Telefoni
30.01.2017 09:12
Posodobljeno 7 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Neuradne fotografije razkrile podrobnosti o telefonu Samsung Galaxy S8!

Novi Samsung Galaxy S8 naj bi v primerjavi z njegovim predhodnikom prinesel vrsto izboljšav!
Novi Samsung Galaxy S8 naj bi v primerjavi z njegovim predhodnikom prinesel vrsto izboljšav!

Pametni mobilni telefon Samsung Galaxy S8 je nedvomno eden izmed najbolj pričakovanih telefonov letošnjega leta, zato se govorice o njem na svetovnem spletu še vedno širijo kot za stavo. Najnovejše neuradne fotografije novost pa so razkrile, da so se inženirji računalniškega giganta pri pripravi novosti povsem odpovedali klasičnemu gumbu »domov«. Poleg tega se bodo inženirji odpovedali tudi 3,5-milimetrskem priključki za slušalke, saj je ta med uporabniki vse manj uporabljen.

Iz neuradnih fotografij je mogoče sklepati, da bo novi pametni mobilni telefon Samsung Galaxy S8 opremljen še z večjim zaslonom, ki bo ukrivljen na robovih, spletna kamera za zajemanje sebkov pa bo postavljena v zgornji desni kot. Sodeč po govoricah, bo novost na voljo v dveh velikostih, in sicer s 14,7-centimetrskim (5,8-palčnim) in 15,7-centimetrskim (6,2-palčnim) zaslonom AMOLED visoke ločljivosti. Na prednji strani se bo »nahajalo« 83 odstotkov zaslona, medtem ko bo preostali zaslon ukrivljen. Zaslon bi lahko podpiral tehnologijo za dotik, ki bo v osnovi enaka Applovi tehnologiji 3D Touch.

Pametni mobilni telefon Samsung Galaxy S8 bo primeren tako za fotografe kot za ljubitelje sebkov, saj naj bi razpolagal s spletno kamero ločljivosti osem milijonov slikovnih točk in digitalnim fotoaparatom ločljivosti 12 milijonov slikovnih točk. Zraven spletne kamere naj bi bila na voljo namenska kamera za skeniranje očesa z namenom prijave, ki jo je podjetje Samsung prvič uvedlo s preklicanim telefonom Note 7. Na novincu bo seveda nameščen mobilni operacijski sistem Android Nougat, ki bo obogaten s prirejenim grafičnim vmesnikom, piko na i pa bo dala še Samsungova digitalna asistentka imenovana Bixby.

Pametni mobilni telefon Samsung Galaxy S8 naj bi bil v primerjavi z njegovim predhodnikom Galaxy S7 hitrejši za 11 odstotkov, poraba baterija pa naj bi bila pri delovanju kar za petino manjša. Zasluge za to bodo seveda šle naprednemu procesorju in varčni grafični kartici. Novinec naj bi med drugim ponujal še tehnologijo, s pomočjo katere ga bo mogoče povezati z računalniškim zaslonom, tipkovnico in računalniško miško, za shranjevanje podatkov pa bo na voljo 64 gigabajtov prostora, ki ga bo seveda po potrebi mogoče hitro in enostavno razširiti z uporabo običajne pomnilniške kartice microSD.


Kdaj bo predstavljen?

Predstavitev pametnega mobilnega telefona Samsung Galaxy S8 naj bi bila preložena zaradi preiskave vzrokov za požar in eksplozijo pametnega mobilnega telefona Note 7. Zaradi tega so poznavalci prepričani, da novost ne bo predstavljena na februarski konferenci mobilne telefonije Mobile World Congress, ampak šele 29. marca v okviru posebne konference v New Yorku.


Kakšna bo cena?

Na spletu se govori, da bo pametni mobilni telefon Samsung Galaxy S8 v primerjavi z modelom Galaxy S7 dražji za okoli 100 evrov. To pomeni, da bomo v Evropi za 14,7-centimetrski (5,8-palčni) model morali odšteti okoli 800 evrov, za 15,7-centimetrski (6,2-palčni) model pa okoli 900 evrov. Novost bo seveda mogoče kupiti tudi po akcijskih cenah pri ponudnikih mobilnih storitev.

Kdaj bo naprodaj?

Glede na govorice bo pametni mobilni telefon Samsung Galaxy S8 v izbranih državah širom sveta mogoče kupiti že 21. aprila. Upajmo, da bo med temi državami tudi Slovenija.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

NAVEZA d.o.o.

Ščita 9, 1315 Velike Lašče, Tel: 01 787 30 25
Naveza d.o.o. je podjetje z več kot 15 leti izkušenj na področju računalniške podpore, digitalizacije ter izdelave in vzdrževanja spletnih strani. Vedno si prizadevajo najti rešitve, ... Več

OBLIKOVANJE.COM

Slovenska ulica 25, 9000 Murska Sobota, Tel: 02 522 14 21
Podjetje Oblikovanje.com je v slovenskem računalniškem prostoru prisotno že od samega začetka. Z več kot 20 leti izkušenj ter s strategijo kakovostnega poslovanja in storitev ... Več
Zlati partner

XENON FORTE d.o.o.

Letališka cesta 29, 1000 Ljubljana, Tel: 01 548 48 00
Xenon forte d.o.o. je podjetje s 30-letno tradicijo. V celotnem času svojega obstoja se zavzema za odličnost in verodostojnost. Skupaj s podjetji Xenon forte Zagreb d.o.o., Xenon ... Več

MIKRONIS IT, Boštjan Rudl s.p.

Jezdarska ulica 3, 2000 Maribor, Tel: 02 429 27 82
Kot lastnik podjetja, še posebej manjšega, imate številne odgovornosti in vloge. Ne ostane vam veliko časa za obvladovanje tehnoloških delovnih okolij, kjer se zahteva specializirano ... Več