TRACE BS d.o.o.

Opekarniška cesta 5, 2270 Ormož, Tel: 05 905 23 81
V skupini Trace Solutions, katere del sta Trace BS Poslovne rešitve d. o. o. in Trace IS Informacijske rešitve, se ukvarjajo z razvojem, prodajo in uvajanjem istoimenske programske ... Več

STUDIO GRAFFIT d.o.o.

Podutiška cesta 92, 1000 Ljubljana, Tel: 01 510 35 70
Studio Graffit Uspešno promocijo podjetja lahko izvedemo na več načinov, preko medijev, spletne strani ali s širjenjem blagovne znamke. Obstaja tudi lažji in bolj praktični ... Več